زرد الو
نام علمی Armeniaca bulgar
زردآلو یكی از خوشمزهترین میوههای فصل تابستان است كه معمولا 2 یا 3
نوع آن در بازار یافت میشود.
یكی از انواع آن شكر پاره است كه همان طور كه از نامش پیداست، طعمی
بسیار شیرین دارد. نوع دیگر آن قیسی است كه به اندازه بقیه انواع زردآلو
فراوانی ندارد ولی خشك شده آن به راحتی میتوان یافت. به طور كلی
زردآلوی خشك شده - یا همان برگه زردآلو - یكی از خوش طعمترین اجزای
آجیل شیرین است.
گیاه شناسی
درخت زرد آلو بومی نواحی چین می باشد و هنوز هم بصورت وحشی در این
مناطق می روید این درخت در اوائل قرن اول میلادی به آسیا و اروپا راه
یافت .
درخت زردآلو تا ارتفاع 6 متر می رسد برگهای آن مانند قلب نوك تیز و برنگ
سبز روشن مایل به زرد می باشد . گلهای زردآلو درشت و برنگ سفید
متمایل به قرمز است .
میوه آن گوشتی و زرد رنگ با طعمی مطبوع و شیرین بوده كه در اواسط
تابستان میرسد.
هسته زردآلو صاف ، قهو های و بیضی شكل است، مغز آن در داخل هسته
قرار دارد كه طعم آن شیرین و گاهی تلخ می باشد .
خواص داروئی:
زردآلو دارای طبیعتی سرد و تر است كه البته نوع شیرین آن خاصیت گرمتری
دارد. این میوه مقوی و لذیذ سرشار از ویتامینهای A، C و گروه B است و
مواد معدنی مختلفی شامل كلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم، گوگرد، سدیم
و مقدار كمی مس، آهن و روی نیز دارد. زردآلو و بهخصوص برگه خشك شده
آن (به صورت خیس خورده) ملین است.
خواص درمانی زردآلو
زردآلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است
1)تصفیه كننده خون است
2)عروق را باز می كند
3)ملین است
4)بوی بد دهان را رفع می كند
5)تب بر است
6)بعلت داشتن كبالت برای كم خونی مفید است
7) ورم مفاصل را برطرف می كند
8) ضد نرمی استخوان است
9)برای قلیایی كردن بدن مفید است.
خواص درمانی هسته وبرگ زردآلو
مغز هسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك و برگ و گل آن سرد و خشك
است .
1- مغز آن تقویت كننده قوای جنسی است
2-روغن مغز هسته زرد آلو را اگر در گوش بچكانید صداهای گوش را از بین
برده و سنگینی گوش را درمان می كند .
3-روغن مغز هسته برای نرم كردن پوست مفید است
4-روغن مغز هسته اگر تلخ باشد كشنده كرم معده و روده است
5-روغن تلخ هسته ورم مقعد را از بین برده و سنگ مثانه را خرد می كند.
6-دم كرده برگ زردآلو برای قطع اسهال مفید است
7-برای تسكین گوش درد چند قطره از دم كرده برگ زردآلو را در گوش
بچكانید .
8-این میوه عطش را از بین میبرد و دفع كننده صفرا، اسید معده و پاككننده
خون و همچنین تنظیمكننده فشار خون است.
9- زردآلود به علت دارا بودن ویتامین B برای درمان بیماریهای عصبی، روحی
و روانی، خستگی، بیخوابی و فراموشی مفید است.
10- زردآلو خاصیت آرامبخشی و نشاط آوری دارد؛ در ضمن خوردن آن به
آنهایی كه ناراحتیهای قلبی دارند نیز توصیه میشود.
11- مصرف مغز هسته زردآلو بهعنوان داروی سینهدرد و سرماخوردگی مفید
است.
مضرات :
زردآلو بطور كلی دیر هضم ، ثقیل و نفاخ است . اشخاص سالخورده و كودكان
باید از زیاد خوردن آن احتراز كنند . همیشه باید زردآلو را قبل از غذا خورد و
همراه با آن هسته آنرا نیز تناول نمود زیرا هسته زردآلو ضد نفخ بوده و هضم
آنرا آن آسان می سازد.