هُلو میوه آبدار درخت هلو (نام علمی: Prunus Persica در لاتین به معنی سیب ایرانی) است که دارای یک هسته سخت، گوشت زرد، یا نسبتاً سفید و پوستی مخملی می‌باشد. بر اساس چسبیدن گوشت به هسته این میوه به دو دسته هسته‌جدا و هسته‌چسب تقسیم می‌شوند. یکی از میوه هائیکه تا حد زیادی با هلو ارتباط دارد شلیل است. ارتباط شلیل‌ها با هلو تا حدی است که در واقع گاهی اوقات محصولات هلو حاوی تعداد کمی شلیل هستند و برعکس. شلیل در واقع نوعی هلو با ژن مغلوب است که تولید میوه‌های بدون کرک می‌کند. درخت هلو سه نوع شاخه ساده ، مرکب و کاذب تولید می‌کند. شاخه‌های ساده فقط جوانه رویشی تولید می‌کنند. شاخه مرکب، جوانه رویش و زایشی و شاخه کاذب در طول شاخه جوانه زایش و در نوکم جوانه رویشی تولید می‌کند که در هنگام هرس نوک شاخه کاذب حذف می‌شود. جوانه گل هلو ساده بود و در جانب شاخه‌های یک ساله تشکیل می‌شود.

رسيده شدن هلوي نارس

اگر مي خواهيد هلوي کال به سرعت رسيده شود ، هلوها را در جعبه اي که با روزنامه آن را پوشانده ايد ، قرار دهيد . به اين ترتيب گازهاي متصاعد خارج نشده و باعث رسيدن سريع هلو مي شود .

 

كليات گياه شناسي

درخت هلو از قديم الايام در چين وجود داشته و از آنجا به نقاط ديگر جهان راه يافته است . درقرون وسطي از آن بصورت يك داروي گياهي استفاده مي شده است . برگ درخت هلو را براي بيماري صرع و سنگيني گوش ، پوست درخت هلو را براي رفع بوي بد دهان و مغز هسته آنرا براي رفع سردرد و اختلالات دستگاه هضم ،‌قرس و رفع بيماريهاي ادراري بكار مي رود .

 

درخت هلو درختي است زيبا به بلندي تقريبا 5 متر كه داراي شاخه هاي زيادي مي باشد. برگهاي آن بيضي شكل و دراز وداراي كناره هاي اره اي است . گلهاي هلو زودرس هستند و قبل از باز شدن برگها ظاهر شده و منظره زيبايي به درخت مي دهد . گلهاي هلو برنگ صورتي ، قرمز يا سفيد مي باشد . يموه هلو گرد و برنگ طلايي و سرخ كه روي آنرا كركهاي زيادي پوشانده است مي باشد . هسته هلو بسيار سخت است و دارون آن مغز هسته قرار درد كه تلخ است .

 

تركيبات شيميايي
گل و مغز هسته هلو داراي اميگدالين مي باشد . برگها و شاخه هاي هلو داراي اميگدونيتريل و فلاوونول گليكوسيد است . مغز هسته سمي است و مصرف مدام آن موجب مسموميت مي شود از اين جهت براي معالجه امراض فقط مقدر كمي هسته هلو مصرف مي شود و آنهم بايد تحت نظر پزشك باشد.

در هر صد گرم هلو مواد زير موجود است :

آب 88 گرم

انرژي 35 كالري

مواد نشاسته اي 9 گرم

كلسيم 8 ميلي گرم

پتاسيم 200 ميلي گرم

فسفر 17 ميلي گرم

آهن 0/5 ميلي گرم

ويتامين آ 1400 واحد

ويتامين ب 1 0/02 ميلي گرم

ويتامين ب 2 0/05ميلي گرم

ويتامين ب 3 1 ميلي گرم

ويتامين ث 7 ميلي گرم

ضمنا هلو داراي منيزيوم و بروميوم نيز مي باشد .

 

خواص داروئي
هلو از نظر طب قديم ايران سرد و تر است و داراي خواص زير مي باشد :

1)هلو ملين است و باعث تسكين تشنگي مي شود

2)براي رفع بوي بد دهان هلو بخوريد

3)هلو در افراديكه گرم مزاج هستند باعث تقويت نيروي جنسي مي شود

4)روغن مغز هسته هلو براي درد گوش و گرفتگي مجراي گوش مفيد است

5)روغن مغز هسته هلو را به محل درد بواسير بماليد اثر خوبي درد

6)براي برطرف كردن زخم هايي كه در بدن اطفال و پشت گوش آنها مي زند هسته هلو را در آتش بياندازيد تا بسوزد سپس مغز هسته را در آورده و له كنيد و بر محل زخم بماليد.

7)خانمهاي حامله اگر مي خواهند بچه زيبايي داشته باشند بايد هلو بخورند

8)مغز هسته هلو مسهل است و خون را تصفيه مي كند

9)مغز هسته هلو براي رماتيسم مفيد است

10)جوشانده برگهاي درخت هلو براي بيماريهاي پوست مفي است پوست را با اين دم كرده بنوشيد

11)براي بيماريهاي مجاري ادرار ، سنگ كليه و ورم مثانه جوشانده برگهاي درخت هلو را تهيه كرده و يك فنجان در روز بخوريد .

12)دم كرده برگ يا گل هلو براي رفع سياه سرفه استفاده مي شود

13)هلو را له كنيد و بصورت ضماد براي رفع دل پيچه بچه ها و دفع كرم روده روي شكم آنها قرار دهيد

14)برگ هلو و جعفري را با روغن زيتون مخلوط كرده و روي سوختگي و محل ضرب ديدگي بگذاريد

15)بهترين ماسك زيبايي را مي توانيد از هلو تهيه كنيد براي طراوت و جوان كردن پوست هلو را پوست كنده وله كنيد و روي پوست قرار داده و بگذاريد مدت 20 دقيقه بماند و پس از آن صورت را با اب معدني بشوئيد

16)براي برطرف كردن بواسير مغز هسته هلو را بصورت پماد درآورده و به مقعد بماليد

17)جوشانده پوست درخت هلو اثر تب بر و ضد كرم درد

18)خوردن هلو سموم را از بدن خارج مي كند

19)براي وزن كم كردن هلو بخوريد

20)كسانيكه زخم معده دارند و يا مبتلايان به ورم معده و يا روده بايد با شكم خالي هلو بخورند

21)هلو ميوه خوبي براي اشخاص مسن است مشروط براينكه با شكم خالي بخورند كه زود هضم شود

 

مضرات
هلو براي اشخاص سرد مزاج مضر است آنها بايد هلو را با عسل و يا زنجبيل بخورند هضم هلو براي بعضي از اشخاص سخت است و نفخ ايجادمي كند . هميشه براي اينكه نفخ ايجاد نكند بايد آنرا اقلا نيم ساعت قبل از غذا خورد .

هلو بخورید تا افسرده نشوید

هلو میوه بومی کشور چین است که در تمامی کشورها با شرایط اقلیمی خنک کشت می شود. به گزارش سایت «ehow» این میوه غنی از ویتامین A، پتاسیم و مواد مغذی دیگر و دارای ارزش غذایی بالایی است.
▪ این میوه برای سلامت پوست مفید است و به آن طراوت می بخشد.
▪ مصرف هلو به دفع کرم های روده کمک می کند.
▪ هلو منبع خوب فیبر غذایی است و لایه های اضافه چربی را از بین می برد و حدود ۸۰ درصد آن را آب تشکیل می دهد. در نتیجه برای افرادی که قصد کم کردن وزن خود را دارند بسیار مفید است.
▪ مصرف منظم این میوه از یبوست جلوگیری می کند.
▪ مصرف این میوه که خاصیت رونده و ادرارآور دارد، به بیماران نقرس و روماتیسم توصیه می شود.
▪ مصرف گل هلو آرام بخش است و برای کودکان بی قرار مفید است.
▪ گل این میوه را در کمی آب و عسل بجوشانید و پس از خنک شدن مصرف کنید.
▪ هلو بیماری های عفونی را درمان می کند و میزان کلسترول خون را کاهش می دهد و از بیماری های قلبی عروقی، کلیوی و کم خونی پیش گیری می کند.
▪ این میوه افسردگی را برطرف می کند.
▪ کربوهیدرات و قند فراوان موجود در این میوه آن را در شمار میوه های انرژی زا قرار می دهد.
▪ از آن جایی که این میوه حاوی فسفر است و از سلول های عصبی محافظت می کند مصرف آن به بیماران توصیه می شود.

 

▪ ویتامین B۲، B۱ و A موجود در هلو در حفظ تعادل سیستم عصبی و منیزیم در بدن و تولید گلبول های قرمز، کمک می کند و سیستم دفاعی بدن را تقویت می کند.
▪ مصرف هلو به صورت ناشتا، در تنظیم و کنترل عملکرد روده ها موثر است، در جذب مواد مغذی به بدن کمک می کند و خاصیت قلیایی خون را کنترل می کند.
▪ آب هلو که خاصیت رونده دارد، سموم را از مثانه و کلیه دفع می کند و مانع ایجاد سنگ کلیه می شود