اطلاعیه

دانشجویانی که نتوانستند سبزی کاری عمومی رااخذ کنند میتوانند این ترم با گره خاک شناسی بردارند

ادامه نوشته

کشت و پرورش گیاه مارچوبه

مارچوبه گیاهی است چندساله، دو پایه و علفی با نام علمی aspsragus officinalist از خانواده لاله (liliaceae). مارچوبه دارای دو نوع ساقه است. اول ساقه هوایی نازک به رنگ سبز که پس از برداشت ساقه های جوان به وجود می آید و ارتفاع آن گاهی اوقات به ۵ متر نیز می رسد. دیگری ساقه های جوان است که قسمت های قابل استفاده مارچوبه را تشکیل می دهد. طول این ساقه ها بین ۵ الی ۲۵ سانتی متر متغیر است. این ساقه ها از روی ریزوم ظاهر می شوند و پس از خارج شدن از خاک باید قطع گردند. مارچوبه در بسیاری از نقاط کشورمان از جمله استان های (اصفهان، آذربایجان غربی و شرقی، مرکزی، فارس، کرمانشاه، دامنه رشته کوه های البرز) کشت و پرورش می یابد.
مارچوبه دارای ترکیباتی چون آسپاراژین، اینوزیت، آسپاراگوز، تاننو اسید سوکسینیک می باشد.
مارچوبه دارای خواص زیادی است:
خوردن آن دید چشم را تقویت می کند، برای تقویت نیروی جنسی مفید است، ضعف مثانه را برطرف می کند، برای تقویت قلب مفید است، تب بر است، ملین بوده و یبوست را برطرف می کند مارچوبه خونساز است و به ساختن گلبول های قرمز خون کمک می کند. برای افراد عصبی مزاج و آنهایی که مبتلا به ورم مجاری ادرار هستند و مبتلایان به رماتیسم و سنگ کلیه خوب نیست.
مارچوبه یک سبزی فصل خنک می باشد. مارچوبه بهترین رشد و بالاترین محصول را از نظر کیفیت خوب در آب و هوایی تولید می کند که زمین حاوی مارچوبه کمی یخ بزند. در مناطقی که در طول فصل رشد (تابستان) هوا گرم می شود محصول از کیفیت خوبی برخوردار نیست، چون مواد غذایی در ریشه های ذخیره ای آن اندوخته نمی گردند. در زمستان بهتر است هوا آن قدر سرد شود که قسمت های هوایی (ساقه و برگ) خزان کنند. در مناطقی مانند دزفول در استان خوزستان که زمستان یخبندان ندارند و دارای سرمای ملایم هستند توصیه می شود که قسمت های هوایی قبل از فرا رسیدن فصل زمستان از فاصله ۱۰ تا ۲۰ سانتی متری سطح خاک قطع گردند. بهترین دما در طول مدت رشد بوته برای مارچوبه بین ۱۶ تا ۲۴ درجه سانتی گراد می باشد. مناسب ترین PH برای رشد مارچوبه بین ۶ تا ۷/۶ می باشد.
تذکر: ارقام مارچوبه عبارتند از: مری واشنگتن، ردینگ ژالت مارتا واشنگتن و آلت هام واشنگتن و ویکینگ. ارقام مارچوبه براساس رنگ جوانه های خوراکی به دو دسته تقسیم می شوند: دسته اول دارای رنگ سبز و دسته دوم سبز روشن یا مایل به سفید است.

 


ادامه نوشته

سلام خدمت همه عزیزانی که به ما سر میزنن. باتشکر از همگی بخاطر نظر هایی که میزارید امیدواریم که بتونیم این نواقص رو رفع کنیم و بهتر بتونیم به شما دوستان خدمتی کرده باشیم.

                                                                                                         با تشکر

                                                                                                    حسین صفورا

نانوتکنولوژی در کشاورزی و باغبانی

مقدمه: با افزایش جمعیت جهان، نیازهای غذایی مردم نیز رو به افزایش است ولازم است تدابیر ویژه ای در این مورد اندیشیده شود و از محصولات کشاورزی به نوعی استفاده شود که کمترین ضایعات بوجود آید. امروزه نیز هدف اصلی تمامیه متخصصین باغبانی و پس از برداشت همین امر می باشد که به جای افزایش تولید محصولات، ضایعات مربوطه کاهش پیدا کند. بسیاری از کشورهای توسعه یافته همانند ایالات متحده به این امر توجه بسیاری کرده اند و پرورش گیاهان مقاوم به خشکی و آفات را در برنامه های اصلی تولیدی خود بنا نهاده اند و با انجام چنین تدابیری، عملکرد گیاهان را چندین برابر افزایش می دهند تا از هر واحد سطح در این کره ی خاکی بیشترین محصول را بدست آورند. همچنین در این کشورها غذاهای تازه و سالم از اهمیت ویژه ای برخوردارند و مردم این کشورها بیشتر خواهان محصولات بیولوژیک و غیر شیمیایی هستند. لذا همین امر دولت ها و حکومت ها را مجاب به استفاده از دانش های جدید نهفته درون طبیعت کرد و پیشرفتها کم کم در این زمینه انجام گرفت تا جائیکه انقلاب جدیدی در علم بنام نانوتکنولوژی بوجود آمد و سایر کشورها نیز به سرعت به این علم جدید روی آوردند. نانوتکنولوژی تا جایی پیشرفت پیدا کرد که امروزه مشاهده می شود در تمامیه صنایع و رشته ها اعم از خودروسازی، نساجی، پزشکی، الکتریک و مغناطیس، شیمی، فیزیک، تغذیه و کشاورزی کاربردهای فراوانی دارد.

 

ادامه...

ادامه نوشته