دستاورد ها

اولین سیب تو سرخ جهان، توسط محقق سوئیسی( Markus Kobelt) در انگلستان  تولید شده است؛ تولید این میوه که حدود بیست سال طول کشیده، بدون دست ورزی ژنتیکی و با استفاده از روش های سنتی گرده افشانی و پیوند انجام شده است. این گونه سیب، سطوح بالاتری فلاونوئید و آنتی اکسیدان نسبت به سیب معمولی دارد و در برابر هوای آزاد کمتر تحت تاثیر فنولاز ها و پلی فنول اکسیداز ها قرار می گیرد و نسبت به قهوه ای شدن و عارضه Scab مقاوم است؛ ارتفاع درخت به دو و نیم متر می رسد و پایه آن M9 است.

 

اختراع گلدان جدید

شاید باور نکنید اما این گلدان ساده که تصاویرش را در زیر می بینید، توسط یک شرکت داخلی، گواهی ثبت اختراع گرفته است.

 از مزیت های این گلدان ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
 • قسمت شیشه ای (پیرکس) این گلدان به راحتی از پایه ها خارج می شود و پس از شستشو در محل قرار می گیرد.
ضمنا در صورت شکستن، قابل تعویض هم هستند.
 • با توجه به مجزا بودن هر گیاه، هنگام بروز آلودگی در یک گلدان، سایر گیاهان آلوده نمی شوند.
 • صرفه جویی در مصرف آب و جلوگیری از بو گرفتن آب در گلدان.
• استفاده بهینه از نور طبیعی و انرژی های موجود در محیط.

 

استفاده از فن کشت بافت برای تولید گیاهان عاری از ویروس

از فن كشت بافت براي توليد تجاري گياهان عاري از پاتو‍‍‍‍‍‍‍‍‍ژن و به منظور حفاظت از گياهان كمياب و در حال انقراض استفاده ميشود.در اين روش از تكنيك هايي مثل كشت مريستم و ريز نمونه ها در محيط آزمايشگاهي (درون شيشه)استفاده مي شود.گياه Anoectochilus formosanus يك گياه دارويي چند ساله ي كند رشد و بومي تايوان كه بوسيله ي بذر تكثير مي شود ولي نشاهاي آن حدود 3-2 سال طول مي كشد تا بالغ شوند و توليد بذر كنند. استفاده از گونه هاي اين گياه براي تكثير به علت حساسيت فوق العاده زيادآن به پوسيدگي ساقه و ريزوم قارچ Fusarium oxysporum كاري مشكل است.هم اكنون روشهايي به منظور توليد انبوه اين گياه در شيشه با استفاده از جوانه راسي و ريز نمونه ي گرهي معرفي شده است.در اين روش از گياهان 2 ساله ي سالم به عنوان منبع توليد ريزنمونه استفاده مي شود.زماني كه گياه جوان حدود 4-2 سانتي متر رشد كرد در محيط كشت مايع حاوي BAوNAA قرار داده مي شود و بعد از 2 ماه كشت،جوانه هاي محوري شروع به رشد كرده و ريشه دارمي شوند و آنها را دوباره در محيط كشت ديگري كشت داده و به مدت 2 ماه محافظت شده، با رشدمناسب ريزوم ها،آنها را با آب شسير شسته و بعد به سبد هاي پلاستيكي حاوي پيت ماس انتقال مي دهند.بيش از 95% گياهان بعد از كاشته شدن در گلدان سالم جان سالم به در بردند.از اين روش در تايوان به منظور توليد تجاري گياهان عاري از بيماري استفاده مي شود.

كشت گياه چند ساله ي( (Limonium wrightii

L.wrightii يك گياه علفي چند ساله كه در جزاير ژاپن و قسمت هاي جنوبي تايوان يافت مي شود.توليد انبوه اين گياه ظرف مدت كوتاه با استفاده از بذر به دليل اينكه اين گياه فقط در پاييز به گل مي رود و نهال بدست آمده از بذر داراي قدرت جوانه زني خيلي ضعيف مي باشد،غير ممكن است.يك روش تكثير سريع اين گياه در شيشه با استفاده از جوانه راسي و پايه برگي است.در اين روش برگها از جزيره Lotao جمع آوري و در Growth chamber پرورش داده شدند.بعد برگهاي اين گياه را برداشته و ضد عفوني كرده ودر محيط كشت حاويNAA وBA به مدت 2 ماه كشت داده شد.در اين مدت جوانه هاي نا بجا روي پايه برگي تشكيل شدند.اين جوانه هاي نا بجا در محيط كشت ديگري تكثير و به سادگي در محيط كشت پايه ريشه دار شدند.نهال هاي ايجاد شده از اين جوانه ها مي توانند 8 نهال توليد كنند.

توليد غده هاي دارويي(Corydalis yanhusuo)

از غده هاي خشك اين گياه در ژاپن و چين در طب سنتي استفاده مسي شود.حساسيت بالاي اين گياه به سفيدك داخلي با عامل  Prenospora  corydalis امكان تكثير انبوه آن را دچار مشكل كرده است.بذز هاي اين گياه به دليل نارس بودن سرعت جوانه زني پاييني دارند و رشد نشاي اين گياه هم بسيار كند است واين گياه در سال اول فقط يك غده ي نارس كوچك تشكيل مي دهد،ولي با استفاده از كالوس مي توان در مدت زمان كوتاه اين گياه را در سطح وسيع كشت داد.

بیماری های درختان میوه

بیماری های درختان میوه

Wilsonomyces carpophilus

روی درختان هسته دار هلو، زرد آلو، بادام ، شلیل ، گیلاس، آلو، گوجه سبز دیده می شود اهمیتش روی هلو ، زرد آلو و بادام بیشتر است.

علائم:

روی برگها و میوه ابتدا لکه هایی به رنگ قرمز و کوچک ظاهر می شود به تدریج بزگتر شده و قطرشان به 2-1 میلیمتر یا بیشتر می رسد روی برگها در اطراف این لکه ها هاله زرد رنگی بوجود می آید و دور لکه را می گیرد و قسمت داخلی لکه ، قهوه ای و بافت مرده می شود و می افتد و برگ حالت سوراخ سوراخ به خودش می گیرد.



روی میوه لکه ها حالت خشن و کرکی به خود می گیرند.



در زردآلو، لکه ها برجسته و بصورت جوش مانند و کوچک و قرمز می باشد.



در گیلاس ، آلبالو و گوجه سبز اینها معمولا کمی فرورفته و تیره رنگ هست.



روی سرشاخه ها لکه ها به قطر 2-3 میلیمتر به رنگ ارغوانی ظاهر می شود که به تدریج باپیشرفت بیماری قسمت وسط این لکه ها ممکن است بافت مرده شود.

جوانه های آلوده به رنگ قهوه ای تا قهوه ای تیره در می آیند و ممکن است بوسیله ترشحات صمغ مانندی پوشیده شوند و به حالت براق در بیایند.

جوانه های آلوده معمولا می میرند و دیگه باز نمی شوند.

در زرد آلو آلودگی جوانه ، برگ ، میوه و شاخه _ در هلو آلودگی جوانه و شاخه _ و در بادام آلودگی برگ و میوه مهم هستند.

آلودگی جوانه و شاخه در هر موقع از پاییز تا بهار ممکن است انجام شود ولی آلودگی برگ و گل در بهار بعد از خارج شدن آنها از جوانه صورت می گیرد.

زمستان گذرانی بصورت رشته های میسلیوم درشاخه ها و جوانه های آلوده انجام می شود و گاهی بصورت کنیدی روی سرشاخه ها و جوانه زمستان گذرانی می کند.

باران نقش مهمی در انتشار این بیماری دارد زیرا کنیدی ها با وزش باد جدا نمی شوند. در حالیکه قطرات باران تعداد زیادی از کنیدی ها را از کنیدی برها جدا می کند و پراکنده می سازد.

روی یک درخت بارندگی نقش مهمی را در پراکنش آلودگی دارد ، آلودگی در پایین درخت خیلی بیشتر است .

کنترل:

سمپاشی پاییزه بعد از ریختن برگها برای جلوگیری از آلودگی های شاخه و جوانه ضروری است.

در آنهایی که آلودگیهای برگ و میوه مهم است سمپاشی بهاره لازم است.

پس در زردآلو هم سمپاشی پاییزه و هم بهاره لازم است و در بادام که آلودگی برگ و میوه مهم است فقط سمپاشی بهاره ضروری است.
 

كاهش ضايعات محصولات باغي در دوره پس از برداشت(1)

ميوه ها و سبزي ها از جمله مهم ترين محصولات باغي هستند كه نقش مهمي در تأمين نياز غذايي و سلامت انسان بازي مي كنند. اين گروه از محصولات كشاورزي بدليل داشتن رطوبت زياد فساد پذير هستند و در دوره پس از برداشت بخش عمده اي از آن ها(بين 5 تا 50 درصد) از بين مي روند. ميزان اين ضايعات حتي در برخي موارد تا 80 درصد نيز مي رسد. در اين ميان تره بار بالاترين درصد ضايعات را به خود اختصاص داده اند. كاهش و به حداقل رساندن چنين ضايعاتي به عنوان«برداشت مخفي» مي تواند يكي از راه هاي مؤثر در تأمين غذا براي جامعه به حساب آيد. در كشورهايي كه سيستم كشاورزي پيشرفته اي دارند، پيشرفت هاي قابل توجهي در زمينه تكنولوژي پس از برداشت صورت گرفته است. چنين عملياتي نه تنها ضايعات اين گروه از محصولات را به حداقل مي رساند بلكه كيفيت آن ها را نيز در طي حمل و نقل، جابجايي، انبارداري و توزيع حفظ خواهد كرد. بخش عمده اي از اين ضايعات را مي توان با اجراي عمليات صحيح در دوره قبل از برداشت(در باغ يا مزرعه) حذف نمود. مديريت تغذيه، آفات و بيماري هاي گياهي در دوره قبل از برداشت، تكنولوژي صحيح برداشت، تيمارهاي غير شيميايي و استفاده از تركيبات طبيعي براي كنترل ضايعات، عمليات پيش سرمادهي، سيستم هاي بسته بندي جديد، انبارداري صحيح(شامل كليه عمليات در طي انبارداري) و بالاخره حمل و نقل صحيح از مهم ترين راه كارهاي موجود هستند كه تا حد قابل توجهي ميزان اين ضايعات را به حداقل مي رسانند. بنابراين كاهش ضايعات اين گروه از محصولات كشاورزي نيازمند اصلاح ساختار توليد اين محصولات از باغ و مزرعه تا انبار و سپس حمل و نقل و بازاررساني و در نهايت مصرف كننده خواهد بود. بالا بردن دانش فني توليد كنندگان، انبارداران، مسئولين ميادين ميوه و تره بار، خرده فروشي ها و در نهايت مصرف كنندگان گامي موثر در اين راستا مي باشد.
 
ادامه دارد...
ادامه نوشته

تمپلیت (قالب) آماده پاورپوینت - ppt template

سلام به همه همکلاسیا و بازدید کننده ها

بازم بگین پسرا بدن!

دیدم بازار ساخت اسلاید پاورپوینت داغه گفتم منم یه کمکی بکنم. یه سری تمپلیت آماده واسه سبزیکاری گذاشتم براتون:

مارچوبه

مارچوبه۲

فلفل دلمه ای

فلفل دلمه ای۲

کدو تنبل

هویج

هویج۲

سیر

پیاز

طالبی

طالبی۲

 اسفناج

اسفناج۲

شلغم

تربچه

لوبیا سبز

چغندر لبویی

لوبیا سبز۲

بادمجان

گوجه

هندوانه

 خیار

 

در صورتی که موضوع کنفرانستون سبزی غیر از موارد بالا بود تو نظرات بگید تا براتون بذارم (اگه تونستم)!

گل آماریلیس - Amaryllis

رنگ گل ها: رنگ گل ها بستگی به واریته دارد. سفید، قرمز، ارغوانی و یا صورتی.

Amaryllis - گل آماریلیس - باغبانی 87 دانشگاه ساری

تكثیر:گیاهی است دارای پیاز، برای تكثیر آن به دو روش می توانیم عمل كنیم:

الف: كاشت بذر:بذرها را در بهار، زمانی كه درجه حرارت هوا معادل 16 تا 18 درجه سانتی گراد باشد به خاك بسپارید.

ب: كاشت پیاز: معمول ترین روش ازدیاد آماریلیس استفاده از پیاز آن است.

 

متن کامل در ادامه مطلب...

ادامه نوشته

آزمون کارشناسی ارشد علوم باغبانی

با افزایش تعداد دانشگاه کشور و بطبع افزایش فارغ التحصیلان و عدم دستیابی به کار و پیشه مناسب با تحصیلات فرا گرفته شده، انگیزه جوانان به شرکت در آزمون های کارشناسی ارشد بیشتر شده است، به این امید که بعد از فارغ التحصیلی به شغل مناسب دسترسی پیدا کنند.

اما از غول آزمون ارشد چگونه باید گذشت؟ کدام گرایش مناسب است؟ چند ساعت در روز باید مطالعه کرد؟ چه دروسی اهمیت ویژه دارد؟ و از همه مهمتر، به چه منابعی باید دسترسی داشت؟

 

بقیه متن در ادامه مطلب...

ادامه نوشته

کشت گوجه فرنگی در گلخانه

انواع کشت گوجه فرنگی: حال که تصمیم گرفته اید در گلخانه خود بذر گوجه فرنگی را کشت کنید قبل از هر چیز باید بدانید چه نوع بذری را انتخاب و تهیه نمائید. بذر گوجه فرنگی را بر اساس نحوه مصرف آن می توان تقسیم بندی نمود زیرا این میوه را به صورت تازه خوری, رب, سس یا کنسرو می توان مصرف نمود. به همین منظور اولین تقسیم بندی بر اساس تازه خوری و صنعتی می باشد. در حال حاضر در ایران برای کشت گوجه فرنگی در گلخانه تنها از ارقام تازه خوری استفاده می شود. دومین تقسیم بندی بر اساس همرسی استوار است . که به سه دسته همرس - غیر همرس و بینابین تقسیم می شود . معمولا در گلخانه های ایران از واریته های غیر همرس در برداشت های طولانی مدت و از واریته بینابین در مناطقی که مدت برداشت کوتاه تر است استفاده می شود. سومین تقسیم بندی بر اساس وزن میوه است . امروزه برای مصرف تازه خوری گوجه فرنگی از گوجه چری با وزن ۵ تا ۲۰ گرم تا گوجه هایی به وزن ۲۵۰ گرم استفاده می شود. نا گفته نماند که هر چه وزن گوجه فرنگی سنگین تر باشد مدت بیشتری برای رسیدن به باردهی نیاز دارد . مثلا گوجه چری که حدود ۵ تا ۲۰ گرم است پس از نشاء حدود ۶۰ روز برای برداشت محصول نیاز دارد. به تازگی در بازار تولید واریته های دیگری پا نهاده است که کلاستر نام دارد .اصولا چیدن میوه به صورت خوشه ای با اصطلاح کلاستر خوانده می شود . با پیشرفت تکنولوژی در تولید بذر واریته هایی به بازار معرفی شده است که در برابر نماتد یا ویروسهایی که در منطقه ای فعال هستند مقاومت داشته و می توان با توجه به مشکلات موجود ارقام مورد نظر را انتخاب نمود.
طول دوره جوانه زنی: طول دوره جوانه زنی تا ظهور برگ های لپه ای در سطح خاک معمولا ۶ روز است واز ۴ تا ۶ هفته نشاء آماده انتقال به زمین اصلی است . برای اینکه بذر گوجه فرنگی بتواند به خوبی جوانه زده و رشد نماید تا زمان رشد مطلوب بوته بهتر است آن را در محل خزانه نگهداری نمود که هم در استفاده از امکانات گلخانه بتوان صرفه جویی کرد و هم گیاه بتواند در ابتدا رشد خوبی داشته باشد. به همین منظور قسمتی از گلخانه را برای گلدان های نشاء در نظر گرفته و یا محلی را برای خزانه انتخاب می کنیم انتخاب گلدان مناسب که حجم ریشه درون آن به خوبی فعالیت کند حائز اهمیت است . دما رطوبت نور فاصله بوته ها نقش مهمی در رشد یک گیاه سالم در خزانه را دارد . برای مثال سطحی برابر ۱۰�۱۰ سانتی متر برای هر بوته باید در نظر گرفت . ضمنا باید از محلهایی استفاده کرد که کاملا ضد عفونی شده و آفات و بیماری ها در محل نشاء موجود نباشد.
دمای مناسب: بهترین دما برای جوانه زنی ۳۰ درجه سانتی گراد می باشد و بعد از جوانه زنی دما را تا ۲۴ درجه در مواقع روز و ۱۸ درجه در هنگام شب تقلیل می دهیم.با توجه به اینکه بیشترین فعالیت ریشه ها در عمق ۳۰ سانتی متری خاک می باشد قبل از انتقال نشاء های گوجه فرنگی به زمین اصلی باید بسترهای مناسب که تا عمق ۸۰ سانتی متری قابلیت نفوذ ریشه را داشته باشد محیا نمود در این صورت باید علف های هرز را پیش از انتقال نشاء حذف و پاکسازی نمود و بخصوص از دو گیاه سس و گل جالیز نباید غافل گردید که این دو مشکلات فراوانی را برای گیاه ایجاد می نمایند .بهتر است با رویت سس یا گل جالیز آنها را از کنار بوته جدا کرده و پاکسازی نمود آنگاه مواد آلی و کودهای شیمیایی را در اندازه مناسب و با راهنمایی آزمایشگاه های خاک شناسی تدارک دیده و استفاده نمود .  بهترین ph برای گوجه فرنگی 5/8 تا 5/5 می باشد و تراکم  کشت را 2 تا 5/2 بمته در متر مربع می توان انتخاب نمود.
 علاوه بر مسائلی که در مورد تراکم کشت خیار عنوان شد نحوه پایین کشی بوته گوجه فرنگی دلیل دیگری است برای انتخاب تراکم بوته. شکل بستر را می توان به صورت ذوزنقه که در بالا ۴۰ سانتی متر و در پایین ۷۰ سانتی متر در نظر گرفته و به فاصله حدود ۵۰ تا ۶۰ سانتی تر از یکدیگر روی بستر حفره هایی به اندازه گلدان های نشاء در ۲ طرف به صورت زیکزاک و یا در یک خط ایجاد نمود. سپس نشاء گوجه فرنگی را در حفره ها قرار داده و با اضافه کردن خاک یا پیت موس به اطراف آن بوته را در محل انتخاب مستقر کرده و سپس آبیاری نمود تا نفوذ آب جایگزین هوای اضافی اطراف ریشه گردد.
هرس :همه می دانیم که هرس به منظور ایجاد تعادل بین رشد بوته شاخ وبرگ و مقدار ریشه و میوه است به همین منظور بوته گوجه فرنگی را تا زمانی که به ۳۰ سانتی متری نرسیده است هرس نمی کنیم و اجازه می دهیم رشد خود را انجام دهد زمانی که ارتفاع بوته به ۳۰ سانتی متری رسید اولین هرس را انجام می دهیم. این هرس شامل حذف گل ها و شاخه های فرعی است پس از انجام این مرحله هرس در تمام طول رشد بوته تمام شاخه های فرعی را حذف می کنیم و در کشت های کوتاه مدت بعد از رسیدن بوته به ارتفاع ۳۰ سانتی متری بوته را به صورت دو شاخه به نخ های مهار می بندیم, با انجام این کار دیگر نیازی به پایین کشی بوته نیست .بر اساس تجارب کیفیت و میزان محصول بوته ای که پایین کشیده شده است بهتر و بیشتر است بدیهی است پس از رسیدن این دو شاخه به ارتفاع مفید گلخانه جوانه انتهایی آن را حذف می کنیم تا گل های موجود در بوته به میوه تبدیل شود. پس از برداشت محصول این بوته ها از گلخانه حذف شده و زمین برای کشت بعدی آماده می شود . البته کشاورزان با تجربه جهت همسان کردن اندازه میوه ها بر اساس بضاعت گیاه و نوع واریته گلها و یا میوه های اضافی بر روی خوشه را هرس می کنند و به تعداد مشخصی از گلها اجازه می دهند تا به میوه برسند . گوجه فرنگی گیاهی است اتوگارد که معمولا قبل از باز شدن گل تلقیح گل صورت گرفته است. به همین دلیل به ندرت می توان در شرایط خاص تلقیح خارجی را در آن مشاهده نمود.
تلقیح : در فضای گلخانه هیچ گونه عامل محرکی مانند باد و یا حشرات برای تلقیح وجود ندارد برای رفع این مشکل می توان به چند طریق عمل کرد. اول استفاده از زنبورهای مخصوص که عمر آنها فقط یک فصل استو به طور غیر مستقیم باعث شک به گیاه شده و عمل لقاح را باعث می گردد. دوم استفاده از ویبراتورهای برقی است که در هر دو یا سه روز یکبار با لرزش خوشه ها عمل لقاح را صورت می دهد. راه سوم این است که می توان در کشت زمستانه از هرمن تلقیح کننده استفاده نمود. و بالاخره راه چهارم این است که با ایجاد شک در سیمهای مهار و یا ضربه مستقیم بر روی گلها باعث گرده افشانی یا در نهایت عمل تلقیح گردیم. نکته حائز اهمیت در عمل تلقیح گلهای بوته گوجه فرنگی دمای موجود در گلخانه می باشد که باید بین ۲۰ تا ۲۵ درجه بوده و رطوبت آن نیز کم باشد.
زمان تلقیح : بهترین زمان برای این کار بین ساعات ۱۱ تا ۲ بعد از ظهر می باشد که فضای گلخانه از رطوبت کمتر و دمای بیشتری برخوردار است به همین خاطر امکان تلقیح در دمای ۲۸ تا ۳۰ درجه کاهش می یابد و در دمای ۱۳ تا ۱۵ درجه امکان تلقیح وجود ندارد و عدم تلقیح گل ریزش گل را در پی خواهد داشت. به هر حال پس از تلقیح گل میوه بین ۱۸ تا ۳۵ روز زمان لازم دارد تا قابل برداشت باشد٫ و حالا بوته گوجه فرنگی به زمان ثمر دهی خود رسیده و در این مرحله باید به گونه ای برخورد نمود که حداکثر برداشت را کسب کرد. زمانی که برگ های نزدیک به هر خوشه میوه چیده می شود میوه امکان بهتری برای رنگ گیری پیدا می کند. نکته قابل ذکر دیگر اینکه بدیهی است 50 درصد خوشه میوه رنگ بگیرد و 50 درصد دیگر از حالت سبز بودن تغییر رنگ داده و کم کم قرمز می شوند . بنابراین در صورتی که نیمی از خوشه واریته کلاستر به رنگ نهایی در آمده باشد می توان ان را چید و به بازار عرضه نمود. چنانچه مسافت مزرعه تا بازار کم باشد و نیمه سبز خوشه فرصت رنگ پذیری نداشته باشد می توان از محلی که دمای آن گرمای مناسبی جهت تغییر رنگ گوجه دارد استفاده نمود. در صورتی که واریته ها به صورت کلاستر و یا همرس نباشد بهتر است گوجه های رسیده را در زمان خاص خود برداشت کرد. مسلما اندازه گوجه فرنگی هر چقدر درشت تر باشد زمان تبدیل گل به میوه و رسیدن آن هم طولانی تر خواهد بود. امروزه بسیاری از کشاورزان به خاطر تقاضای مناسب مصرف کننده تمایل زیادی به کشت گوجه های چری دارند و این به دلیل میزان باردهی فراوان رنگ های قرمز صورتی و زرد و شکل های مختلف آن است که باعث قیمت بالای این واریته شده است. زمانی که بوته ها به سقف مفید گلخانه می رسند لازم است برگ های پائین را هرس نمود و اگر نخ ها به صورت قرقره ای به سیم آویزان است می توان با بازکردن ۳۰ تا ۵۰ سانتی متر از نخ قرقره در یک جهت نخ ها را روی سیم حرکت داده که این عمل باعث می شود ساقه از پائین روی بستر و یا شاسی های مخصوص قرار گیرد و انتهای بوته در فاصله ۳۰ تا ۵۰ سانتی متری سقف مفید گلخانه برسد. این روش به کشت دراز مدت مربوط می شود.

چمن

 

متن را در ادامه مطلب مطالعه بفرمایید...

ادامه نوشته

کلم ها

خانواده کلم ها

کلم ، گیاهی با سابقه ی بسیار طولانی و تنوع زیاد است. کاشت و برداشت آن به 600 سال قبل از میلاد در یونان برمی گردد . از معروف ترین انواع آن می توان کلم برگ، گل کلم، کلم بروکسل، کلم پیچ، کلم قمری و کلم بروکلی را نام برد . بیشترین مصرف کننده های کلم ها آلمانی ها، استرالیایی ها و روس ها هستند. در آمریکا نیز این گیاه دارای سابقه طولانی کشت و مصرف است.

انواع کلم:

کلم پیچ یا کلم برگ ( CABBAGE )

کلم بروکلی ( BROCCOLI )

گل کلم ( CAULIFLOWER )

گل کلم زینتی ( BRASSICA OLERACEAE )

کلم بروکسل ( BRUSSELS SPROUTS )

کلم قمری

کلم پیچ

 

توضیحات کامل در ادامه مطلب...

ادامه نوشته

عكس بيماري هاي گياهي

 

در ادامه ميتوانيد عكس ها را مشاهده نماييد...

ادامه نوشته

بيماري هاي گياهان آپارتماني

تقویت گیاهان درمقابل بیماری:اختلالات فیزیولوژیک یک گیاه را که بر اثر تحریک یک عامل بوجود می اید بیماری می گویند.ممکن است در اثر فعالیت یک بیماری زا بوجود اید یا انکه سرما و گرما کمی یا زیادی نور فقدان اکسیژن الوده بودن هوا و نارسایی تغذیه در بروز ان دخالت داشته باشند.

عوامل بیماری زا به دو دسته زنده و غیرزنده تقسیم می شوند:بیماری از عوامل زنده بیماری انگلی(واگیر) وبیماری ناشی از عوامل غیرزنده را بیماری غیر انگلی می نامند.

بیماری های انگلی:بیماری های انگلی در نتیجه حمله قارچ باکتری ویروس نماتدها باشد.این عوامل پس از تامین یا ورود به داخل نسوج و اندام میزبان باعث اسیب به میزبان میشوند.

الف)قارچها و بیماری های قارچی:قارچها گیاهان فاقد سبزیننه هستند که خود قادر به تامین مواد غذایی نیستند و به صورت انگل زندگی می کنند.در اثر فعالیت قارچها عوارضی بوجود می اید

 

ادامه دارد...

ادامه نوشته

شاسی

ادامه نوشته

آشنایی با گیاه کرفس و خواص دارویی و درمانی آن

 

ادامه نوشته

اطلاعیه

دانشجویانی که نتوانستند سبزی کاری عمومی رااخذ کنند میتوانند این ترم با گره خاک شناسی بردارند

ادامه نوشته

کشت و پرورش گیاه مارچوبه

مارچوبه گیاهی است چندساله، دو پایه و علفی با نام علمی aspsragus officinalist از خانواده لاله (liliaceae). مارچوبه دارای دو نوع ساقه است. اول ساقه هوایی نازک به رنگ سبز که پس از برداشت ساقه های جوان به وجود می آید و ارتفاع آن گاهی اوقات به ۵ متر نیز می رسد. دیگری ساقه های جوان است که قسمت های قابل استفاده مارچوبه را تشکیل می دهد. طول این ساقه ها بین ۵ الی ۲۵ سانتی متر متغیر است. این ساقه ها از روی ریزوم ظاهر می شوند و پس از خارج شدن از خاک باید قطع گردند. مارچوبه در بسیاری از نقاط کشورمان از جمله استان های (اصفهان، آذربایجان غربی و شرقی، مرکزی، فارس، کرمانشاه، دامنه رشته کوه های البرز) کشت و پرورش می یابد.
مارچوبه دارای ترکیباتی چون آسپاراژین، اینوزیت، آسپاراگوز، تاننو اسید سوکسینیک می باشد.
مارچوبه دارای خواص زیادی است:
خوردن آن دید چشم را تقویت می کند، برای تقویت نیروی جنسی مفید است، ضعف مثانه را برطرف می کند، برای تقویت قلب مفید است، تب بر است، ملین بوده و یبوست را برطرف می کند مارچوبه خونساز است و به ساختن گلبول های قرمز خون کمک می کند. برای افراد عصبی مزاج و آنهایی که مبتلا به ورم مجاری ادرار هستند و مبتلایان به رماتیسم و سنگ کلیه خوب نیست.
مارچوبه یک سبزی فصل خنک می باشد. مارچوبه بهترین رشد و بالاترین محصول را از نظر کیفیت خوب در آب و هوایی تولید می کند که زمین حاوی مارچوبه کمی یخ بزند. در مناطقی که در طول فصل رشد (تابستان) هوا گرم می شود محصول از کیفیت خوبی برخوردار نیست، چون مواد غذایی در ریشه های ذخیره ای آن اندوخته نمی گردند. در زمستان بهتر است هوا آن قدر سرد شود که قسمت های هوایی (ساقه و برگ) خزان کنند. در مناطقی مانند دزفول در استان خوزستان که زمستان یخبندان ندارند و دارای سرمای ملایم هستند توصیه می شود که قسمت های هوایی قبل از فرا رسیدن فصل زمستان از فاصله ۱۰ تا ۲۰ سانتی متری سطح خاک قطع گردند. بهترین دما در طول مدت رشد بوته برای مارچوبه بین ۱۶ تا ۲۴ درجه سانتی گراد می باشد. مناسب ترین PH برای رشد مارچوبه بین ۶ تا ۷/۶ می باشد.
تذکر: ارقام مارچوبه عبارتند از: مری واشنگتن، ردینگ ژالت مارتا واشنگتن و آلت هام واشنگتن و ویکینگ. ارقام مارچوبه براساس رنگ جوانه های خوراکی به دو دسته تقسیم می شوند: دسته اول دارای رنگ سبز و دسته دوم سبز روشن یا مایل به سفید است.

 


ادامه نوشته

سلام خدمت همه عزیزانی که به ما سر میزنن. باتشکر از همگی بخاطر نظر هایی که میزارید امیدواریم که بتونیم این نواقص رو رفع کنیم و بهتر بتونیم به شما دوستان خدمتی کرده باشیم.

                                                                                                         با تشکر

                                                                                                    حسین صفورا

نانوتکنولوژی در کشاورزی و باغبانی

مقدمه: با افزایش جمعیت جهان، نیازهای غذایی مردم نیز رو به افزایش است ولازم است تدابیر ویژه ای در این مورد اندیشیده شود و از محصولات کشاورزی به نوعی استفاده شود که کمترین ضایعات بوجود آید. امروزه نیز هدف اصلی تمامیه متخصصین باغبانی و پس از برداشت همین امر می باشد که به جای افزایش تولید محصولات، ضایعات مربوطه کاهش پیدا کند. بسیاری از کشورهای توسعه یافته همانند ایالات متحده به این امر توجه بسیاری کرده اند و پرورش گیاهان مقاوم به خشکی و آفات را در برنامه های اصلی تولیدی خود بنا نهاده اند و با انجام چنین تدابیری، عملکرد گیاهان را چندین برابر افزایش می دهند تا از هر واحد سطح در این کره ی خاکی بیشترین محصول را بدست آورند. همچنین در این کشورها غذاهای تازه و سالم از اهمیت ویژه ای برخوردارند و مردم این کشورها بیشتر خواهان محصولات بیولوژیک و غیر شیمیایی هستند. لذا همین امر دولت ها و حکومت ها را مجاب به استفاده از دانش های جدید نهفته درون طبیعت کرد و پیشرفتها کم کم در این زمینه انجام گرفت تا جائیکه انقلاب جدیدی در علم بنام نانوتکنولوژی بوجود آمد و سایر کشورها نیز به سرعت به این علم جدید روی آوردند. نانوتکنولوژی تا جایی پیشرفت پیدا کرد که امروزه مشاهده می شود در تمامیه صنایع و رشته ها اعم از خودروسازی، نساجی، پزشکی، الکتریک و مغناطیس، شیمی، فیزیک، تغذیه و کشاورزی کاربردهای فراوانی دارد.

 

ادامه...

ادامه نوشته

کتاب بونسای - مهندس اسماعیل پیش بین

باغبانی ۸۷ دانشگاه ساری

 

نام كتاب: بونسای

مولف: مهندس اسماعیل پیش بین

ناشر: آییژ

شابك: ۰ – 57 – 8397 - 964

نوبت چاپ: اول تابستان  1384

 

توضيحات:

    مولف در این کتاب در ابتدا به تعریف بونسای پرداخته و در ادامه شما را با انواع ، روشها ی ساخت ، احتیاجات و روشهای نگهداری آشنا می گرداند.

   یکی از ویژگیهای این کتاب معرفی انواع درختانی است  که قابلیت بونسای شدن دارند .

کتاب به صورت کامل مصور است.

معرفی از نگاه مولف:

  آنچه در این کتاب میخوانید:

-          چگونگی بیش از ۴۰۰ سال زندگی گیاه بونسای در گلدان

-          شرایط محیطی ، آب ، خاک ، هوا

-          تربیت و شکل دهی شاخه ها ، هرس ، تغذیه

-          ۵۰ گیاه در ۵۰ طرح با ۵۰ نوع نگهداری

 

درخت گیلاس Kwanza

درخت گیلاس Kwanzaa  یکی ازمعروفترین درختان ژاپن است . شکوفه های این درخت در گل آذین های بزرگی قرار می گیرند. دوره گلدهی این درخت شگفت انگیز نسبت به سایر درختان گلدار گیلاس بیشتر است .

این درختان معمولا" در اندازه بزرگتردر مقایسه با دیگر درختان گیلاس گلدهی می کند درختان گیلاس Kwanza شرع به باز شدن می کند . زمانی که هنوز گلها شکوفه هستند که این در سایه درختان گیلاس دیده نمی شود.

گلهای درخت گیلاس Kwanzaa  خشک و پژمرده می شوند زمانی که هنوز شاخ و برگها سبز هستند و پوست آن شفاف است . ابتدا این درخت در ژاپن  دیده شده و در US رشد کرده و این مقاوم است به مناطق 8-05 مانند سایر درختان گیلاس ، این درخت نیز خاک هایی نیز با زهکشی خوب و نور مستقیم آفتاب را برای گلدهی ترجیح می دهند . این درخت خزاندار به ارتفاع 50-30 فوت Fot و با عرض زیاد و اندازه 20-15 فوت Fot  رشد می کند . درخت گیلاس Kwanza  یکی از ارقام سریع الرشد است .

درخت Kwanzan یکی از درختان گیلاس مشهور ژاپنی است . برگها سبز و قرمز مایل به قهوه ای می باشند. در پاییز برگهای درخت Kwanzan  به رنگ مسی در می آیند. این درخت معطر وزیبا همه ساله شکوفه های خوشبو و زیبا را می دهند.

ادامه دارد...

ادامه نوشته

درختان و درختچه های زینتی مقاوم

از آنجایی که در فصل درختکاری هستیم و معمولاً در اسفندماه اغلب خانواده ها در تکاپوی تهیه نهال مناسب برای باغچه یا حاشیه پیاده رو مقابل منزل خود هستند، بر آن شدیم تعدادی از درختان و درختچه های زینتی مقاوم را معرفی کنیم و شما را با نیازهای این گیاهان آشنا سازیم.

خوب است ابتدا محلی که قرار است نهال غرس شود تعیین نموده و نوع خاک را در نظر داشته باشید، بعضی از خاکها بسیار آهکی یا گچی هستند، این طور نیست که در این نوع خاکها نتوانیم درختکاری کنیم، درختانی وجود دارند که در زمینهای آهکی یا گچی به راحتی رشد می کنند. درختان مناسب این نوع زمینها عبارتند از: افرا، زالزالک، فندق، گردو، سیب زینتی، چنار، صنوبر، گلابی، اقاقیا، بیدمجنون و نارون. بعضی از زمینها زهکش مناسب برای خروج آب ندارند. در این نوع زمینها می توان هر یک از این درختان را برای کاشت انتخاب نمود:

انواع افرا، زالزالک، گلابی، اکالیپتوس و صنوبر.

اگر محل زندگی شما به کارخانه ها و مراکز صنعتی نزدیک است، بهتر است درختان و درختچه هایی را انتخاب کنید که نسبت به آلودگی هوا مقاومت بیشتری دارند. درختان مقاوم به آلودگی هوا عبارتند از: چنار، توس، زبان گنجشک، عنبر السائل، گوجه سبز، آلو، سیب، گلابی، بلوط، اقاقیا، شاه بلوط و عرعر.

مشخصات درختان ودرختچه های زینتی:

افرا:

نسبت به بادهای تند حساس است. به آفتاب کاملی نیاز دارد. افرای سرخ زیباترین نوع افرا است که برگهایش قرمز ارغوانی هستند اما برخلاف سایر افراها سایه پسند است.

ارغوان:

هر چند نهال جوان ارغوان به بوته بلند شباهت دارد، اما به سرعت رشد می کند و شاخه های خود را به اطراف می گستراند. در

اوایل اردیبهشت قبل از آنکه برگهایش ظاهر گردند، گلهای صورتی رنگ آن به شکل خوشه های زیبایی خود را از شاخه ها می آویزند. ارغوان نسبت به کم آبی بسیار مقاوم است اما به آفتاب کامل احتیاج دارد.

زالزالک:

این یک گیاه پرچینی است که می تواند حصار مناسبی برای باغچه ها باشد. گلهای سفید، صورتی یا قرمز زالزالک، از اواسط تا اواخر بهار به صورت خوشه مانند ظاهر می شوند. در پاییز میوه های نارنجی رنگش زیبایی خاصی دارد.

برگهای زالزالک در هر فصلی به رنگی درمی آیند که جلوه خاصی به آن می بخشند. حسن زالزالک به این است که نسبت به هر نوع خاکی اعم از سنگین، آهکی و گچی سازگاری دارد، در هوای دودآلود خم به ابرو نمی آورد و برای زالزالک مهم نیست که در معرض آفتاب کامل قرار بگیرد و یا سایه آفتاب.

اکالیپتوس:

رشد سریع داشته و مطلوب آب و هوای گرم است. نسبت به شوری مقاوم بوده و سایه انداز خوبی ایجاد می کند. در زمینهایی که خاک باتلاقی دارند و سطح آب زیرزمینی بالا است، به آسانی رشد می کند.

زبان گنجشک:

در شرایط مناسب تا هجده متر رشد می کند. عمر طولانی دارد تا جایی که گاهی عمر آن به سیصد سال می رسد. ریشه های آن بسیار قوی بوده و منطقه وسیعی را می گیرد. به همین دلیل نباید آن را در کنار دیوار ساختمانها کاشت. نسبت به نوع خاک و نور، کم توقع است. رنگ برگهایش در پاییز به بنفش می گراید.

چنار:

برای حاشیه پیاده رو مناسب است اما باید به اندازه کافی به آن آب داده و خاک را مرطوب نگهدارید.

اقاقیا:

گلهایش شبیه گل نخود به صورت خوشه های آویخته و بسیار معطر است. گلها از اواسط بهار ظاهر می گردند. جایی که اقاقیا غرس می شود باید به دور از بادهای تند باشد زیرا نسبت به بادهای تند حساس است.

گاه گداری باید به وسیله کود آهن تقویت گردد؛ بخصوص زمانی که در خاکهای شور کاشته شود. نوعی اقاقیا که گلهای قرمزرنگش در اوایل بهار ظاهر می گردند به اقاقیای سرخ شهرت دارد که می توان آن را روی اقاقیای معمولی پیوند زد.

بید:

در باغچه های بزرگ می توان از انواع بید برای زینت خانه سود برد. بیدمجنون یکی از بهترین درختان برای ایجاد سایه به شمار می رود. بیدمشک زینتی یکی از مشهورترین درختچه هایی است که در این خانواده قرار داشته و برگهایش در اوایل بهار ظاهر می شوند. بیدسرخ به دلیل شاخه های رنگی اش بسیار مورد توجه علاقه مندان به درختان زینتی است. شاخه های آن در پاییز به رنگ قرمز می گرایند. در مورد درخت بید توجه نمایید که به آب زیاد نیاز داشته و در خاک مرطوب بهتر رشد می کند. از ویژگیهای انواع بید این است که همه آنها به آسانی به روش قلمه تکثیر می گردند.

البته زمان تکثیر بید به وسیله قلمه، بهار و تابستان است. قلمه هایی به طول سی سانتی متر از شاخه های آن جدا نموده، در داخل آب قرار دهید تا ریشه دار شود. ضمنا در صورتی که سر شاخه های بید با آب یا خاک مرطوب تماس داشته باشد، خیلی سریع ریشه دار می گردد که می توان شاخه های ریشه دار را از پایه اصلی جدا نموده، به محل مناسب منتقل نمود.

اطلاعاتی در مورد پیوند پلی

پیوند پلی

در میان فواید پیوند گفتیم که برای  حفظ درختانی که در زمستان از حیوانات جونده صدمه دیده اند و محکوم به خشک شدن و از بین رفتن هستند از پیوند پلی استفاده می کنند.نوع پیوندی که موردئ استفاده قرار می گیرد تقریباً پیوند نیمانیم جانبی ساده می باشد.

تهیه پایه : برای تهبیه پایه به طریق زیر عمل  می کنند:

1- بالای قسمتی از پایه که صدمه دیده و به فاصله 10 تا 15 سانتیمتر از زخم تنه پوست درخت را در چند نقطه می تراشند به قسمی که قسمتهای تراشیده شده به فواصل مساوی و مرتب درز اطراف تنه قرار گیرد.تعداد این نقاط نسبت به ضخامت تنه درخت از 3 تا 5 و گاهی بیشتر تفاوت نمی کند.

4- خاک پای درخت را بر می دارند تا قسمت تحتانی کله یا یقه درخت و یا چند ریشه ضخیم ظاهر گردد.روی این قسمت اخیر و در مقابل تراشهای تنه درخت پوست چند نقطه را بر می دارند.تعداد تراشهای بالا و زیر زخم باید مساوی و محلشان مقابل یکدیگر باشد.بدین قسم عمل تهیه پایه خاتمه می یابد.

تهیه پیوندک

شاخه هایی که طول آنها مساوی فاصله بین دو قسمت متقابل و تراشیده تنه و ریشه است از پایه مادری جدا نموده و دو انتهای آن را بطور مورب یعنی مانند پیوند نیمانیم ساده قطع می کنند.

اتصال پیوندک و پایه

دو سر پیوندک را روی قسمتهای تراشیده تنه و ریشه درخت قرار داده به وسیله میخ مفتولی به طول 2 تا 3 سانتی متر در جای خود ثابت نگه می دارند.( زیرا ریسمان استحکام و قدرت مافی برای نگه داشتن پیوندک را در جای خود ندارد) و اطراف زخمهای پیوند را با مقدار زیادی چسب می پوشانند.

 

منبع: www.baghbani87.ir

جایگاه گلها و گیاهان خوش بو در فرهنگ ایران باستان

 

با بررسی تاریخ و تمدن بشری در می یابیم که عطریات و گل ها و گیاهان معطر جایگاه ویژه ای در نزد اقوام متمدن داشته اند و بهره جستن از عطریات پیشینه ای به درازای تاریخ تمدن دارد« اقوام متمدن باستانی نظیر مصریان و چینیان در مشرق زمین و یونانیان و رومیان در مغرب زمین با انواع گل ها و گیاهان خوشبوی و مواد معطر آشنایی داشته اند و آنها را به مقاصد و شیوه های گوناگون به کار می برده اند»

و در ایران که خود گهواره کهن نشو نمای تمدن بشری است گل ها و گیاهان خوشبوی و مواد معطر، جایگاه خاص و کاربرد های فروان داشته است .ایران باستان ، بنابر دانشنامه ی کامپتون ، با تبدیل صنعت رایج عطر سازی آن زمان به هنری ظریفه ، در گسترش این صنعت کوشیدند و شکی نیست که این گسترش و پیشرفت در حقیقت ریشه در روح لطیف و طبع زیبایی شناس و زیبایی پسند ایرانی دارد. با وجود آن که تاریخ دقیق آغاز هنر تهیه ی مواد معطر از رستنی های خوشبو و یا کاربرد این مواد در دوران ایران باستان مشخص نیست اما مسلم است که این تاریخ به دوران قبل از میلاد مسیح باز می گردد زیرا با دقت در تواریخ و اسناد بازمانده که به دوران هخامنشی و حکومت هخامنشیان ( 559-321 پ.م. ) مربوط می شوند، از « عطرسازان » دربار شاهان و به کاربردن انواع عطریات و نیز گل ها و گیاهان معطر در مراسم گوناگون تشریفاتی ، مذهبی و حتی به نوعی در نبرد ها ، خبر می دهند برای نمونه ، « از آغاز حکومت هخامنشی ( دوران کوروش) و حتی تا دویست سال بعد ، پس از فتح شهرها به دست سربازان ایرانی و هنگام ورود پادشاه به شهرها ، علاوه بر فرش کردن جاده با گل های معطر و تاج گل ها ، در دو سوی جاده ، در اجاق های نقره که به ردیف چیده بودند ، صمغ های خوشبو و عطرهای مختلف می سوزاند»

الف- بررسی اسطوره های مربوط به رستنی های معطر و عطریات در ایران باستان 3

ب- بررسی چگونگی کاربردهای رستنی های معطر و عطریات درسنت ها آیین های مذهبی ایران باستان

1- بخورها

2-گل ها و گیاهان خوشبو

3-گلاب

و کاربرد های آن ها در انواع آداب و آیین های مذهبی از جمله جشن ها

الف. اسطوره ها

بی شک ، اسطوره های مربوط به گل ها و گیاهان خوش بو بخشی از زیبا ترین اسطوره ها و نیز سوزاندن آن ها در آتش به منظور سرشار کردن هوا از بوی خوش آن ها قسمتی از گسترده ترین آداب دینی زردشتیان را تشکیل می دهد ، زیرا چه رستنی های معطر به طور کلی و چه سوزاندن بعضی ز آن ها در آتش و به عبارت دیگر ، ارتباط آن ها با آتش ، از به دینی جدایی ناپذیر است . این پیوند نا گسستنی را می توان در کهن ترین ماخذ مذهبی ایران باستان ، یعنی کتاب اوستا ، و نیز منابع متاخر نسبت به آن ، نظیر بندهش ، صددرنثر ، ارداویرافنامک و روایت پهلوی یافت.از جمله اسطوره های مهم مربوط به رستنی های خوشبوی در اوستا ، اسطوره ها ی مهم به رستنی های خوشبوی در اوستا ، اسطوره « جم» و « ورجمکرد» است بنابر وندیداد ( فرگرد دوم / 28 )اهورامزدا به جم فرمان می دهد تا « تخم همه ی رستنی هایی را که بر این زمین ، بلند ترین و خوشبئ ترین اند ، همراه خود به ورجمکرد ببرد و جم : « بدانجا تخم همه ی رستنی هایی را که بر این زمین بلند ترین و خوشبوی ترین اند ،فرازبرد» (وندیداد فرگرد دوم /36) بدین ترتیب جمشید ، پادشاه اسطوره ای اوستا ، مامور حمایت و حفاظت از رستنی های معطر می گردد و سپس ، در سیر تحول اسطوره ای_ تاریخی خود تا ایران پس از اسلام ، به نخستین کاشف و سازنده ی عطریات و مواد خوشبوی بدل می گردد ، چنان که در شاهنامه می خوانیم :

دگر بوهای خوش آورد باز                           که دارند مردم به بویش نیاز

چو با و چو کافور و چون مشک ناب                             چو عود و چو عنبر چو روشن گلاب

شاهنامه مسکو ، ج 1 ، بب41-42)

بلعمی نیز بدان اشاره می کند « ... بو های خوش ، چون بان و کافور و مشک ناب و عود و عنبر و گلاب ، پدید آورد»

چنین اسطوره ای بدون شک به اهمیت خورشید به عنوان پرورنده ی رستنی ها و در نتیجه ، به عنوان منشا بوی خوش رستنی های معطر باز می گردد.

اسطوره ای دیگر در گزیده ای زادسپرم به رستنی های معطر و ارتباط آن ها با « آتش» اشاره می کند به آتش « اوروازشت » و نقش آن در پدید آمدن عطر خوب رستنی های معطر اشاره

دارد:اورزاوشت ، آتش لطیف است که در تخم گیاهان آفریده شده واز خویشکاری های آن این است که شکوفه ی گیاهان را « دلپسند ، نیک چهره و خوشبو» می سازد

بنا بر روایت پهلوی ، رستنی های خوشبو به واسطه ی عطر و بو و لطافت دلپسندشان آینه امشاسپندان دانسته شده اند

چنین نماد پردازی را در بند هش نیز می توان یافت که بعضی از رستنی های خوش بو را ، امشاسپندان می داند بدین ترتیب چنین رستنی هایی در حقیقت یکی از نماد های گیتیگ آسمانیان هستند برای نمونه گیاه خوشبوی « شاهسپرغم »( ریحان ) گیاه ویژه شهریور ،« بیدمشک» متعلق به سپندارمذ ، « یاس سفید » ویژه بهمن ، گل میخک ( زنبق ) خاص امرداد « سوسن» ویژه خرداد « نسترن» ( و یا « نسرین »)ویژه رشن « مرزنگوش» خاص اردی بهشت « بنفشه» ویژه مهر « شکوفه های بهاری » ویژه اشی ، گیاه« سی سنبر » خاص بهرام است ( البته گونه ای از گل بیدمشک نیز بهرامک ( بهرامج) نامیده شده است بر اساس آنچه گذشت رستنی های معطر ، اهورا آفریده و متعلق به مینوان اهورایی اند .

علاوه بر بوی خوش ، « خوش بویی » نیز از صفات اهورا آفریده است و در برابر آن « گند» یعنی بد بویی صفت اهریمن به شمار » آید

چرا بزرگ‌ترین گل جهان بدبو است؟

شنیده‏اید که می‏گویند هر گلی یک بویی دارد؟ درباره بزرگ‏ترین گل جهان چطور، در این باره چیزی شنیده‏اید؟ بزرگ‌ترین گل جهان، گیاهی غول‌پیکر است که ارتفاعش تا سه متر هم می‌رسد. بیشتر گل‌ها و گیاهان به بو و رایحه خوشی که دارند معروفند اما این گیاه غول‌پیکر بوی بسیار بدی دارد. بویی شبیه بوی گوشت گندیده!…
● علت این بوی بد چیست؟
گیاه‌شناسان می‌گویند بوی بسیار بد این گیاه نقش مهمی ‌در زندگی و حیاتش دارد. نام علمی‌این گیاه که به دلیل بوی بدی که دارد به گیاه لاشه یا جسد معروف است، «آمورفوفالوس تیتانیوم» است.
دکتر ارنست ساندوال، استاد دانشکده گیاه‌شناسی دانشگاه کالیفرنیا درباره علت بوی بد این گل می‌گوید: «گیاه آمورفوفالوس تیتانیوم، این بو را برای تولید مثل و انجام عملیات گرده افشانی از خودش متصاعد می‌کند.» این گیاه بدبو و غول‌پیکر هم مانند صدها گونه گیاهی دیگر با تولید بو، حشرات را به سمت خودش جذب می‌کند. این گیاه هر دو سال یک‌بار شکوفه می‌دهد و در همین زمان برای جذب حشرات بوی بدی تولید می‌کند و گرده‌ها از طریق حشرات به گیاه بد بوی دیگری در همان منطقه منتقل می‌شود.
● هم بو، هم گرما
گیاه برای اطمینان از اینکه بو به اطراف پخش می‌شود از گرما و حرارت هم استفاده می‌کند و انرژی تولید شده در فرآیند فتوسنتز را به جای اینکه صرف تولید غذا کند، به صورت گرما آزاد می‌کند. این گرمای اضافه که به ۳۷ درجه سانتی‌گراد می‌رسد سبب می‌شود که ترکیبات بودار تا فاصله بیشتری در فضای اطراف پراکنده شوند. طوری که بو از فاصله یک و نیم کیلومتری هم قابل تشخیص است.
● هر گل یک بویی دارد!
هیچ‌کس هنوز نمی‌داند دقیقا چه ماده و ترکیب شمیایی سبب ایجاد این بوی بسیار بد می‌شود اما عامل اصلی بوهای بد در گیاهان مولکول‌های حاوی سولفور از جمله ترکیباتی شمیایی به نام «پوترسین» و «کاداورین» است. ترکیب این مواد با غلظت‌های خاص بوهای متفاوتی ایجاد می‌کند که در فرآیند و چرخه گل دادن گیاهان سبب جذب حشرات می‌شود. غلظت این ترکیبات در مورد گیاه غول‌پیکر به گونه‌ای است که بوی تعفن و بوی گوشت گندیده می‌د

کاکتوس ها

کاکتوس

کاکتوس در ابتدا تنها در شمال و جنوب و نواحی مرکزی امریکا رشد می‌‌کرد اما امروزه در بسیاری از مناطق گرم و خشک جهان توسط مردم پراکنده شده کاکتوس طی طوفانهای ناگهانی آب ذخیره کرده و آب ذخیره شده را طی ماه‌های خشکسالی به مصرف می‌‌رساند بیشتر کاکتوسها ریشه‌های عمیقی داشته و ساقه شبکه مانندی دارند که به‌عنوان منبع ذخیره آب عمل می‌کنند ساقه کاکتوس توسط تیغ‌هایی محافظت می‌‌شود کاکتوسها برگهای خیلی کوچکی داشته و یا اصلاً برگ ندارند.


زیر خانواده های کاکتوس

کاکتوس‌ها به سه زیر خانواده تقسیم می‌شوند:

-زیر خانواده پرسکیه Pereskia ؛

-زیر خانواده اوپنسیه Opuntia ؛

- زیر خانواده سرئه Cerea

توجه داشته باشید که تعدادی از کاکتوس‌ها مثل اکینو کاکتوس و ... در این طبقه‌بندی قرار نمی‌گیرند.

زیر خانواده پرسکیه Pereskia

تنها کاکتوس برگ‌دار در این زیر خانواده جای می‌گیرد. گیاه پرسکیه برگ‌هایی شبیه برگ مرکبات به رنگ‌های متنوع دارد و گل‌های سفید آن شبیه به گیاهان خانواده رزاسه است. این کاکتوس در خاک‌های متوسط تا معمولی باPH حدود 5/6 – 5/7 نگهداری می‌شوند و قلمه‌های ساقه این گیاهان براحتی در ماسه ریشه‌دار می‌شوند (برای تکثیر مشکلی ندارند).

زیر خانواده اوپنسیه Opuntia

کاکتوس‌های اوپنسیه به فارسی کاکتوس‌های راکتی نامیده می‌شوند. که در برگیرنده انواع کاکتوس‌های برگ پهن، راکتی، زرد، راکت درشت و کوچک هستند. این دسته از کاکتوس‌ها گاهی در مناطق گرمسیری میوه‌های خوراکی تولید می‌کنند که مصارف دارویی دارد.

زیر خانواده سرئه Cerea
کاکتوس نوع ساگوارو.

کاکتوس‌های کشیده و مخروطی در زیر خانواده سرئه قرار دارند. این دسته از کاکتوس‌ها در مناطق سردسیری در فضای گلخانه‌ها قابل حفاظت و نگهداری می‌باشند. این گیاهان بدلیل خارهای گزنده و حساسیت‌زا ایجاد مشکل می‌کنند پس در منازل از دسترس بچه‌ها دور نگه دارید. مامیلاریا از جمله کاکتوس‌های کوچک و ریز هستند که گل دهی منظم هر ساله دارند. این کاکتوس بسیار کوچک و دارای فرم دایره‌ای کوچک هستند. گیاه گی توپس که به کاکتوس شباهت دارد عیناً شبیه یک تخته سنگ است که از وسط آن یک گل خارج شده است (شبه کاکتوس).

پرورش کاکتوس‌ها

ترکیب خاکی کاکتوس‌ها، باید شنی رسی و درصد بیشتری از شن یا سنگریزه باشد. کاکتوس‌ها آبیاری منظم و با فواصل بیش از گیاهان معمول نیاز دارند و بسته به سرعت رشد و فصل، تعداد و فواصل آبیاری تنظیم می‌شود. کاکتوس‌ها در مناطق گرم و پر نور رشد می‌کنند زیرا بومی آمریکای لاتین هستند. کاکتوس‌ها به نور زیادی احتیاج دارند و در محیط‌های کم نور معمولاً رشد علفی می‌کنند و منظره ظاهری آن‌ها از حالت کاکتوس بودن خارج می‌شود.

 

 

 

 

 

 

 

ادامه دارد...

ادامه نوشته

معرفی گیاه دارویی چای ترش

مقدمه
گیاهان از ابتدای تمدن بشرتاکنون کاربردهای متنوعی داشته اند گروهی به عنوان ماده غذایی تامین کننده نیازهای تغذیه ای هستند، گروهی خاصیت دارویی داشته و تسکین دهنده آلام جسمی می باشند. گیاهان دارویی اگر چه از دیر باز برای آدمیان آشنا و در بسیاری از مواقع مرهم دردهای بشر بوده است. اما پیشرفتهای علمی و فناوری طی دو دهه اخیر اهمیت و نقش سازنده گیاهان دارویی در تامین نیازهای بشر به ویژه در حیطه دارو و درمان دو چندان ساخته است. همچنین با توجه به عوارض جانبی ناشی از استفاده داروهای شیمیایی بیشتر کشور های دنیا به داروهای گیاهی و گیاه درمانی روآورده اند. تا بدانجا که 80 درصد داروهایی عرضه شده در برخی کشورها منشا گیاهی و طبیعی دارد. کشور ایران داراي شرایط آب و هوایی متنوعی می باشد 11 اقلیم از 13 اقلیم جهانی، که این امر خود موجب تنوع رشد گیاهان مختلف منجمله گیاهان دارویی شده است. بهره برداری از این گياهان هنوز آنطور که در کشورهای مترقی دنیا معمول است در کشور ما مورد توجه قرار نگرفته است. علت آن عدم شناخت مردم از خواص این گیاهان می تواند باشد امروزه در بسیاری از کشورهای دنیا من جمله شرق آسیا، اروپا گرایش شدیدی به جمع آوری و همچنین تولید گیاهان دارویی بوجود آمده است. استان سیستان و بلوچستان بدلیل برخورداری از تنوع اقلیمی، محل و رویشگاه طبیعی تعداد زیادی از گیاهان دارویی می باشد. از بین 295 گونه گیاه دارویی که در سطح استان جمع آوری شده 190 گونه از لحاظ نیاز اکولوژیک در کشور هند مشترک هستند که این نشان از دامنه سازگاری بالای این گونه های با ارزش با شرایط محیطی مختلف دارد که با کشت گونه های مستعد گیاهان دارویی در دو فصل زارعی (پائيز و بهار) اولا گامی در جهت تغییر در الگوی کاشت ثانیا افزایش در آمد کشاورزان منطقه و اشتغالزایی ثالثا گامی در حفظ و نگهداری ذخایر ژنتیکی گیاهی منطقه برداشه شود. براساس گزارش FAO ارزش صادرات گیاهان دارویی در سال 1995 در چین بالغ به 880 میلیون دلار بوده است. چاي مكي گياهي دو منظوره است كه اجزاي مختلف آن ميوه، فيبر، چوب مورد استفاده قرار مي گيرد به طور كلي در بسياري از كشورها، كاسبرگ اين گياه به خاطر خواص دارويي و همچنين در صنايع غذايي استفاده مي شود و الياف و چوب آن در توليد خمیر كاغذ مورد استفاده قرار مي گيرد. اين گياه در ايران مي تواند بعنوان يك محصول جديد مطرح باشد. در زراعت هر گياه دارويي، استفاده از حداكثر ظرفيت محيط و تعيين مناسب ترين شرايط رشد، در راستاي افزايش عملكرد و حداكثر رسانيدن بهره وري، امري مهم و مد نظر مديريت زراعي مي باشد .

www.baghbani87.ir

ادامه دارد...

ادامه نوشته

  پرتقال            Citrus sinensis  

به ادامه مطلب مراجعه کنید...

ادامه نوشته

زهکشی - Drainage

به زبان ساده میتوان گفت زهکشی خارج کردن آب و املاح اضافی از بستر و یا عمق خاک است .در کشاورزی هدف از زهکشی ، بیشتر فراهم کردن محیطی مناسب برای رشد ریشه گیاه است ( از نظر تهویه و شوری)  در تعریفی جامع تر میتوان گفت زهکشی به معنی خارج شدن طبیعی یا مصنوعی آب مازاد از یک منطقه بوده و از مباحث بنیادی هیدرولوژی مهندسی است .  

اهمیت زهکشی : هر وقت زمین را آبیاری میکنیم سطح آب سفره زیرزمینی بالا می آید و امر تهویه در منطقه ریشه با مشکل مواجه میشود ضمنا تجمع املاح نیز باعث ایجاد شوری در خاک میگردد .

 مسائلی که به خاطر عدم تهویه در خاک بوجود می آیند :

 

1-کاهش تنفس ریشه و موجودات زنده

2-کاهش نفوذپذیری و حرکت کند املاح در خاک

3- تشکیل ترکیبات سمی در خاک ( انجام عملیات احیا به جای اکسیداسیون)

4-کاهش تولید مواد غذایی در خاک

 بعضی از زمینها بصورت طبیعی زهکشی شده اند ( به علت وجود شیب و با کمک نیروی ثقل )و در بعضی از موارد زهکشی بصورت مصنوعی انجام میشود مانند کانال یا لوله .

نگاهی به مقایسه درصد مصرف آب در کشورهای مختلف جهان میتواند اهمیت زهکشی را برای ما نمایان تر سازد.

drainage - زهکشی - باغبانی ۸۷ دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری

 

متن کامل در ادامه مطلب...

ادامه نوشته