فلفل

تیره : سیب زمینی Solanaceae

نام علمي: Capsicum annum L

نام لاتین : C.longum DC

نام انگلیسی :  Red pepper – pod pepper  

نام فارسی : فلفل سبز 

 نام عربی : فلفل احمر

شرح گیاه

احتمالاً اصل این گیاه از آمریکای استوایی است. قبل از کشفِ امریکا فلفل سبز در اروپا نبود و بنابر عقیده دو کاندول نامی برای این گیاه در زبانهای سانسکریت و چینی و عربی و لاتین و یونانی دیده نشده است. اولین باری که نامی از این گونه گیاه برده شده در 1493 میلادی است که نویسنده می نویسد کریستف کلمب این سبزی را از آمریکا با خود به اروپا آورده است. فلفل سبز گیاهی است یکساله علفی و دارای ساقه بی کرک به ارتفاع 30 تا 60 سانتی متر، دارای برگهای منفرد بیضی، نوک تیز ( در قسمت انتهایی ساقه) و عاری از کرک در قسمتهای تحتانی ساقه است. گلهائی به رنگ سفید یا سفید مایل به زرد دارد. میوه اش سته که دارای تعداد زیادی بذر است و داخل آن از چند حفره یا قسمت تشکیل شده است که ممکنست بین 2 تا 4 و گاهی تا 5 قسمت متغیر باشد. شکل میوه بسیار متغیر است آنها به صورت کشیده، نوک تیز، گرد و کروی مخروطی و یا استوانه ای مشاهده می گردند. رنگ میوه نارس سبز است ولی وقتی که رسید به رنگهای زرد، قرمز، یا قهوه ای ظاهر می شود. تذکر: بطور کلی جنس فلفل Capsicam دارای 5 گونه است که بیشتر ارقام فلفل خوراکی جزء گونه های C. frutescens و C.cannum می باشند. که گونه C .frutescens دارای ارقام زیر می باشد: فلفل آلبالوئی شکل ( گیلاس شکل) C. f. var cerasiform فلفل مخروطی شکل C. f. var consides فلفل خوشه ای C. f. var fascculatum فلفل کشیده و باریک C. f. var Longum و فلفل دلمه ای یا فلفل شیرین C. f. var grossum

نیازهای اکولوژیکی

 آب وهوا

 فلفل سبز سبزی فصل گرم است و فوق العاده به سرما حساس می باشد. مقادیر نامناسب آب و حرارت دو عامل مهم در افتادن گل و میوه آن است. حرارت زیاد و رطوبت کم باعث ریزش گل ومیوه می گردد. در طول دوره رشد دما نباید از 35 درجه سانتی گراد بیشتر شود. و یا از 18 درجه سانتی گراد پائین تر رود. مناسب ترین دما برای رشد فلفل بین 21 تا 29 درجه سانتی گراد است. خاک خاکهای لوم شنی که رطوبت را تا اندازه ای در خود نگه می دارد برای فلفل مناسب است. فلفل نسبت به کودهای آلی و شیمیایی عکس العمل مثبت نشان می دهد. PH بین 5/6 تا 5/7 برای رشد آن مناسب است. ولی PH کمتر از 5/6 تا 5/5 نیز می تواند بخوبی رشد کند و محصول بدهد. کود فلفل سبز در مقابل کودهای گوگرد دار حساس است کود ازته را به مقدارکم قبل از کاشت واندکی بیشتر در آغاز گل دهی به این گیاه می دهند ازت بیش از اندازه محصول را کاهش می دهد. بنابه نظر Stolz حدود 15 کیلوگرم ازت در سه نوبت و 100 کیلوگرم P2O5 و 300 کیلوگرم K2O (بدون کلر) در یک هکتار برای گیاه در نظر می گیرند. در صورتیکه Krug مقدار 50 کیلوگرم ازت در موقع انتقال نشاء و 50 کیلوگرم P2O5 و K2O را به عنوان کودپایه برای گیاه کافی می داند. کاشت بذر فلفل در مجاورت دمای 25 درجه سانتی گراد طی مدت دو هفته جوانه می زند مدت زمان پرورش نشا بستگی به میزان دما و تنک کردن در خزانه دارد. این زمان پرورش طی زمستان با استفاده از نور مصنوعی حدود یک سوم کوتاهتر می شود. با اولین نشانه ظهور غنچه گل یعنی نشاها به اندازه کافی رشد کرده اند و می توانند به زمین اصلی منتقل شوند. چنانچه نشاها مدت زیادی در خزانه نگهداری شوند کلاهک ریشه که در حالت معمولی سفید است به رنگ قهوه ای در می آید که این خود باعث کندی رشد گیاه در زمین اصلی و دیررس شدن محصول می شود. دمای خزانه تا هنگام جوانه زدن حدود 25 درجه و پس از آن بین 16 تا 18 درجه سانتی گراد است نشاها تا آغاز تشکیل اولین غنچه گل در خزانه باقی می مانند. معمولاً برای کشتهای مکانیزه از گلدانهای توربی استفاده می شود. فواصل کاشت در زمین اصلی 40 در 50 و یا 50 در 50 سانتی متر است. پس از کاشت در زمین اصلی و بلافاصله پس از رشد اندک، به علت رشد رویشی بهتر و قوی تر اولین گل آن ( شاه گل) کنده می شود نشاها را برای تقویت و مقاوم کردن قبل از انتقال با محلول 5/. درصد سولفات پتاسیم محلول پاشی می کنند. داشت پس از انتقال فلفل به زمین اصلی باید نسبت به آبیاری آن اقدام نمود و به مرور وجین کردن علفهای هرز، دادن کود سرک و خاک دادن پای بوته ها از جمله مراقبتهای زراعی لازم برای گیاه را انجام داد. در فلفل دلمه معمولاً 2 تا 3 شاخه را نگهداری و بقیه را هرس می کنند. از آفات مهم فلفل می توان از شته ها، تریپس، کرم شب پره زمستانه، ککهای گیاهی و انواع مختلف نماتدها را نام برد از بیماریهای مهم فلفل آنتراکنوز، پژمردگی باکتریایی، لکه برگی، پوسیدگی میوه، سفیدک حقیقی، بیماری بوته میری فیتوترایی فلفل و بیماریهای ویروسی را نام برد.

گل لادن/پاکوتاه

baghbani87sari

گل لادن
  
 
   
نام لاتین:   Tropaeolum majus
تیپ رویشی:   نشاء چند ساله
وضعیت خزان:   ----------
سرعت رشد:   متوسط
ارتفاع:   3/0 متر
قطر تاج:   3/0 متر
نیاز نوری:   آفتابی - نیم سایه
نیاز آبی:   متوسط
معیار زیبایی:   گل
زمان ظهور معیار زیبایی:   تابستان
قابلیت هرس:   ----------
مقاومتهای اکولوژیک:   مقاوم به گرما
خاک مناسب:   خاکهای سبک
کاربرد در فضای سبز: کاشت در حاشيه ها، ميادين و چمن کاريها
وضعیت سازگاری با شرایط اکولوژیک موجود:       خوب

سوال؟

سلام

چرا این ترم قضیه انتخاب واحد اینقدر پیچیده شده؟

انتخاب واحد شروع نشده دوتا درس ۳واحدیمون (آبیاری - حشره شناسی) ظرفیتشون پر شده!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

سلام به منظور اصلاح الگوي مصرف، امپراطوران رشته باغباني تصميم به حذف درس طرح و آمار كشاورزي گرفتند و قرار شد اين درس در ترم 6 ارائه شود.

 

حامد.ش:

ممنون امین.قربان دستت مرسی که خبردادی.

خبر..........خبر !

بچه ها توجه داشته باشيد كه به جاي درس مساحي و نقشه برداري،دروس سبزي كاري عمومي و ميوه هاي مناطق معتدله بايستي برداشته شود!

توضيح :

در خصوص ميوه هاي مناطق معتدله بايستي توجه داشت كه جناب دكتر صادقي احتمالا به دليل مراجعه به خارج از كشور      نمي توانند سال بعد درس را ارائه دهند در نتيجه اين درس اين ترم براي بچه هاي باغباني ۸۷ ارائه شده است.

گل پپروميا


پپروميا از گياهان هميشه سبز و از خانواده ي پيپراسه (فلفلي ها) PIPERACEAE مي باشد. داراي گونه هاي مختلف و اغلب داراي برگ گوشتي و نيمه گوشتي و جثه اي کوچک هستند. بيش از چهارصد گونه از اين خانواده شناخته شده، منشأ اين گياهان، آمريکاي جنوبي (برزيل) و آفريقاي جنوبي و آفريقاي مرکزي و به طور کلي مناطق گرمسيري است؛ حتي ديده شده که در مناطق گرمسير روي تنه درختان مي رويد.

اين گياه اگرچه رشد سريعي ندارد، ولي در هر شرايطي در آپارتمان پرورش مي يابد. معمولاً آنها را در تراريوم و باغ شيشه اي يا مجموعه ي گل هاي يک سبد پرورش مي دهند.

اگرچه تعداد انواع اين خانواده بسيار زياد است، ولي فقط تعداد محدودي مورد توجه قرار گرفته و در آپارتمان ها پرورش داده مي شوند و خاک آنها بايستي خاک پيت (خاک جنگل) باشد تا به خوبي رشد کند.

گل پپروميا - باغباني 87 دانشگاه ساري

بقيه متن در ادامه مطلب...

ادامه نوشته