خاصیت خربزه
خاصیت خربزه
خربزه میوهای شیرین، لذیذ و گواراست كه انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است.
خربزه ده خاصیت دارد: 1.خوردنی است. 2.آشامیدنی است، چون آبدار است. 3.میوه است. 4. گل است (زیرا بویی مطبوع دارد).
خربزه میوهای شیرین، لذیذ و گواراست كه انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است.
خربزه ده خاصیت دارد: 1.خوردنی است. 2.آشامیدنی است، چون آبدار است. 3.میوه است. 4. گل است (زیرا بویی مطبوع دارد).
5. شیرینی است (زیرا دارای قند زیاد است). 6.رودهها و معده را شستشو میدهد. 7.معده و روده را پاكیزه میكند. 8.سبزی است. 9.دوای درد است.
قسمتهایی از این میوه كه در تغذیه و پزشكی استفاده میشود، عبارتاند از: گوشت، تخم و پوست میوه.
خواص درمانی خربزه
1.خربزه دارای ویتامینA است، از این رو درترمیم و تجدید سلولهای بدن نقش دارد. 2. خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماریهای سنگ كلیه و مثانه مفید است؛ دراین بیماریها باید نمك و فلفل كمتر خورده شود. 3. خربزه سرشار از ویتامین هایA ،D وC و سلولز است. 4.خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز میشود. 5.اگر گوشت خربزه را له كنید و به صورت مرهم روی سوختگیهای سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد كرد. 6.تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تبهای شدید مفید است. 7.خربزه باعث افزایش شیر در زنان شیرده میشود. 8. مغز تخم خربزه بو داده طبیعت گرم دارد. 9. مغز تخم خربزه بوداده دارای خاصیت ادرارآور، نرم كننده و افزایشدهنده میل جنسی است. 10.خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و كم خونی مفید است. 11.خربزه، رنگ چهره را روشن میكند و بیماری استسقاء (احساس تشنگی دائمی) را درمان مینماید. 12.خربزه به هضم غذا كمك میكند و رودل را برطرف مینماید. 13.خوردن 8 گرم دم كرده پوست خشك شده خربزه ، سنگ مثانه را دفع میكند.
احتیاط لازم در مصرف خربزه
1. مصرف زیاد خربزه باعث نفخ میشود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد مینماید. 2. باید خربزه را بعد از غذا مصرف نمود، زیرا در غیر این صورت تولید اسهال و ورم روده میكند. 3. خوردن خربزه كال در كسانی كه معده ضعیف دارند، تولید اسهال میكند. همچنین خلط را میافزاید و برای سینه درد و سرماخوردگی مضر است.
قسمتهایی از این میوه كه در تغذیه و پزشكی استفاده میشود، عبارتاند از: گوشت، تخم و پوست میوه.
خواص درمانی خربزه
1.خربزه دارای ویتامینA است، از این رو درترمیم و تجدید سلولهای بدن نقش دارد. 2. خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماریهای سنگ كلیه و مثانه مفید است؛ دراین بیماریها باید نمك و فلفل كمتر خورده شود. 3. خربزه سرشار از ویتامین هایA ،D وC و سلولز است. 4.خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز میشود. 5.اگر گوشت خربزه را له كنید و به صورت مرهم روی سوختگیهای سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد كرد. 6.تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تبهای شدید مفید است. 7.خربزه باعث افزایش شیر در زنان شیرده میشود. 8. مغز تخم خربزه بو داده طبیعت گرم دارد. 9. مغز تخم خربزه بوداده دارای خاصیت ادرارآور، نرم كننده و افزایشدهنده میل جنسی است. 10.خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و كم خونی مفید است. 11.خربزه، رنگ چهره را روشن میكند و بیماری استسقاء (احساس تشنگی دائمی) را درمان مینماید. 12.خربزه به هضم غذا كمك میكند و رودل را برطرف مینماید. 13.خوردن 8 گرم دم كرده پوست خشك شده خربزه ، سنگ مثانه را دفع میكند.
احتیاط لازم در مصرف خربزه
1. مصرف زیاد خربزه باعث نفخ میشود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد مینماید. 2. باید خربزه را بعد از غذا مصرف نمود، زیرا در غیر این صورت تولید اسهال و ورم روده میكند. 3. خوردن خربزه كال در كسانی كه معده ضعیف دارند، تولید اسهال میكند. همچنین خلط را میافزاید و برای سینه درد و سرماخوردگی مضر است.
+ نوشته شده در شنبه ۱۳۸۹/۰۵/۰۹ ساعت 21:14 توسط محمد معصومی
|