نحوه صدور پروانه تأسیس و پروانه تولید گلخانه


مدارک مورد نیاز برای صدور پروانه تأسیس گلخانه های گل و گیاهان زینتی:

 

1- درخواست کتبی متقاضی 
2- اصل فرم خلاصه طرح احداث گلخانه که به دقت و کامل با توجه به راهنمای تکمیل فرم طرح گلخانه، کامل امضاء شده و به تأیید کارشناس باغبانی شهرستان رسیده باشد.
3- تصویر مدارک مالکیت زمین که باید یکی از موارد زیر باشد :
3-1- تصویر سند رسمی که بنام متقاضی باشد و یا قولنامه محضری و یا عادی که در قولنامه عادی می بایستی مساحت زمین به صورت مترمربع مشخص شده باشد و امضای خریدار و فروشنده در ذیل آن درج و نهایتاً توسط شورای اسلامی محل مهر و امضاء و تأیید گردد.
3-2- اجاره نامه حتی الامکان بصورت محضری باشد و در اجاره نامه عادی می بایستی مشخصات کامل مستأجر و مؤجر ذکر و مساحت زمین به متر مربع مشخص و حداقل زمان اجاره می بایستی 5 سال تمام باشد و در ذیل آن امضای مستأجر و مؤجر درج و شورای اسلامی محل نیز آن را با مهر و امضاء تأیید نماید. ضمناً تصویر سند و یا قولنامه مالک زمین باید پیوست اجاره نامه باشد و در زمینهای اجاره ای امکان هیچگونه ساخت و سازی توسط مستآجر وجود ندارد.
تذکر: زمینهای اجاره ای باید حتی الامکان دارای سند رسمی باشد. 
4- تصویر مدارک مربوط به نحوه تأمین آب مورد نیاز طرح که باید یکی از موارد زیر باشد :
4-1- چاه : تصویر پروانه بهره برداری چاه که توسط کارشناس شهرستان تأیید و میزان حق آبه بصورت گردش ساعت در روز در آن به همراه مشخصات کامل متقاضی در ذیل آن درج و به تأیید شورای اسلامی محل رسیده باشد چنانچه پروانه بنام خود متقاضی باشد لزومی به تأیید شورای اسلامی محل نمی باشد.
تذکر 1 : اعتبار پروانه چاه به روز باشد.
تذکر 2 : چنانچه میزان حق آبه در قولنامه زمین مشخص شده باشد نام صاحب پروانه و شماره آن در قولنامه درج و تصویر پروانه چاه پیوست شود.
4-2- قنات یا چشمه : ارائه گواهی میزان حق آبه که به تأیید شورای اسلامی محل رسیده باشد.
4-3- کانال یا رودخانه : ارائه مدرک اجازه برداشت آب از کانال یا رودخانه از مراجع ذیربط .
تذکر : در مورد زمینهای اجاره ای میزان حق آبه نیز یا در اجاره نامه زمین و یا بصورت گواهی معتبر و مجزا ارائه و مدت آن با مدت اجاره زمین برابر باشد و مدرک مالکیت مؤجر نیز ارائه گردد.
5- نتیجه آزمون آب و خاک از شرکت های معتبر (نمونه برداری آب و خاک باید با نظارت کارشناس باغبانی شهرستان انجام و به آزمایشگاه ارسال گردد)
6- نقشه زمین و سازه گلخانه که در آن ارتفاع، عرض، و طول، ترکیب گلخانه و وضعیت هندسی، فیزیکی سازه به شرح زیر کاملاً مشخص باشد.
6-1- نمایی از بالا که موقعیت ستونهای گلخانه و فواصل آن را از یکدیگر مشخص می کند.
6-2- نمایی از روبرو و کنار گلخانه که ارتفاع پایه و کمان ها را مشخص می کند حداقل ارتفاع از زمین تا اوج کمان باید 5 متر باشد.
6-3- نمایی از موقعیت کل زمین که جهت شمال در آن مشخص و محل احداث گلخا نه ها، انبار، اطاق کارگری ، استخر ، ساختمانها و تأسیسات و .... به همراه متراژ آن مشخص و طول و عرض کل زمین نیز در آن درج گردد.
7- کپی مدارک تحصیلی کارشناس ناظر گلخانه با تأیید سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و برای افرادی که مالک گلخانه، خود کارشناس کشاورزی است ارائه مدرک تحصیلی خود کارشناس که به تأیید سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی رسیده باشدارائه گردد.
8- تصویر شناسنامه متقاضی و یک قطعه عکس برای افراد حقیقی یا تصویر مدارک ثبت شرکت و آگهی تأسیس برای افراد حقوقی
9- اصل گزارش بازدید و اظهار نظر پیرامون اراضی مورد تقاضا (موضوع تبصره 4 الحاقی اصلاحیه قانون حفظ کاربری اراضی) که توسط مدیریت جهادکشاورزی شهرستان مربوطه تکمیل و امضاء شده باشد و کروکی دقیق محل با ابعاد مشخص و حدود اربعه با قید فاصله با جاده اصلی و فرعی و تأسیسات مجاور بانضمام نقشه 1:25000 که موقعیت زمین مورد نظر در آن جانمایی شده باشد و به تأیید کارشناس مدیریت جهادکشاورزی شهرستان ذیربط رسیده باشد.
10- تعهدنامه محضری مبنی بر حفظ کاربری اراضی و رعایت اصول و ضوابط احداث گلخانه
11- اصل فرم بازدید محل احداث گلخانه (جهت صدور پروانه تأسیس) که در حین بازدید کارشناس شهرستان از محل اجرای طرح تکمیل شده باشد.
تذکر: در هنگام بازدید کارشناس شهرستان از موقعیت زمین، لزوم رعایت حریم جاده، خطوط انتقال برق، چاه ها، قنات ها، خطوط لوله گاز و آب و ... رعایت و در صورت لزوم از مراجع ذیربط استعلام گردد

 

متن کامل در ادامه مطلب...

ادامه نوشته

شهید دکتر مصطفی چمران

نیایش شهید دکتر مصطفی چمران قبل از شهادت (31 خرداد)


ای حیات با تو وداع می کنم با همه زیباییهایت ، با همه مظاهر جلال و جبروت ، با همه کوهها و آسمانها و دریاها و صحراها ، با همه وجود وداع می کنم . با قلبی سوزان و غم آلود به سوی خدای خود می روم و از همه چیز چشم می پوشم... ای پاهای من سریع وتوانا باشید ، ای دستهای من قوی ودقیق باشید ، ای چشمان من تیزبین وهوشیار باشید ، ای قلب من ، این لحظات آخرین را تحمل کن ، ای نفس ، مرا ضعیف وذلیل مگذار ، چند لحظه بیشتر  با قدرت واراده صبور وتوانا باش. به شما قول می دهم که چند لحظه دیگر همه شما در استراحتی عمیق وابدی آرامش خود را برای همیشه  بیابید وتلافی این عمر خسته کننده واین لحظات سخت و سنگین را دریافت کنید. چند لحظه دیگر به آرامش خواهید رسید،آرامشی ابدی.دیگر شما را زحمت نخواهم داد.دیگر شب و روز استثمارتان نخواهم کرد. دیگر فشار  عالم و شکنجه روزگار را بر شما تحمیل نخواهم کرد.دیگر به شما بی خوابی نخواهم داد و شما دیگر از خستگی فریاد نخواهید کرد. از درد و شکنجه ضجه نخواهید زد. از گرسنگی و گرما و سرما شکوه نخواهید کرد. و برای همیشه در بستر نرم خاک، آرام و آسوده خواهید بود. اما این لحظات حساس ،لحظات وداع با زندگی و عالم، لحظات لقای پروردگار، لحظات رقص من در برابر مرگ باید زیبا باشد. خدایا! وجودم اشک شده ، همه وجودم از اشک می جوشد ، می لرزد ، می سوزد و خاکستر می شود. اشک شده ام و دیگر هیچ ، به من اجازه بده تا در جوارت قربانی شوم و بر خاک ریخته شوم واز وجود اشکم غنچه ای بشکفد که نسیم عشق و عرفان وفداکاری از آن سرچشمه بگیرد . خدایا تو را شکر می کنم که باب شهادت را به روی بندگان خالصت گشوده ای تا هنگامی که همه راهها بسته است و هیچ  راهی جز ذلت و خفت و نکبت باقی نمانده است می توان دست به این باب شهادت زد و پیروزمند و پر افتخار به وصل خدائی رسید.

عکسهای باغ گل هلند

32  33  35

36  37  38

39  40  01

02  03  04

07  09  15

17  19  24

آئروپونیک (هواکشت)


آئروپونیک (هواکشت) پیشرفته ترین متد باغبانی است.

آئروپونیک، فرآیندی از رشد گیاه در محیطی از مه، بدون استفاده از خاک یا هر بستر دیگری می باشد. این روش یک تکنولوژی جدید برای تولید بیشتر فرآورده های گیاهی و افزایش سرعت رشد گیاه می باشد. با این روش، گیاه بدون نیاز به بستر به رشد فوق العاده ای دست پیدا می کند. این روش، ساده ترین و مطمئن ترین راه برای افزایش بازدهی در تولید محصولات گلخانه ای است. در این سیستم ریشه ها در هوا معلق هستند و محلول غذایی بصورت کوچکترین ذرات قابل جذب توسط ریشه در اختیار گیاه قرار می گیرد. گازها و مواد غذایی مورد نیازگیاه که اغلب فاکتورهای محدودکننده رشد در سیستم های خاکی و هیدروپونیک هستند بطور کامل در اختیار گیاه قرار می گیرند. در Aeroponic، مواد مغذی و آب به صورت ذرات ریز پودر مانندی توسط راکتورهای مربوطه به ریشه گیاه میست می شود. از آنجا که مقادیر بیشتری اکسیژن و مواد مغذی در اختیارگیاه قرار می گیرد، منجر به رشد سریع آن می گردد زیرا اکسیژن، مانند حالتی که در یک آبشار وجود دارد بیشتر با آب مخلوط خواهد شد. حضور بیشتر اکسیژن، رشد باکتریها و قارچها را کند خواهد کرد. یک خاک فشرده، تنها ۳۰% به ریشه ها اکسیژن می رساند در حالیکه در سیستم هیدروپونیک ۵۰% و در سیستم آئروپونیک، امکان اکسیژن رسانی تا ۹۹% نیاز واقعی گیاه وجود دارد.در عین حال مواد مغذی مستقیما در اختیار ریشه گیاه قرار می گیرد و محیط واسطه ای که تحویل مواد مغذی را دچار وقفه سازد یا آن را به باکتری آلوده نماید، وجود ندارد. براساس شواهد موجود، نرخ رشد گیاه در سیستم هیدروپونیک ، دو برابر بیش از کشت خاکی و در سیستم آئروپونیک، تا چندین برابر سریعتر از بقیه سیستم های رشد می باشد.


متن کامل در ادامه مطلب...

ادامه نوشته

مجله انگلیسی Garden Gate

سلام خدمت همه بازدیدکنندگان، دوستان، هم رشته ای ها و ...

   از این به بعد تصمیم دارم پست هایی با این موضوع رو بیشتر کنم، لطفا نظرتون رو راجع به این گونه پست ها و مجلات با زبان انگلیسی بیان کنید.

   نظرات شما باعث ادامه کار ما خواهد شد...



برای دانلود Garden Gate با حجم حدود 8 مگابایت روی تصویر بالا کلیک کنید...

نشریه باغبانی دانشگاه کشاورزی ساری - همیشه بهار

با سلام

بعد از مدتها تلاش بی وقفه دست اندر کاران بالاخره نشریه چاپ و در نمایشگاه گل و گیاه و دانشگاه پخش گردید.

فایل نشریه از هم اکنون در دسترس شماست...

نشریه همیشه بهار - دانشگاه کشاورزی ساری رشته باغبانی

برای دانلود مجله با حجم ۲۶ مگابایت تمام رنگی روی تصویر بالا کلیک کنید.

برای دانلود مجله با حجم ۲.۸ مگابایت تمام رنگی با کیفیت پایین ترکلیک کنید.

اصول دیمکاری

مقدمه

دیمکاری اولین روش کشت گیاهان توسط بشربوده است.بشراولی زراعت رابادیم آغازکرد.اماباگذشت زمان دیم ازدیمی کاری به دیمکاری تبدیل شد.ابزارمناسب کشت دیم باگذشت زمان تکامل حاصل نمود.ومقدارتولیدمحصول ازواحدسطح افزایش قابل توحهی یافت.امروزبامشکلات ایجادشده درطبیعت مانندافزایش بیابانها،کاهش سطح جنگلها پایین رفتن سطح ایستای آب سفره های زیرزمینی انسان به فکرروشی برای استفاده ازطبیعت بدون واردآوردن آسیب به آن افتاده است که کشاورزی پایدارازآن جمله است وقتی سخن ازکشاورزی پایداربه عمل می آیدشایددیم ودیمکاری رامی توان ازارکان اصلی کشاورزی پایداربه شمارآورد.درهمۀروشهای کشاورزی،صنعتی هدف همراه ساختن طبیعت باانسان است وهمیشه یک مبارزۀ منفی بین انسان وطبیعت به چشم می خورد امادردیم کاری این انسان اسن که خودراباطبیعت سازگارمی کند امروزباروشهای نوین دیمکاری ازفرسایش خاک به صورت بادی وآبی نیزجلوگیری به عمل می آیدوکوشش براین است که تمام شرایط محیطی رابرای بهترین محصول برای سالیان متمادی ثابت نگه داشت که درمباحث بعدی به آنها خواهیم پرداخت.

ادامه دارد....

ادامه نوشته

بررسي زمان، شدت و تغييرات آناتوميكي مرگ جوانه‌ (Bud necrosis) در مرحله رشد و نموي انگور رقم عسكري

عنوان مقاله : بررسي زمان، شدت و تغييرات آناتوميكي مرگ جوانه‌ (Bud necrosis) در مرحله رشد و نموي انگور رقم عسكري

نویسندگان مقاله : بيژن كاوسي - سعيد عشقي - عنايت اله تفضلي - مجيد راحمي


دانلود متن مقاله در ادامه مطلب...

ادامه نوشته

تغذیه درخت گردو و سیب

 

سوال از دوست عزیز ریاحی :

1- اگر به درخت گردو هر سال کود گاوی بدهیم چه مشکلی پیش میاد؟

2- کلا کود حیوانی بهتر است گاوی باشد ویا گوسفندی وآیا هرسال بدهیم و چه مقدار و چه زمانی ؟

3- درختان سیب باغ من قبل از آنکه از رنگ سبز به سفید وزرد تغییر کند لکه های کوچک و قرمز رنگی روی آن زده می شود که با بزرگ شدن سیب ها لکه ها به آرامی پخش ( بزرگ ) و کم رنگ می شود و قبل ازاینکه سیب ها کاملا برسند مثل سیب پخته نرم میشوند بطوریکه می توان در مشت آنها را له کرد، ضمنا هیچ گونه آفت و حشرهای در رو و پشت برگ درخت دیده نمی شود

کمبود کلسیم

پاسخ باغبانی علمی :

الف : اگر هر ساله به درخت گردو کود گاوی بدهید مشکلی پیش نمی آید ولی لازم نیست و در واقع هزینه زیادی هست و کافیه شما هر 2 یا 3 سالی یکبار کود دامی را برای درختان گردو استفاده کنید و خوب آن را با خاک در زمان پاکنی مخلوط کنید .

ب : کود گاوی یا گوسفندی تفاوت زیادی ندارد و البته کود گوسفندی مواد مغذی بیشتری دارد . شما بهتر هست برای درختان هر 2 یا 3 سالی یکبار از کود حیوانی استفاده کنید ولی بهترین حالت این هست که کود حیوانی شما پوسیده باشد و در زمان پاکنی درخت با خاک مخلوط گردد و از تنه درخت هم فاصله داشته باشه . در واقع گود حیوانی که استفاده می کنید تا جای ممکن به تنه درخت نخورد .

کمبود کلسیم

ج : خب دوست عزیز شما باید در تغذیه درختان خود و به ویژه استفاده از ریز مغذی ها بیشتر تلاش کنید . برای رفع این مشکل کافیه از زمانی که سیب های شما تشکیل می شه ( به اندازه فندوق ) محصولی به نام "دفاندر کلسیم " که حاوی کلسیم فرموله شده با اسید آمینه هست را به صورت یک لیتر در 400 لیتر آب به صورت محلول پاشی روی درختان استفاده نمایید . و این کار را هر 20 روز یکبار تکرار کنید ( حداقل بایستی 3 مرتبه استفاده شود ) .

اگر برایم اطلاعات بیشتر از درختان و سطح زیر کشت و محل قرار گرفتن باغ بدهید اطلاعات تغذیه ای برایتان ارسال خواهم نمود که هم افزایش محصول دهی داشته باشید و هم کیفیت محصولاتتان بیشتر شود .

ششمین نمایشگاه گل وگیاه

       ششمین نمایشگاه گل وگیاه از تاریخ ۲۴الی ۲۸ اردیبهشت با بیش از۵۰غرفه در دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی ساری برگزار می گردد.

  دبیر برگزاری این دوره جناب آقای غلامحسن موحد  است این دوره نمایشگاه به همکاری سازمان فضای سبز و بانک ملی  با شکوه تر از دوره های قبل خواهد بود.ساعت بازدید از۸:۳۰صبح تا ۸ شب و بازدید برای عموم آزاد می باشد .    .

 

گیاهان در قرآن

 

نام قرآنی: زیتون

اشارات قرآنی

1ـ اوست خدایی که از آسمان باران فرستاد و بدان باران هر گونه نباتی را رویانیدیم، و از آن نبات ساقه ای سبز و از آن دانه هایی بر یکدیگر چیده و نیز از جوانه های نخل خوشه هایی سر فرو هشته پدید آوردیم، و نیز بستان هایی از تاک ها و زیتون و انار همانند و ناهمانند. به میوه هایش آنگاه که می رسند بنگرید که در آنها عبرت هاست برای آنها که ایمان می آورند. (انعام / 99)

 

استفاده نامطلوب از انگور

.

شراب سرچشمه امراض جسمی و همچنین کلیه انحرافات روحی است.

ادامه نوشته

بيستمين كنگره گياهپزشكي كشور

بيستمين كنگره گياهپزشكي كشور

4-7 شهريور 1391

شيراز- دانشگاه شيراز
ادامه نوشته

روش های نمونه برداری و تعیین نیاز غذایی و کود دهی در گیاهان

A : اهمیت مصرف کوددرحاصلخیزی خاک

یکی از موجودات زنده ای که به خاک وابسته است گیاه است . گیاه برای رشد و ادامه زندگی خود ، جائی که هست بایستی باندازه کافی مواد غذائی وجود داشته باشد . در خاک بطور طبیعی عناصر متعددی وجود دارد . فقط میزان این عناصر در هر زمان بقدر کافی وجود ندارد . خاکی که روی آن کشت و زرع میشود بمرور زمان مواد غذائی درون خاک آن کاهش می یابد .
در اینجاست که اهمیت تغذیه گیاهی شروع میشود . درختان نیاز سالیانه مواد غذائی خود را از زمین جذب مینمایند چنانچه مواد غذائی جذب شده جایگزین نگردد در آن صورت کمبودهائی در عملکرد و یا کیفیت محصول بوجود خواهد آمد . برای جلوگیری از چنین وضعیتی عناصر مورد نیاز به حد کافی بایستی اضافه نموده و آنرا تقویت نمائیم .

B : جذب و انتقال مواد غذائی :

ریشه عامل اصلی جذب مواد غذائی است . در شرایط خیلی محدود سایر قسمتهای اندام گیاه که در بالای خاک وجود دارند نیز میتوانند مواد غذائی را جذب نمایند ولی هیچوقت باندازه مورد نیاز نمی توانند مواد غذائی را جذب نمایند .
برای جذب از راه ریشه به وجود یک سیستم ریشه مناسب و خوب نیاز است . گیاهان آب و مواد غذائی را توسط ریشه های موئی گرفته و به اندامها میرسانند . روی این اصل وجود یک ریشه افشان انبوه سبب جذب آسان و مناسبی برای گیاه بوجود خواهد آورد .

همچنین بافت خاک و رطوبت موجود در آن تاثیر زیادی در جذب مواد غذائی خواهد داشت . از طرفی ریشه در جستجوی مواد غذائی درون خاک دنبال عناصر میگردند که قابلیت جذب خوبی داشته باشند و یا قابلیت جذب آنها بالا باشد . ریشه عناصر مواد غذائی را با استفاده از خصوصیات فیزیکی و شیمیائی از روش اسمزی با تبادل یونی و تماسی جذب مینمایند که با استفاده از جذب سلولی انتقال می یابند . انتقال مواد غذائی از پایین بطرف بالا و بالعکس صورت میگیرد . یعنی مواد غذائی از سمت ریشه سمت برگ و میوه رفته که در اثر فتوسنتز مواد غذائی مجدداً به ریشه و سایر اندام گیاه نقل مکان می یابند.

C : چگونه مواد غذائی مورد نیاز درختان و گیاهان را تعیین مینماییم :‍

برای تعیین کودهای مورد نیاز روشهای فنی بکار گرفته میشود از جمله :

آزمایشات مزرعه ای
آزمایش خاک
آزمایش گیاه
آثار کمبود در گیاه

روشهای رادیو ایزوتوپها در ادامه مطلب...

ادامه نوشته

50 نکته برای نگهداری گل و گیاه

)غنچه های گل رز یا میخک در صورتی که بسیار بسته باشند هرگز باز نمی شوند بنابراین از خرید آنها خودداری کنید.
 
۲) به هنگام قراردادن گل در گلدان برگهایی را که در آب قرار می گیرند ببرید توجه کنید که برگها زودتر از گل از بین می روند پس سعی کنید برگهای سالم و تازه انتخاب نمائید قبل از گل آرائی ساقه های نرم را با قیچی ببرید.
 
۳) می توانید یک توری سیمی در ته گلدان قرار داده و ساقه های گل را در آن قرار دهید.
 
۴) برای نگهداشتن شاخه های گل در گلذان می توانید یک نوار چسب را به طور افقی و عمودی بر لبه گلدان بچسبانید.
 
۵) اگر از کودهایی استفاده می کنید که از فضولات پرندگان تهیه شده اند قبل از استفاده آنها را با انواع قارچ کش ها ضدعفونی کنید.
 
۶) هرگز گلدان گل را مستقیم در برابر نور خورشید نگذارید.
 
۷) برای آبیاری گلها همیشه از آب ولرم استفاده کنید چون آب سرد و یا گرم به گلها لطمه می زند.
 
۸) گاهی پیش می آید که گلدان شما بزرگتر از تعداد گلهایی است که دارید در این صورت یک لیوان کوچک را پر آب کرده و درون گلدان قرار دهید سپس گلها را داخل لیوان بگذارید.
 
۹) اگر گلدان شما ترک کوچکی دارد ترک را با کمی موم نرم شمع بگیرید.
 
۱۰) هنگام خرید گلدان توجه کنید که گلها در گلدان کریستال زیباتر به نظر می آیند.
 
   ادامه دارد....
 
ادامه نوشته

فلفل (سیاه-سفید)

در کتب طب سنتی با نام «فلفل» نام برده می شود،به فرانسوی Poivreو به انگلیسیPepper گویند.این گیاه از خانواده Piperaceaeاست.نام علمی آن Piper nigrum و مترادف انPiper aromaticum Lam. می باشد.
● مشخصات
فلفل سیاه خشک شده درختچه بالا رونده ای است که به حالت خودرو و وحشی در مناطق مختلفه هند می روید. از گیاهان ادویه ای بسیار قدیم جهان است.در حال حاضر دراغلب مناطق حاره دنیا مانند هندوستان ،مالاکاهٔهندوچین و کامبوج کاشته می شود.گیاهی است بالا رونده نیمه انگلی که در حین بالا رفتن از درختان مجاور ریشه های اتفاقی از آن خارج می شود و به ساقه درختان مجاور فرو می رود و می چسبد و از مواد غذایی آن درخت برای حیات خود استفاده می کند.برگهای آن بیضی نوک تیز و پهن ،سطح فوقانی آن به رنگ تیره و سطح زیرین برگ سبز روشن به طول ۱۵-۱۰ سانتی متر.گلهای آن سفید کوجک به صورت سنبله و مانند شاتون فندق آویزان ومیوه آن گرد کوچکتر از نخود ،ابتدا به ر نگ سبز ،و پس از رسیدن به رنگ قرمز تیره در می آید و به شکل خوشه ای به طول ۹-۸ سانتی متر از ساقه آویزان می شود.در هر سنبله ممکن است ۶۰-۵۰ دانه منفرد باشد.
میوه ان به دو صورت فلفل سیاه و سفید مورد استفاده قرار می گیرد و در بازار تجارت عرضه می شود ،معمولا ۹ ماه پس از ظهور گلها دانه های فلفل رسیده و آماده برداشت می شود.در صورتی که منظور برداشت و تهیه فلف سیاه باشد دانه های فلفل موقعی که کاملا رسیده و هنوز سبز است چیده و آنها را چند روز روی هم توده می کنند که تخمیر شود و پس از آن دانه های تخمیر شده را روی پارچه و یا سطح صافی مثل بتون در مقابل اشعه آفتاب پهن میکنند تا حدود ۲۰ ساعت یعنی تاموقعی که رنگ پوست دانه قهوه ای سیر یا سیاه شود و به این ترتیب فلفل سیاه تهیه می شود که آن را با پوست آسیا کرده به صورت گرد در می آورند و در حقیقت گرد فلفل سیاه مخلوطی است از گرد پوست خارجی دانه و گرد مغز آن که دارای رنگ روشن می باشد.
اگر منظور از تهیه فلفل سفید باشد دانه های فلفل را موقعی از درخت می چینند که کاملارسیده و پوست ان به رنگ کبود و زرد وکمی متمایل به قرمز تیره در آمده باد و پس از چیدن دانه ها را در کیسه هایی ریخته و کمی متمایل به قرمز تیره در آمده باشد و پس از چیدن دانه را در کیسه هایی ریخته و کیسه را مدت ۸-۷ روز در جریان آب جاری یک نهر یا جوی قرار می دهند و پس از ۸-۷ روز کیسه را بیرون آورده و دانه های خیس خورده را می مالند تا پوست آن کنده شود و مغز دانه ها را که خاکستری رنگ است کاملا شسته و برای چند روز در آفتاب شهن می کنند تا خشک شود.در این حالت رنگ مغز دانهها کرم مایل به سفید می شود و به این ترتیب فلفل سفید تجارتی به دست می آید.
گیاه فلفل سیاه معمولا در مناطق حاره مرطوب که بارندگی سالیانه آن از ۳-۲ هزار میلی متر بیشتر باشد می روید.تکثیر ان معمولا از رطیق قلمه است ولی به هر حال بذر آن را نیز می توان کاشت و تکثیر نمود.ارتفاع درختچه فلفل تا ۱۰ متر ولی ضخامت سایه آن کم ودر حدود ۵/۱-۱ سانتی متر می باشد.به این دلیل ساقه ان یارای ایستایی ندارد و در ابتدا و قبل از اینکه به درختی انگل شود باید با کمک قیم ان را نگهداشت.برداشت دانه معمولا از سال سوم شروع می شود ولی محصول کافی دانه از سال هفتم به دست می آید.
● ترکیبات شیمیایی
از نظر ترکیبات شیمیایی بررسی های دانشمندان شیمی نشان می دهد که فلفل دارای اسانس روغنی فرار و آلکالوئید هایی به نام چاویسین ،پی پرین و پی پریدین می باشد .و به علاوه در میوه ان ماده پی پرتین وجود دارد.
از تقطیر شاخه ها و ساقه های فلفل سایه در حدود ۴/۲-۱ درصد اسانس روغنی فرار به دست می اید.این اسانس منشا عطر خاص فلفل است و طعم تند مخصوص فلف سیاه در اثر وجود ماده زرینی چاویسین و سوزانندگی پس از مزه کردن ان در آثر وجود آلکالوئید متبلوری به نام پی پرین می باشد که هر دو اجزای زرین روغنی فلفل سیاه می باشند که از طریق حلالها آنها را از فلفل سیاه ساییده شده به دست می آورند.
اسانس فلفل و همچنین زرین روغنی فلفل هر دو در صنایع غذایی مصارف وسیعی دارد.

آویشن باغی

آویشن از طریق بذر، قلمه و تقسیم بوته تکثیر می شود. عدم یکنواختی پوشش مزرعه همواره به عنوان یک مشکل در کشت مستقیم بذر می باشد به همین خاطر روش کشت دیگری ارائه می شود که تولید نشاء بذری در بستر گلخانه یا قفسه های سلولی و سپس انتقال نشاها به مزرعه است.

بذور آویشن طی یک تا دو هفته در دمای ۳۲- ۱۲ درجه سانتی گراد ( ۵۴ تا ۹۰ درجه فارنهایت ) جوانه می زنند. گاهی اوقات جوانه زنی توسط نور تسریع می شود.

به علت وجود اختلافات در وضعیت رشد، زمان گلدهی و تولید در گیاهان حاصل از کشت مستقیم ( بذور ) که میزان یکنواختی را در مزرعه پایین می آورد، بهتر است ژنوتیپ های مرغوب را انتخاب کرده و آنها را به وسیله قلمه تکثیر نمود که عدم یکنواختی در مزرعه و محصول کاهش یابد. قابل ذکر است که این اختلافات به خاطر وجود دگرگشتی بالا و هتروزیگوسیتی در این گیاه می باشد.

آویشن به آسانی از قلمه های ۱۰-۵ سانتی متری در بهار تکثیر می شود. هورمون های افزایش دهنده ریشه برای تکثیر ممکن است مفید باشند. در تحقیقی مشخص شده که کشت بذر آویشن نسبت به کشت قلمه آن، عملکرد بیشتری را تولید می نماید. در تحقیق  دیگری در کشت مستقیم، عملکرد  ماده خشک بیشتری نسبت به نشاکاری به دست آمد.

زمان مناسب برای کشت بذر در خزانه اواخر اسفند می باشد و در زمان انتقال، ارتفاع نشاءها ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر می باشد.

زمان کشت مستقیم بذور اوایل بهار یا اواسط پاییز می باشد عمق کشت کمتر از ۵/۰ سانتی متر و میزان بذر لازم ۵ تا ۶ کیلوگرم در هکتار می باشد.

در تحقیقی جهت بررسی تراکم مناسب برای دستیابی به عملکرد بالاتر، آویشن در فواصل ۱۵، ۲۰، و ۴۵ سانتی متر و در ردیف های به فواصل ۶۰ سانتی متر کشت گردید و مشخص شد که فواصل عملکرد سرشاخه و میزان اسانس در واحد سطح شده و بیشترین عملکرد در فاصله کشت ۱۵ سانتی متر به دست آمده است. البته درصد اسانس در سرشاخه خشک گیاه تحت تأثیر فاصله کاشت قرار نگرفت. تحقیق مشابهی در کرج نیز تراکم مناسب کاشت را ۱۵ سانتی متر روی ردیف و ۵۰ سانتیمتر بین ردیف ها گزارش کرده است.

ادامه نوشته

بیست و پنجمین  نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

بیست و پنجمین  نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ۱۲-۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۱
ادامه نوشته

دهمین نمایشگاه بین المللی گل­و­گیاه تجهیزات پارکی و صنایع وابسته درتهران









دهمین نمایشگاه بین المللی گل­و­گیاه تجهیزات پارکی و صنایع وابسته

18-22 اردیبهشت ماه 1391

 

 

 

  سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران با هدف حمایت از تولیدکنندگان گل­و­گیاه کشور...

ادامه نوشته

آكواپونيك

 

آكواپونيك علم تلفيق توليد ماهي و گياه در يك رابطه همزيستي است كه پساب ماهي به عنوان كود براي گياه مورد استفاده قرارگرفته و آب تصفيه شده توسط گياه هم به استخر پرورش ماهي ها انتقال مي يابد . آكواپونيك به عنوان سيستم تلفيقي هايدروپونيك و پرورش ماهي نيز شناخته مي شود .

از جمله اهداف اصلي آكواپونيك اين است كه مواد اضافي يك سيستم به عنوان غذا يا سوخت براي سيستم ديگر عمل كند .

تصفيه زيستي آب عناصر را از آن حذف مي كند اين موضوع هم از لحاظ زيست محيطي و هم از لحاظ صرفه جوئي اقتصادي مهم است . همچنين فروش محصولات گلخانه اي درآمدزا هم جزء اهداف اصلي استفاده از اين نوع كشت است و به اقتصاد محلي كمك زيادي مي كند .

ادامه نوشته

کشت علوفه براي دامها در كشاورزي ارگانيك

چرا همراه با تغذیه در بستر (جایگاه)


در بیشتر مناطق گرمسیری زمان های مناسب با علوفه فراوان با زمان های کمتر مناسب که هیچ غذایی برای تغذیه حیوانات نیست جایگزین می شود.
بهر حال دامپروری یعنی تامین علوفه در تمام طول سال. علوفه می تواند در مزرعه بعنوان زمین های چرا( مرتع) یا بعنوان علوفه یا محصولات درختی که برداشت می شوند، تولید شود. از آنجا که چرا کردن هزینه کمتری نسبت به تغذیه در بستر دارد اما زمین های بیشتری مورد نیاز است  و همچنین برای نگهداری حیواناتی که دور از محصولات هستند تخمین مناسب تری را تقبل می کند.
چرا کردن ممکنست باعث کاهش تولیداتی از قبیل شیر و گوشت گردد اما دارای گزینه های مناسب برای سلامت و پرورش حیوانات هستند. درهر حال نگهداری در بستر دارای فوایدی است که عبارتند از:
جمع آوری، ذخیره مدفوع آنها راحت بوده و همچنین تهیه کمپوست و کاربرد آن برای محصولات آسان تر است. در حالت کلی چرا کردن و نگهداری در بستر گزینه های مناسب تری بوده و عمدتاً به شرایط اقلیمی کشاورزی، سیستم های کشت و قابلیت دسترسی به زمین بستگی دارد. ترکیبی از تغذیه در بستر و چراگاه های حصارکشی شده ممکنست مناسب ترین گزینه برای تولید بیشتر و همچنین دوستداران حیوانات باشد. در چراگاه های بزرگ نیمه خشک ، چرا کردن می تواند مناسب ترین گزینه باشد.

ادامه نوشته

چمن دایکوندرا-پاورپوینت

پاورپوینت با موضوع چمن دایکوندرا.

گردآورنده: آقای سعیدی

 

 دانلود

حجم فايل: ۵۲۶۰ كيلوبايت!

توجه: در صورتي كه با نحوه دانلود از سايت آشنايي نداريد از لينك زير كمك بگيريد.

راهنماي دانلود از اين سايت

پیش رس کردن توت فرنگی

توت فرنگی طبیعتا از میوه‌های نوبرانه و از اولین میوه‌هایی است که د‌ر بهار به بازار عرضه می‌شود‌. د‌ر حالت معمولی و د‌ر مناطق معتد‌ل زمان برد‌اشت میوه د‌ر اواخر ارد‌یبهشت ماه تا اوایل تیر است ...

پیش رس کرد‌ن توت فرنگی


توت فرنگی طبیعتا از میوه‌های نوبرانه و از اولین میوه‌هایی است که د‌ر بهار به بازار عرضه می‌شود‌. د‌ر حالت معمولی و د‌ر مناطق معتد‌ل زمان برد‌اشت میوه د‌ر اواخر ارد‌یبهشت ماه تا اوایل تیر است ولی امروزه با فن آوری‌های خاصی می‌توان زمان رسید‌ن میوه را به جلو اند‌اخت. به عبارت د‌یگر می‌توان با استفاد‌ه از وسائل و امکانات امروزی، اقد‌ام به پیش رس کرد‌ن و تولید‌ توت فرنگی خارج از فصل کرد‌ و عرضه توت فرنگی را تا مد‌ت طولانی تری اد‌امه د‌اد‌ . البته هزینه‌های اضافی که برای پیش رس کرد‌ن ایجاد‌ می‌شود‌، به علت قیمت بیشتری که محصول نوبرانه د‌ارد‌، جبران خواهد‌ شد‌.
      پیش رس کرد‌ن توت فرنگی د‌ر گلخانه


مطمئن ترین وسیله برای پیش رس کرد‌ن، استفاد‌ه از گلخانه است. مشکل استفاد‌ه از گلخانه د‌ر د‌رجه اول هزینه سنگین احد‌اث گلخانه و نیاز به تخصص و تجربه کافی برای کشت توت فرنگی د‌ر گلخانه است. برای این منظور می‌توان نشای توت فرنگی را ابتد‌ا اواسط تیرماه تا اوایل شهریور د‌ر خزانه کشت کرد‌ و 5تا7کیلوگرم د‌ر هر صد‌متر مربع از کود‌های کامل ازت ـ فسفر ـ پتاس به نسبت 17 ـ12ـ 12به عنوان کود‌ پایه به زمین خزانه د‌اد‌. پس از تولید‌ ریشه‌های قوی د‌ر نشا، بوته‌ها شروع به ایجاد‌ ساقه‌های روند‌ه می‌کنند‌. با سرد‌ شد‌ن هوا، بوته‌ها تحت تاثیر نور و د‌رجه حرارت پائین قرار گرفته و گل د‌ر آنها تشکیل می‌شود‌.


 

تصویر


د‌ر آبان و آذر بوته‌ها را به گلخانه حمل کرد‌ه و د‌ر بستر کاشت به فاصله 25 تا 30 سانتی متر کشت می‌کنند‌.
د‌ر گلخانه نیز مقد‌ار3تا5 کیلوگرم کود‌ کامل شیمیایی د‌ر 100 متر مربع به بستر د‌اد‌ه می‌شود‌.
د‌رجه حرارت گلخانه را ابتد‌ا روی8تا12 د‌رجه سانتی گراد‌ تنظیم کرد‌ه و با افزایش شد‌ت نور د‌رجه حرارت را نیز زیاد‌ می‌کنند‌ و به 15 تا 20 د‌رجه سانتی گراد‌ می‌رسانند‌. البته می‌توان د‌رجه حرارت را به 8د‌رجه سانتی گراد‌ کاهش د‌اد‌. بلافاصله پس از کاشت باید‌ به اند‌ازه کافی آبیاری کرد‌.
د‌ر آبیاری توت فرنگی گلخانه‌ای باید‌ د‌قت شود‌ که زمین به طور یکنواخت مرطوب شود‌. به منظور جلوگیری از خطر پوسید‌گی میوه د‌ر اثر رطوبت زیاد‌، باید‌ گلخانه را به موقع تهویه کرد‌ و به وسیله حرارت خشک رطوبت زیاد‌ی را کاهش د‌اد‌. برای انجام عمل گرد‌ه افشانی و تلقیح بهتر گل‌های توت‌فرنگی د‌ر گلخانه، می‌توان برای هر 1000 متر مربع سطح زیر کشت، یک کند‌وی زنبور عسل د‌ر گلخانه قرار د‌اد.


 

پیشرس کردن سبزیجات

سبزی یکی از مواد غذایی مهمی است که مصرف آن برای تغذیه سالم و بهداشت بدن ضروری است. با توجه به اینکه سبزیکاری معمولی در مزرعه و یا با انبار کردن و کنسرو نمودن سبزیها نمی‌توان نیازهای جامعه را در مواقع معینی از سال یعنی در زمستان و بهار برطرف نمود و اغلب در زمستان و بهار کمبودی از نظر تولید و عرضه سبزی تازه بوجود می‌آید لازم است با استفاده از امکاناتی که تکنولوژی امروز در اختیار ما قرار داده اقدام به پیش رس کردن و تولید سبزی خارج از فصل نمود.

روشهای پیش رس کردن سبزیها
پیش رس کردن سبزی در گلخانه و شاسی
مطمئن‌ترین وسیله برای پیش رس کردن و حتی تولید دائمی سبزی استفاده از گلخانه است. گلخانه محیطی قابل کنترل بوده و می‌توان درتمام سال و در هر نوع آب و هوایی تولید سبزی را ادامه داد. مشکل استفاده از گلخانه یکی هزینه سنگین ساختمان آن است و دیگر اینکه تولید سبزی در گلخانه احتیاج به تخصص دارد تا بتوان از آن استفاده اقتصادی کرد.

 

به ادامه مطلب مراجعه کنید....

ادامه نوشته

بررسی روشهای مختلف خشک کردن گلها و برگهای تازه

 

مجله ترويجي دامپروري و کشاورزي سبزينه

نویسنده : زهره نصرآبادی، علی تهرانی فر

چکیده مقاله :

از آنجا كه خشك كردن گلها به وسيله هوا اغلب باعث بدشكلي گلها مي‌شود. استفاده از مواد خشك‌كننده به‌عنوان روش جايگزين توصيه مي‌شود. مهمترين مزيت اين روش اين است كه اين مواد آب درون بافت گياه را جذب مي‌كنند، در حاليكه به گلها اجازه مي‌دهند تا شكل و رنگ خود را حفظ كنند. اين روش براي گلهاي حساس، گلهايي كه به‌سرعت پژمرده مي‌شوند، گلهايي كه به فرم باز بوده، درصد رطوبت بالايي داشته و يا گلبرگ‌هاي ضخيم دارند مناسب است (3).

مناسب‌ترين گلها براي قرار دادن در محيط خشك‌كننده، گلهايي با ساختار ساده هستند، زيرا گلهاي پيچيده با ساختار متراكم مواد خشك‌كننده ممكن است بين همه گلبرگها قرار نگيرند، در نتيجه گل به‌صورت غير يكنواخت خشك شود. گياهان برگ گوشتي هم ممكن است قبل از خشك شدن دچار پوسيدگي شوند (18).

مهمترين مشكل اين روش، شكنندگي بافت خشك شده است، زيرا هيچ روشي براي كنترل سرعت خشك شدن وجود ندارد متن مقاله : مواد خشك‌كننده: از آنجا كه خشك كردن گلها به وسيله هوا اغلب باعث بدشكلي گلها مي‌شود. استفاده از مواد خشك‌كننده به‌عنوان روش جايگزين توصيه مي‌شود. مهمترين مزيت اين روش اين است كه اين مواد آب درون بافت گياه را جذب مي‌كنند، در حاليكه به گلها اجازه مي‌دهند تا شكل و رنگ خود را حفظ كنند. اين روش براي گلهاي حساس، گلهايي كه به‌سرعت پژمرده مي‌شوند، گلهايي كه به فرم باز بوده، درصد رطوبت بالايي داشته و يا گلبرگ‌هاي ضخيم دارند مناسب است (3).

مناسب‌ترين گلها براي قرار دادن در محيط خشك‌كننده، گلهايي با ساختار ساده هستند، زيرا گلهاي پيچيده با ساختار متراكم مواد خشك‌كننده ممكن است بين همه گلبرگها قرار نگيرند، در نتيجه گل به‌صورت غير يكنواخت خشك شود. گياهان برگ گوشتي هم ممكن است قبل از خشك شدن دچار پوسيدگي شوند (18).

مهمترين مشكل اين روش، شكنندگي بافت خشك شده است، زيرا هيچ روشي براي كنترل سرعت خشك شدن وجود ندارد .

 

متن کامل مقاله در ادامه مطلب...

ادامه نوشته

کفش هایی که جوانه می زند

یک شرکت هلندی کفشی را عرضه کرده است که پس از استفاده می تواند در باغچه کاشته شود... و جوانه بزند.
به گزارش مهر، یک شرکت هلندی به نام Oat نوعی کفش کتانی را عرضه کرده است که کاملا تجدیدپذیر زیستی است.


                       
درحقیقت، ویژگی این کفش عجیب در این است که به جای دور انداخته شدن می تواند در باغچه کاشته شود و همانند یک گیاه رشد کند. 
این کفش که ظرف چند هفته آینده بر روی سایت این شرکت برای فروش عرضه می شود سبزترین و تجدیدپذیر ترین کفش دنیا است. 

محققان این شرکت برای اختراع این کفش قابل جوانه زدن دو سال تحقیق کردند. این کفش از چوپ پنبه، شاهدانه، کتان زیستی، پلاستیک تجدیدپذیر و سفیدکننده های غیر کلرات ساخته شده است.

براساس گزارش آنسا، این کفش که برنده جایزه زیستی ترین محصول "هفته مد آمستردام" شد به محض اینکه در خاک قرار بگیرد کاملا تجزیه می شود و دانه هایی که داخل زبانه بالایی آن قرار گرفته اند شروع به جوانه زدن کرده و یک گیاه واقعی را به وجود می آورد.
حالا باید یکم فکر کنیم ببینیم چند قرن عقب تر از اروپا هستیم.

كنترلر هوشمند آبياري

كنترلر هوشمند آبياري(System  Microprocessor Irrigation Controller)

(دکتر سید حسین خبازی)

 

فلات ايران با داشتن آب و هواي خشك و نيمه خشك همواره از كمبود آب و بي مهري طبيعت برخوردار بوده است. سال‌هاي سال دست طلب مردم به آسمان بوده كه شايد قطره باراني ، ترك‌هاي خشك دشت ها را سيراب و ريشة خشك درختان را از رزق و روزي آسماني شاداب گرداند. مردم ايران همواره در طول تاريخ در انديشة رفع كم آبي خويش در تلاش بوده اند. اين كوشش ها زمينة خلق شاهكارهايي همچون احداث سدهاي مخزني در پنج هزار سال پيش و يا ساختمان قنات در دو هزار و پانصد سال پيش و بسياري از اين قبيل بوده است.با تمام اين تلاش ها ، هنوز هم لازم است تا كلية سرمايه هاي مادي و فكري در جهت حل مشكل بحران آب كه همواره گريبان گير ايران و ايرانيان بوده است، به كار گرفته شود.

از اوايل قرن حاضر كه سرآغاز آبياري نوين مهندسي در ايران به حساب مي آيد، همگان، بويژه مهندسان و كارشناسان آبياري بر اين نكته تأكيد دارند كه روش‌هاي آبياري سنتي، شبكه انتقال، شكل و نحوة توزيع بموقع و به اندازة آن با موازين فني هماهنگ نيست.

منظور از روش هاي آبياري سنتي، مجموعة روش هاي آبياري است كه توسط زارعين ابداع و طي ساليان متمادي عمل شده است و اصول مهندسي در آنها عموماً رعايت نمي شود.

در حال حاضر حدود 90% از اراضي آبي كشور تحت پوشش اين روش هاي آبياري قراردارند.

طي سالهاي اخير به دليل نياز به استفادة صحيح از منابع آبي در دسترس ، روش هايي ابداع گرديده اند كه از آنها به روشهاي مدرن آبياري نام برده مي شود.

 

روش هاي آبياري مدرن:در برگيرندة كليه روش هاي آبياري است كه در آن‌ها اصول مهندسي آبياري رعايت شده باشد.

اين روش ها به دو دستة كلي روش هاي آبياري سطحي (ثقلي) و تحت فشار تقسيم مي گردد.

 

روش هاي آبياري ثقلي مدرن : سيستم هاي آبياري سطحي (ثقلي) دو مشخصه عمده دارند:

الف - جريان آب تحت تأثير شيب است.

ب -  جريان آب و توزيع آن در مزرعه تحت عوامل عوارض سطح مزرعه مي باشد.

روش هاي آبياري ثقلي مدرن به گروه هاي عمده فارو، نواري، كرت هاي بزرگ، نشتي هاي تراز، موجي و كابلي تقسيم مي شوند.‌

ادامه دارد...

 

ادامه نوشته

خبر

سلام به همه ی دوستان و همراهان همیشگی ما.

یه مدت نبودیم حتما می رسید چرا؟خب الان میگم امتحان ارشد داشتیم خییییییییییییلی سخت بود.

قول میدیم به همه شما دوستان که از این به بعد فعال تر باشیم و اطلاعات به روزی رو در اختیارتون بزاریم.

                                                                باتشکر از همه شما که همیشه در کنار ما هستید

                                                                                و التماس دعا برای قبولیمون

اسلاید پاورپوینت گلکاری-عملیات

سلام به بازدیدکننده های عزیز 

امیدوارم که امتحاناتتون رو خوب گذرونده باشین

اینم اسلاید عملیات گلکاری مهندس قاسمی که منتظرش بودین:



لینک دانلود مستقیم

حجم فايل: 3.17
 

جداول درس گلکاری

 

 

    گیاهان پیازی

حجم فايل: ۵۹ کیلوبایت!

    گیاهان حساس به سرما

حجم فايل: ۵۲ کیلوبایت!

    گیاهان مقاوم به سرما

حجم فايل: ۴۴ کیلوبایت!

    کاکتوس+گلدانی+گوشتی

حجم فايل: ۹۷ کیلوبایت!

   گل بریده

حجم فايل: ۳۵ کیلوبایت!

 گیاهان گلدانی

حجم فايل: ۴۱ کیلوبایت!

توجه: در صورتي كه با نحوه دانلود از سايت آشنايي نداريد از لينك زير كمك بگيريد.

راهنماي دانلود از اين سايت

گلکاری

سلام به همه عزیزانی که همیشه یه ما سر میزنن و همکلاسی هایی که همیشه غر میزنن.

این جزوه پاور پوینت گلکاری هستش اسم علمی گلها هنوز به دستم نرسیده.

 توجه:

اعتبار این پست تمام شده است.

دانلود پاور پوینت گلکاری