نحوه صدور پروانه تأسیس و پروانه تولید گلخانه
مدارک مورد نیاز برای صدور پروانه تأسیس گلخانه های گل و گیاهان زینتی:
مدارک مورد نیاز برای صدور پروانه تأسیس گلخانه های گل و گیاهان زینتی:
نیایش شهید دکتر مصطفی چمران قبل از شهادت (31 خرداد)
ای حیات با تو وداع می کنم با همه زیباییهایت ، با همه مظاهر جلال و جبروت ، با همه کوهها و آسمانها و دریاها و صحراها ، با همه وجود وداع می کنم . با قلبی سوزان و غم آلود به سوی خدای خود می روم و از همه چیز چشم می پوشم... ای پاهای من سریع وتوانا باشید ، ای دستهای من قوی ودقیق باشید ، ای چشمان من تیزبین وهوشیار باشید ، ای قلب من ، این لحظات آخرین را تحمل کن ، ای نفس ، مرا ضعیف وذلیل مگذار ، چند لحظه بیشتر با قدرت واراده صبور وتوانا باش. به شما قول می دهم که چند لحظه دیگر همه شما در استراحتی عمیق وابدی آرامش خود را برای همیشه بیابید وتلافی این عمر خسته کننده واین لحظات سخت و سنگین را دریافت کنید. چند لحظه دیگر به آرامش خواهید رسید،آرامشی ابدی.دیگر شما را زحمت نخواهم داد.دیگر شب و روز استثمارتان نخواهم کرد. دیگر فشار عالم و شکنجه روزگار را بر شما تحمیل نخواهم کرد.دیگر به شما بی خوابی نخواهم داد و شما دیگر از خستگی فریاد نخواهید کرد. از درد و شکنجه ضجه نخواهید زد. از گرسنگی و گرما و سرما شکوه نخواهید کرد. و برای همیشه در بستر نرم خاک، آرام و آسوده خواهید بود. اما این لحظات حساس ،لحظات وداع با زندگی و عالم، لحظات لقای پروردگار، لحظات رقص من در برابر مرگ باید زیبا باشد. خدایا! وجودم اشک شده ، همه وجودم از اشک می جوشد ، می لرزد ، می سوزد و خاکستر می شود. اشک شده ام و دیگر هیچ ، به من اجازه بده تا در جوارت قربانی شوم و بر خاک ریخته شوم واز وجود اشکم غنچه ای بشکفد که نسیم عشق و عرفان وفداکاری از آن سرچشمه بگیرد . خدایا تو را شکر می کنم که باب شهادت را به روی بندگان خالصت گشوده ای تا هنگامی که همه راهها بسته است و هیچ راهی جز ذلت و خفت و نکبت باقی نمانده است می توان دست به این باب شهادت زد و پیروزمند و پر افتخار به وصل خدائی رسید.
آئروپونیک (هواکشت) پیشرفته ترین متد باغبانی است.
آئروپونیک، فرآیندی از رشد گیاه در محیطی از مه، بدون استفاده از خاک یا هر بستر دیگری می باشد. این روش یک تکنولوژی جدید برای تولید بیشتر فرآورده های گیاهی و افزایش سرعت رشد گیاه می باشد. با این روش، گیاه بدون نیاز به بستر به رشد فوق العاده ای دست پیدا می کند. این روش، ساده ترین و مطمئن ترین راه برای افزایش بازدهی در تولید محصولات گلخانه ای است. در این سیستم ریشه ها در هوا معلق هستند و محلول غذایی بصورت کوچکترین ذرات قابل جذب توسط ریشه در اختیار گیاه قرار می گیرد. گازها و مواد غذایی مورد نیازگیاه که اغلب فاکتورهای محدودکننده رشد در سیستم های خاکی و هیدروپونیک هستند بطور کامل در اختیار گیاه قرار می گیرند. در Aeroponic، مواد مغذی و آب به صورت ذرات ریز پودر مانندی توسط راکتورهای مربوطه به ریشه گیاه میست می شود. از آنجا که مقادیر بیشتری اکسیژن و مواد مغذی در اختیارگیاه قرار می گیرد، منجر به رشد سریع آن می گردد زیرا اکسیژن، مانند حالتی که در یک آبشار وجود دارد بیشتر با آب مخلوط خواهد شد. حضور بیشتر اکسیژن، رشد باکتریها و قارچها را کند خواهد کرد. یک خاک فشرده، تنها ۳۰% به ریشه ها اکسیژن می رساند در حالیکه در سیستم هیدروپونیک ۵۰% و در سیستم آئروپونیک، امکان اکسیژن رسانی تا ۹۹% نیاز واقعی گیاه وجود دارد.در عین حال مواد مغذی مستقیما در اختیار ریشه گیاه قرار می گیرد و محیط واسطه ای که تحویل مواد مغذی را دچار وقفه سازد یا آن را به باکتری آلوده نماید، وجود ندارد. براساس شواهد موجود، نرخ رشد گیاه در سیستم هیدروپونیک ، دو برابر بیش از کشت خاکی و در سیستم آئروپونیک، تا چندین برابر سریعتر از بقیه سیستم های رشد می باشد.
متن کامل در ادامه مطلب...
سلام خدمت همه بازدیدکنندگان، دوستان، هم رشته ای ها و ...
از این به بعد تصمیم دارم پست هایی با این موضوع رو بیشتر کنم، لطفا نظرتون رو راجع به این گونه پست ها و مجلات با زبان انگلیسی بیان کنید.
نظرات شما باعث ادامه کار ما خواهد شد...
برای دانلود Garden Gate با حجم حدود 8 مگابایت روی تصویر بالا کلیک کنید...
بعد از مدتها تلاش بی وقفه دست اندر کاران بالاخره نشریه چاپ و در نمایشگاه گل و گیاه و دانشگاه پخش گردید.
فایل نشریه از هم اکنون در دسترس شماست...
برای دانلود مجله با حجم ۲۶ مگابایت تمام رنگی روی تصویر بالا کلیک کنید.
برای دانلود مجله با حجم ۲.۸ مگابایت تمام رنگی با کیفیت پایین ترکلیک کنید.
مقدمه
دیمکاری اولین روش کشت گیاهان توسط بشربوده است.بشراولی زراعت رابادیم آغازکرد.اماباگذشت زمان دیم ازدیمی کاری به دیمکاری تبدیل شد.ابزارمناسب کشت دیم باگذشت زمان تکامل حاصل نمود.ومقدارتولیدمحصول ازواحدسطح افزایش قابل توحهی یافت.امروزبامشکلات ایجادشده درطبیعت مانندافزایش بیابانها،کاهش سطح جنگلها پایین رفتن سطح ایستای آب سفره های زیرزمینی انسان به فکرروشی برای استفاده ازطبیعت بدون واردآوردن آسیب به آن افتاده است که کشاورزی پایدارازآن جمله است وقتی سخن ازکشاورزی پایداربه عمل می آیدشایددیم ودیمکاری رامی توان ازارکان اصلی کشاورزی پایداربه شمارآورد.درهمۀروشهای کشاورزی،صنعتی هدف همراه ساختن طبیعت باانسان است وهمیشه یک مبارزۀ منفی بین انسان وطبیعت به چشم می خورد امادردیم کاری این انسان اسن که خودراباطبیعت سازگارمی کند امروزباروشهای نوین دیمکاری ازفرسایش خاک به صورت بادی وآبی نیزجلوگیری به عمل می آیدوکوشش براین است که تمام شرایط محیطی رابرای بهترین محصول برای سالیان متمادی ثابت نگه داشت که درمباحث بعدی به آنها خواهیم پرداخت.
ادامه دارد....
نویسندگان مقاله : بيژن كاوسي - سعيد عشقي - عنايت اله تفضلي - مجيد راحمي
دانلود متن مقاله در ادامه مطلب...
سوال از دوست عزیز ریاحی :
1- اگر به درخت گردو هر سال کود گاوی بدهیم چه مشکلی پیش میاد؟
2- کلا کود حیوانی بهتر است گاوی باشد ویا گوسفندی وآیا هرسال بدهیم و چه مقدار و چه زمانی ؟
3- درختان سیب باغ من قبل از آنکه از رنگ سبز به سفید وزرد تغییر کند لکه های کوچک و قرمز رنگی روی آن زده می شود که با بزرگ شدن سیب ها لکه ها به آرامی پخش ( بزرگ ) و کم رنگ می شود و قبل ازاینکه سیب ها کاملا برسند مثل سیب پخته نرم میشوند بطوریکه می توان در مشت آنها را له کرد، ضمنا هیچ گونه آفت و حشرهای در رو و پشت برگ درخت دیده نمی شود
پاسخ باغبانی علمی :
الف : اگر هر ساله به درخت گردو کود گاوی بدهید مشکلی پیش نمی آید ولی لازم نیست و در واقع هزینه زیادی هست و کافیه شما هر 2 یا 3 سالی یکبار کود دامی را برای درختان گردو استفاده کنید و خوب آن را با خاک در زمان پاکنی مخلوط کنید .
ب : کود گاوی یا گوسفندی تفاوت زیادی ندارد و البته کود گوسفندی مواد مغذی بیشتری دارد . شما بهتر هست برای درختان هر 2 یا 3 سالی یکبار از کود حیوانی استفاده کنید ولی بهترین حالت این هست که کود حیوانی شما پوسیده باشد و در زمان پاکنی درخت با خاک مخلوط گردد و از تنه درخت هم فاصله داشته باشه . در واقع گود حیوانی که استفاده می کنید تا جای ممکن به تنه درخت نخورد .
ج : خب دوست عزیز شما باید در تغذیه درختان خود و به ویژه استفاده از ریز مغذی ها بیشتر تلاش کنید . برای رفع این مشکل کافیه از زمانی که سیب های شما تشکیل می شه ( به اندازه فندوق ) محصولی به نام "دفاندر کلسیم " که حاوی کلسیم فرموله شده با اسید آمینه هست را به صورت یک لیتر در 400 لیتر آب به صورت محلول پاشی روی درختان استفاده نمایید . و این کار را هر 20 روز یکبار تکرار کنید ( حداقل بایستی 3 مرتبه استفاده شود ) .
اگر برایم اطلاعات بیشتر از درختان و سطح زیر کشت و محل قرار گرفتن باغ بدهید اطلاعات تغذیه ای برایتان ارسال خواهم نمود که هم افزایش محصول دهی داشته باشید و هم کیفیت محصولاتتان بیشتر شود .
دبیر برگزاری این دوره جناب آقای غلامحسن موحد است این دوره نمایشگاه به همکاری سازمان فضای سبز و بانک ملی با شکوه تر از دوره های قبل خواهد بود.ساعت بازدید از۸:۳۰صبح تا ۸ شب و بازدید برای عموم آزاد می باشد . .
1ـ اوست خدایی که از آسمان باران فرستاد و بدان باران هر گونه نباتی را رویانیدیم، و از آن نبات ساقه ای سبز و از آن دانه هایی بر یکدیگر چیده و نیز از جوانه های نخل خوشه هایی سر فرو هشته پدید آوردیم، و نیز بستان هایی از تاک ها و زیتون و انار همانند و ناهمانند. به میوه هایش آنگاه که می رسند بنگرید که در آنها عبرت هاست برای آنها که ایمان می آورند. (انعام / 99)
.
شراب سرچشمه امراض جسمی و همچنین کلیه انحرافات روحی است.
A : اهمیت مصرف کوددرحاصلخیزی خاک
یکی از موجودات زنده ای که به خاک وابسته است گیاه است . گیاه برای رشد و ادامه زندگی خود ، جائی که هست بایستی باندازه کافی مواد غذائی وجود داشته باشد . در خاک بطور طبیعی عناصر متعددی وجود دارد . فقط میزان این عناصر در هر زمان بقدر کافی وجود ندارد . خاکی که روی آن کشت و زرع میشود بمرور زمان مواد غذائی درون خاک آن کاهش می یابد .
در اینجاست که اهمیت تغذیه گیاهی شروع میشود . درختان نیاز سالیانه مواد غذائی خود را از زمین جذب مینمایند چنانچه مواد غذائی جذب شده جایگزین نگردد در آن صورت کمبودهائی در عملکرد و یا کیفیت محصول بوجود خواهد آمد . برای جلوگیری از چنین وضعیتی عناصر مورد نیاز به حد کافی بایستی اضافه نموده و آنرا تقویت نمائیم .
B : جذب و انتقال مواد غذائی :
ریشه عامل اصلی جذب مواد غذائی است . در شرایط خیلی محدود سایر قسمتهای اندام گیاه که در بالای خاک وجود دارند نیز میتوانند مواد غذائی را جذب نمایند ولی هیچوقت باندازه مورد نیاز نمی توانند مواد غذائی را جذب نمایند .
برای جذب از راه ریشه به وجود یک سیستم ریشه مناسب و خوب نیاز است . گیاهان آب و مواد غذائی را توسط ریشه های موئی گرفته و به اندامها میرسانند . روی این اصل وجود یک ریشه افشان انبوه سبب جذب آسان و مناسبی برای گیاه بوجود خواهد آورد .
همچنین بافت خاک و رطوبت موجود در آن تاثیر زیادی در جذب مواد غذائی خواهد داشت . از طرفی ریشه در جستجوی مواد غذائی درون خاک دنبال عناصر میگردند که قابلیت جذب خوبی داشته باشند و یا قابلیت جذب آنها بالا باشد . ریشه عناصر مواد غذائی را با استفاده از خصوصیات فیزیکی و شیمیائی از روش اسمزی با تبادل یونی و تماسی جذب مینمایند که با استفاده از جذب سلولی انتقال می یابند . انتقال مواد غذائی از پایین بطرف بالا و بالعکس صورت میگیرد . یعنی مواد غذائی از سمت ریشه سمت برگ و میوه رفته که در اثر فتوسنتز مواد غذائی مجدداً به ریشه و سایر اندام گیاه نقل مکان می یابند.
C : چگونه مواد غذائی مورد نیاز درختان و گیاهان را تعیین مینماییم :
برای تعیین کودهای مورد نیاز روشهای فنی بکار گرفته میشود از جمله :
آزمایشات مزرعه ای
آزمایش خاک
آزمایش گیاه
آثار کمبود در گیاه
روشهای رادیو ایزوتوپها در ادامه مطلب...
آویشن از طریق بذر، قلمه و تقسیم بوته تکثیر می شود. عدم یکنواختی پوشش مزرعه همواره به عنوان یک مشکل در کشت مستقیم بذر می باشد به همین خاطر روش کشت دیگری ارائه می شود که تولید نشاء بذری در بستر گلخانه یا قفسه های سلولی و سپس انتقال نشاها به مزرعه است.
بذور آویشن طی یک تا دو هفته در دمای ۳۲- ۱۲ درجه سانتی گراد ( ۵۴ تا ۹۰ درجه فارنهایت ) جوانه می زنند. گاهی اوقات جوانه زنی توسط نور تسریع می شود.
به علت وجود اختلافات در وضعیت رشد، زمان گلدهی و تولید در گیاهان حاصل از کشت مستقیم ( بذور ) که میزان یکنواختی را در مزرعه پایین می آورد، بهتر است ژنوتیپ های مرغوب را انتخاب کرده و آنها را به وسیله قلمه تکثیر نمود که عدم یکنواختی در مزرعه و محصول کاهش یابد. قابل ذکر است که این اختلافات به خاطر وجود دگرگشتی بالا و هتروزیگوسیتی در این گیاه می باشد.
آویشن به آسانی از قلمه های ۱۰-۵ سانتی متری در بهار تکثیر می شود. هورمون های افزایش دهنده ریشه برای تکثیر ممکن است مفید باشند. در تحقیقی مشخص شده که کشت بذر آویشن نسبت به کشت قلمه آن، عملکرد بیشتری را تولید می نماید. در تحقیق دیگری در کشت مستقیم، عملکرد ماده خشک بیشتری نسبت به نشاکاری به دست آمد.
زمان مناسب برای کشت بذر در خزانه اواخر اسفند می باشد و در زمان انتقال، ارتفاع نشاءها ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر می باشد.
زمان کشت مستقیم بذور اوایل بهار یا اواسط پاییز می باشد عمق کشت کمتر از ۵/۰ سانتی متر و میزان بذر لازم ۵ تا ۶ کیلوگرم در هکتار می باشد.
در تحقیقی جهت بررسی تراکم مناسب برای دستیابی به عملکرد بالاتر، آویشن در فواصل ۱۵، ۲۰، و ۴۵ سانتی متر و در ردیف های به فواصل ۶۰ سانتی متر کشت گردید و مشخص شد که فواصل عملکرد سرشاخه و میزان اسانس در واحد سطح شده و بیشترین عملکرد در فاصله کشت ۱۵ سانتی متر به دست آمده است. البته درصد اسانس در سرشاخه خشک گیاه تحت تأثیر فاصله کاشت قرار نگرفت. تحقیق مشابهی در کرج نیز تراکم مناسب کاشت را ۱۵ سانتی متر روی ردیف و ۵۰ سانتیمتر بین ردیف ها گزارش کرده است.
آكواپونيك علم تلفيق توليد ماهي و گياه در يك رابطه همزيستي است كه پساب ماهي به عنوان كود براي گياه مورد استفاده قرارگرفته و آب تصفيه شده توسط گياه هم به استخر پرورش ماهي ها انتقال مي يابد . آكواپونيك به عنوان سيستم تلفيقي هايدروپونيك و پرورش ماهي نيز شناخته مي شود .
از جمله اهداف اصلي آكواپونيك اين است كه مواد اضافي يك سيستم به عنوان غذا يا سوخت براي سيستم ديگر عمل كند .
تصفيه زيستي آب عناصر را از آن حذف مي كند اين موضوع هم از لحاظ زيست محيطي و هم از لحاظ صرفه جوئي اقتصادي مهم است . همچنين فروش محصولات گلخانه اي درآمدزا هم جزء اهداف اصلي استفاده از اين نوع كشت است و به اقتصاد محلي كمك زيادي مي كند .
در بیشتر مناطق گرمسیری زمان های مناسب با علوفه فراوان با زمان های کمتر مناسب که هیچ غذایی برای تغذیه حیوانات نیست جایگزین می شود.
بهر حال دامپروری یعنی تامین علوفه در تمام طول سال. علوفه می تواند در مزرعه بعنوان زمین های چرا( مرتع) یا بعنوان علوفه یا محصولات درختی که برداشت می شوند، تولید شود. از آنجا که چرا کردن هزینه کمتری نسبت به تغذیه در بستر دارد اما زمین های بیشتری مورد نیاز است و همچنین برای نگهداری حیواناتی که دور از محصولات هستند تخمین مناسب تری را تقبل می کند.
چرا کردن ممکنست باعث کاهش تولیداتی از قبیل شیر و گوشت گردد اما دارای گزینه های مناسب برای سلامت و پرورش حیوانات هستند. درهر حال نگهداری در بستر دارای فوایدی است که عبارتند از:
جمع آوری، ذخیره مدفوع آنها راحت بوده و همچنین تهیه کمپوست و کاربرد آن برای محصولات آسان تر است. در حالت کلی چرا کردن و نگهداری در بستر گزینه های مناسب تری بوده و عمدتاً به شرایط اقلیمی کشاورزی، سیستم های کشت و قابلیت دسترسی به زمین بستگی دارد. ترکیبی از تغذیه در بستر و چراگاه های حصارکشی شده ممکنست مناسب ترین گزینه برای تولید بیشتر و همچنین دوستداران حیوانات باشد. در چراگاه های بزرگ نیمه خشک ، چرا کردن می تواند مناسب ترین گزینه باشد.
گردآورنده: آقای سعیدی
حجم فايل: ۵۲۶۰ كيلوبايت!
توجه: در صورتي كه با نحوه دانلود از سايت آشنايي نداريد از لينك زير كمك بگيريد.
توت فرنگی طبیعتا از میوههای نوبرانه و از اولین میوههایی است که در بهار به بازار عرضه میشود. در حالت معمولی و در مناطق معتدل زمان برداشت میوه در اواخر اردیبهشت ماه تا اوایل تیر است ...
پیش رس کردن توت فرنگی
توت فرنگی طبیعتا از میوههای نوبرانه و از اولین میوههایی است که در بهار به بازار عرضه میشود. در حالت معمولی و در مناطق معتدل زمان برداشت میوه در اواخر اردیبهشت ماه تا اوایل تیر است ولی امروزه با فن آوریهای خاصی میتوان زمان رسیدن میوه را به جلو انداخت. به عبارت دیگر میتوان با استفاده از وسائل و امکانات امروزی، اقدام به پیش رس کردن و تولید توت فرنگی خارج از فصل کرد و عرضه توت فرنگی را تا مدت طولانی تری ادامه داد . البته هزینههای اضافی که برای پیش رس کردن ایجاد میشود، به علت قیمت بیشتری که محصول نوبرانه دارد، جبران خواهد شد.
پیش رس کردن توت فرنگی در گلخانه
مطمئن ترین وسیله برای پیش رس کردن، استفاده از گلخانه است. مشکل استفاده از گلخانه در درجه اول هزینه سنگین احداث گلخانه و نیاز به تخصص و تجربه کافی برای کشت توت فرنگی در گلخانه است. برای این منظور میتوان نشای توت فرنگی را ابتدا اواسط تیرماه تا اوایل شهریور در خزانه کشت کرد و 5تا7کیلوگرم در هر صدمتر مربع از کودهای کامل ازت ـ فسفر ـ پتاس به نسبت 17 ـ12ـ 12به عنوان کود پایه به زمین خزانه داد. پس از تولید ریشههای قوی در نشا، بوتهها شروع به ایجاد ساقههای رونده میکنند. با سرد شدن هوا، بوتهها تحت تاثیر نور و درجه حرارت پائین قرار گرفته و گل در آنها تشکیل میشود.
در آبان و آذر بوتهها را به گلخانه حمل کرده و در بستر کاشت به فاصله 25 تا 30 سانتی متر کشت میکنند.
در گلخانه نیز مقدار3تا5 کیلوگرم کود کامل شیمیایی در 100 متر مربع به بستر داده میشود.
درجه حرارت گلخانه را ابتدا روی8تا12 درجه سانتی گراد تنظیم کرده و با افزایش شدت نور درجه حرارت را نیز زیاد میکنند و به 15 تا 20 درجه سانتی گراد میرسانند. البته میتوان درجه حرارت را به 8درجه سانتی گراد کاهش داد. بلافاصله پس از کاشت باید به اندازه کافی آبیاری کرد.
در آبیاری توت فرنگی گلخانهای باید دقت شود که زمین به طور یکنواخت مرطوب شود. به منظور جلوگیری از خطر پوسیدگی میوه در اثر رطوبت زیاد، باید گلخانه را به موقع تهویه کرد و به وسیله حرارت خشک رطوبت زیادی را کاهش داد. برای انجام عمل گرده افشانی و تلقیح بهتر گلهای توتفرنگی در گلخانه، میتوان برای هر 1000 متر مربع سطح زیر کشت، یک کندوی زنبور عسل در گلخانه قرار داد.
سبزی یکی از مواد غذایی مهمی است که مصرف آن برای تغذیه سالم و بهداشت بدن ضروری است. با توجه به اینکه سبزیکاری معمولی در مزرعه و یا با انبار کردن و کنسرو نمودن سبزیها نمیتوان نیازهای جامعه را در مواقع معینی از سال یعنی در زمستان و بهار برطرف نمود و اغلب در زمستان و بهار کمبودی از نظر تولید و عرضه سبزی تازه بوجود میآید لازم است با استفاده از امکاناتی که تکنولوژی امروز در اختیار ما قرار داده اقدام به پیش رس کردن و تولید سبزی خارج از فصل نمود.
روشهای پیش رس کردن سبزیها
پیش رس کردن سبزی در گلخانه و شاسی
مطمئنترین وسیله برای پیش رس کردن و حتی تولید دائمی سبزی استفاده از گلخانه است. گلخانه محیطی قابل کنترل بوده و میتوان درتمام سال و در هر نوع آب و هوایی تولید سبزی را ادامه داد. مشکل استفاده از گلخانه یکی هزینه سنگین ساختمان آن است و دیگر اینکه تولید سبزی در گلخانه احتیاج به تخصص دارد تا بتوان از آن استفاده اقتصادی کرد.
به ادامه مطلب مراجعه کنید....
مجله ترويجي دامپروري و کشاورزي سبزينه
نویسنده : زهره نصرآبادی، علی تهرانی فر
چکیده مقاله :
از آنجا كه خشك كردن گلها به وسيله هوا اغلب باعث بدشكلي گلها ميشود. استفاده از مواد خشككننده بهعنوان روش جايگزين توصيه ميشود. مهمترين مزيت اين روش اين است كه اين مواد آب درون بافت گياه را جذب ميكنند، در حاليكه به گلها اجازه ميدهند تا شكل و رنگ خود را حفظ كنند. اين روش براي گلهاي حساس، گلهايي كه بهسرعت پژمرده ميشوند، گلهايي كه به فرم باز بوده، درصد رطوبت بالايي داشته و يا گلبرگهاي ضخيم دارند مناسب است (3).
مناسبترين گلها براي قرار دادن در محيط خشككننده، گلهايي با ساختار ساده هستند، زيرا گلهاي پيچيده با ساختار متراكم مواد خشككننده ممكن است بين همه گلبرگها قرار نگيرند، در نتيجه گل بهصورت غير يكنواخت خشك شود. گياهان برگ گوشتي هم ممكن است قبل از خشك شدن دچار پوسيدگي شوند (18).
مهمترين مشكل اين روش، شكنندگي بافت خشك شده است، زيرا هيچ روشي براي كنترل سرعت خشك شدن وجود ندارد متن مقاله : مواد خشككننده: از آنجا كه خشك كردن گلها به وسيله هوا اغلب باعث بدشكلي گلها ميشود. استفاده از مواد خشككننده بهعنوان روش جايگزين توصيه ميشود. مهمترين مزيت اين روش اين است كه اين مواد آب درون بافت گياه را جذب ميكنند، در حاليكه به گلها اجازه ميدهند تا شكل و رنگ خود را حفظ كنند. اين روش براي گلهاي حساس، گلهايي كه بهسرعت پژمرده ميشوند، گلهايي كه به فرم باز بوده، درصد رطوبت بالايي داشته و يا گلبرگهاي ضخيم دارند مناسب است (3).
مناسبترين گلها براي قرار دادن در محيط خشككننده، گلهايي با ساختار ساده هستند، زيرا گلهاي پيچيده با ساختار متراكم مواد خشككننده ممكن است بين همه گلبرگها قرار نگيرند، در نتيجه گل بهصورت غير يكنواخت خشك شود. گياهان برگ گوشتي هم ممكن است قبل از خشك شدن دچار پوسيدگي شوند (18).
مهمترين مشكل اين روش، شكنندگي بافت خشك شده است، زيرا هيچ روشي براي كنترل سرعت خشك شدن وجود ندارد .
متن کامل مقاله در ادامه مطلب...
كنترلر هوشمند آبياري(System Microprocessor Irrigation Controller)
(دکتر سید حسین خبازی)
فلات ايران با داشتن آب و هواي خشك و نيمه خشك همواره از كمبود آب و بي مهري طبيعت برخوردار بوده است. سالهاي سال دست طلب مردم به آسمان بوده كه شايد قطره باراني ، تركهاي خشك دشت ها را سيراب و ريشة خشك درختان را از رزق و روزي آسماني شاداب گرداند. مردم ايران همواره در طول تاريخ در انديشة رفع كم آبي خويش در تلاش بوده اند. اين كوشش ها زمينة خلق شاهكارهايي همچون احداث سدهاي مخزني در پنج هزار سال پيش و يا ساختمان قنات در دو هزار و پانصد سال پيش و بسياري از اين قبيل بوده است.با تمام اين تلاش ها ، هنوز هم لازم است تا كلية سرمايه هاي مادي و فكري در جهت حل مشكل بحران آب كه همواره گريبان گير ايران و ايرانيان بوده است، به كار گرفته شود.
از اوايل قرن حاضر كه سرآغاز آبياري نوين مهندسي در ايران به حساب مي آيد، همگان، بويژه مهندسان و كارشناسان آبياري بر اين نكته تأكيد دارند كه روشهاي آبياري سنتي، شبكه انتقال، شكل و نحوة توزيع بموقع و به اندازة آن با موازين فني هماهنگ نيست.
منظور از روش هاي آبياري سنتي، مجموعة روش هاي آبياري است كه توسط زارعين ابداع و طي ساليان متمادي عمل شده است و اصول مهندسي در آنها عموماً رعايت نمي شود.
در حال حاضر حدود 90% از اراضي آبي كشور تحت پوشش اين روش هاي آبياري قراردارند.
طي سالهاي اخير به دليل نياز به استفادة صحيح از منابع آبي در دسترس ، روش هايي ابداع گرديده اند كه از آنها به روشهاي مدرن آبياري نام برده مي شود.
روش هاي آبياري مدرن:در برگيرندة كليه روش هاي آبياري است كه در آنها اصول مهندسي آبياري رعايت شده باشد.
اين روش ها به دو دستة كلي روش هاي آبياري سطحي (ثقلي) و تحت فشار تقسيم مي گردد.
روش هاي آبياري ثقلي مدرن : سيستم هاي آبياري سطحي (ثقلي) دو مشخصه عمده دارند:
الف - جريان آب تحت تأثير شيب است.
ب - جريان آب و توزيع آن در مزرعه تحت عوامل عوارض سطح مزرعه مي باشد.
روش هاي آبياري ثقلي مدرن به گروه هاي عمده فارو، نواري، كرت هاي بزرگ، نشتي هاي تراز، موجي و كابلي تقسيم مي شوند.
ادامه دارد...
یه مدت نبودیم حتما می رسید چرا؟خب الان میگم امتحان ارشد داشتیم خییییییییییییلی سخت بود.
قول میدیم به همه شما دوستان که از این به بعد فعال تر باشیم و اطلاعات به روزی رو در اختیارتون بزاریم.
باتشکر از همه شما که همیشه در کنار ما هستید
و التماس دعا برای قبولیمون
امیدوارم که امتحاناتتون رو خوب گذرونده باشین
اینم اسلاید عملیات گلکاری مهندس قاسمی که منتظرش بودین:
لینک دانلود مستقیم
حجم فايل: 3.17
حجم فايل: ۵۹ کیلوبایت!
حجم فايل: ۵۲ کیلوبایت!
حجم فايل: ۴۴ کیلوبایت!
حجم فايل: ۹۷ کیلوبایت!
حجم فايل: ۳۵ کیلوبایت!
حجم فايل: ۴۱ کیلوبایت!
توجه: در صورتي كه با نحوه دانلود از سايت آشنايي نداريد از لينك زير كمك بگيريد.