دهمین نمایشگاه بین المللی گلوگیاه تجهیزات پارکی و صنایع وابسته درتهران
آكواپونيك
آكواپونيك علم تلفيق توليد ماهي و گياه در يك رابطه همزيستي است كه پساب ماهي به عنوان كود براي گياه مورد استفاده قرارگرفته و آب تصفيه شده توسط گياه هم به استخر پرورش ماهي ها انتقال مي يابد . آكواپونيك به عنوان سيستم تلفيقي هايدروپونيك و پرورش ماهي نيز شناخته مي شود .
از جمله اهداف اصلي آكواپونيك اين است كه مواد اضافي يك سيستم به عنوان غذا يا سوخت براي سيستم ديگر عمل كند .
تصفيه زيستي آب عناصر را از آن حذف مي كند اين موضوع هم از لحاظ زيست محيطي و هم از لحاظ صرفه جوئي اقتصادي مهم است . همچنين فروش محصولات گلخانه اي درآمدزا هم جزء اهداف اصلي استفاده از اين نوع كشت است و به اقتصاد محلي كمك زيادي مي كند .

کشت علوفه براي دامها در كشاورزي ارگانيك
در بیشتر مناطق گرمسیری زمان های مناسب با علوفه فراوان با زمان های کمتر مناسب که هیچ غذایی برای تغذیه حیوانات نیست جایگزین می شود.
بهر حال دامپروری یعنی تامین علوفه در تمام طول سال. علوفه می تواند در مزرعه بعنوان زمین های چرا( مرتع) یا بعنوان علوفه یا محصولات درختی که برداشت می شوند، تولید شود. از آنجا که چرا کردن هزینه کمتری نسبت به تغذیه در بستر دارد اما زمین های بیشتری مورد نیاز است  و همچنین برای نگهداری حیواناتی که دور از محصولات هستند تخمین مناسب تری را تقبل می کند.
چرا کردن ممکنست باعث کاهش تولیداتی از قبیل شیر و گوشت گردد اما دارای گزینه های مناسب برای سلامت و پرورش حیوانات هستند. درهر حال نگهداری در بستر دارای فوایدی است که عبارتند از:
جمع آوری، ذخیره مدفوع آنها راحت بوده و همچنین تهیه کمپوست و کاربرد آن برای محصولات آسان تر است. در حالت کلی چرا کردن و نگهداری در بستر گزینه های مناسب تری بوده و عمدتاً به شرایط اقلیمی کشاورزی، سیستم های کشت و قابلیت دسترسی به زمین بستگی دارد. ترکیبی از تغذیه در بستر و چراگاه های حصارکشی شده ممکنست مناسب ترین گزینه برای تولید بیشتر و همچنین دوستداران حیوانات باشد. در چراگاه های بزرگ نیمه خشک ، چرا کردن می تواند مناسب ترین گزینه باشد.
چمن دایکوندرا-پاورپوینت
گردآورنده: آقای سعیدی
حجم فايل: ۵۲۶۰ كيلوبايت!
 توجه: در صورتي كه با نحوه دانلود از سايت آشنايي نداريد از لينك زير كمك بگيريد.
پیش رس کردن توت فرنگی
توت فرنگی طبیعتا از میوههای نوبرانه و از اولین میوههایی است که در بهار به بازار عرضه میشود. در حالت معمولی و در مناطق معتدل زمان برداشت میوه در اواخر اردیبهشت ماه تا اوایل تیر است ...
پیش رس کردن توت فرنگی
توت فرنگی طبیعتا از میوههای نوبرانه و از اولین میوههایی است که در بهار به بازار عرضه میشود. در حالت معمولی و در مناطق معتدل زمان برداشت میوه در اواخر اردیبهشت ماه تا اوایل تیر است ولی امروزه با فن آوریهای خاصی میتوان زمان رسیدن میوه را به جلو انداخت. به عبارت دیگر میتوان با استفاده از وسائل و امکانات امروزی، اقدام به پیش رس کردن و تولید توت فرنگی خارج از فصل کرد و عرضه توت فرنگی را تا مدت طولانی تری ادامه داد . البته هزینههای اضافی که برای پیش رس کردن ایجاد میشود، به علت قیمت بیشتری که محصول نوبرانه دارد، جبران خواهد شد.
      پیش رس کردن توت فرنگی در گلخانه
مطمئن ترین وسیله برای پیش رس کردن، استفاده از گلخانه است. مشکل استفاده از گلخانه در درجه اول هزینه سنگین احداث گلخانه و نیاز به تخصص و تجربه کافی برای کشت توت فرنگی در گلخانه است. برای این منظور میتوان نشای توت فرنگی را ابتدا اواسط تیرماه تا اوایل شهریور در خزانه کشت کرد و 5تا7کیلوگرم در هر صدمتر مربع از کودهای کامل ازت ـ فسفر ـ پتاس به نسبت 17 ـ12ـ 12به عنوان کود پایه به زمین خزانه داد. پس از تولید ریشههای قوی در نشا، بوتهها شروع به ایجاد ساقههای رونده میکنند. با سرد شدن هوا، بوتهها تحت تاثیر نور و درجه حرارت پائین قرار گرفته و گل در آنها تشکیل میشود.
 
در آبان و آذر بوتهها را به گلخانه حمل کرده و در بستر کاشت به فاصله 25 تا 30 سانتی متر کشت میکنند.
در گلخانه نیز مقدار3تا5 کیلوگرم کود کامل شیمیایی در 100 متر مربع به بستر داده میشود.
درجه حرارت گلخانه را ابتدا روی8تا12 درجه سانتی گراد تنظیم کرده و با افزایش شدت نور درجه حرارت را نیز زیاد میکنند و به 15 تا 20 درجه سانتی گراد میرسانند. البته میتوان درجه حرارت را به 8درجه سانتی گراد کاهش داد. بلافاصله پس از کاشت باید به اندازه کافی آبیاری کرد.
در آبیاری توت فرنگی گلخانهای باید دقت شود که زمین به طور یکنواخت مرطوب شود. به منظور جلوگیری از خطر پوسیدگی میوه در اثر رطوبت زیاد، باید گلخانه را به موقع تهویه کرد و به وسیله حرارت خشک رطوبت زیادی را کاهش داد. برای انجام عمل گرده افشانی و تلقیح بهتر گلهای توتفرنگی در گلخانه، میتوان برای هر 1000 متر مربع سطح زیر کشت، یک کندوی زنبور عسل در گلخانه قرار داد.
 
پیشرس کردن سبزیجات
سبزی یکی از مواد غذایی مهمی است که مصرف آن برای تغذیه سالم و بهداشت بدن ضروری است. با توجه به اینکه سبزیکاری معمولی در مزرعه و یا با انبار کردن و کنسرو نمودن سبزیها نمیتوان نیازهای جامعه را در مواقع معینی از سال یعنی در زمستان و بهار برطرف نمود و اغلب در زمستان و بهار کمبودی از نظر تولید و عرضه سبزی تازه بوجود میآید لازم است با استفاده از امکاناتی که تکنولوژی امروز در اختیار ما قرار داده اقدام به پیش رس کردن و تولید سبزی خارج از فصل نمود.
روشهای پیش رس کردن سبزیها 
پیش رس کردن سبزی در گلخانه و شاسی 
مطمئنترین وسیله برای پیش رس کردن و حتی تولید دائمی سبزی استفاده از گلخانه است. گلخانه محیطی قابل کنترل بوده و میتوان درتمام سال و در هر نوع آب و هوایی تولید سبزی را ادامه داد. مشکل استفاده از گلخانه یکی هزینه سنگین ساختمان آن است و دیگر اینکه تولید سبزی در گلخانه احتیاج به تخصص دارد تا بتوان از آن استفاده اقتصادی کرد. 
به ادامه مطلب مراجعه کنید....
بررسی روشهای مختلف خشک کردن گلها و برگهای تازه
مجله ترويجي دامپروري و کشاورزي سبزينه
نویسنده : زهره نصرآبادی، علی تهرانی فر
چکیده مقاله :
از آنجا كه خشك كردن گلها به وسيله هوا اغلب باعث بدشكلي گلها ميشود. استفاده از مواد خشككننده بهعنوان روش جايگزين توصيه ميشود. مهمترين مزيت اين روش اين است كه اين مواد آب درون بافت گياه را جذب ميكنند، در حاليكه به گلها اجازه ميدهند تا شكل و رنگ خود را حفظ كنند. اين روش براي گلهاي حساس، گلهايي كه بهسرعت پژمرده ميشوند، گلهايي كه به فرم باز بوده، درصد رطوبت بالايي داشته و يا گلبرگهاي ضخيم دارند مناسب است (3).
مناسبترين گلها براي قرار دادن در محيط خشككننده، گلهايي با ساختار ساده هستند، زيرا گلهاي پيچيده با ساختار متراكم مواد خشككننده ممكن است بين همه گلبرگها قرار نگيرند، در نتيجه گل بهصورت غير يكنواخت خشك شود. گياهان برگ گوشتي هم ممكن است قبل از خشك شدن دچار پوسيدگي شوند (18).
مهمترين مشكل اين روش، شكنندگي بافت خشك شده است، زيرا هيچ روشي براي كنترل سرعت خشك شدن وجود ندارد متن مقاله : مواد خشككننده: از آنجا كه خشك كردن گلها به وسيله هوا اغلب باعث بدشكلي گلها ميشود. استفاده از مواد خشككننده بهعنوان روش جايگزين توصيه ميشود. مهمترين مزيت اين روش اين است كه اين مواد آب درون بافت گياه را جذب ميكنند، در حاليكه به گلها اجازه ميدهند تا شكل و رنگ خود را حفظ كنند. اين روش براي گلهاي حساس، گلهايي كه بهسرعت پژمرده ميشوند، گلهايي كه به فرم باز بوده، درصد رطوبت بالايي داشته و يا گلبرگهاي ضخيم دارند مناسب است (3).
مناسبترين گلها براي قرار دادن در محيط خشككننده، گلهايي با ساختار ساده هستند، زيرا گلهاي پيچيده با ساختار متراكم مواد خشككننده ممكن است بين همه گلبرگها قرار نگيرند، در نتيجه گل بهصورت غير يكنواخت خشك شود. گياهان برگ گوشتي هم ممكن است قبل از خشك شدن دچار پوسيدگي شوند (18).
مهمترين مشكل اين روش، شكنندگي بافت خشك شده است، زيرا هيچ روشي براي كنترل سرعت خشك شدن وجود ندارد .
متن کامل مقاله در ادامه مطلب...
