برنامه هفتگي ترم 3 - باغباني 87

 سلام دوستان

براي اينكه تو انتخاب واحد و چيدن دروس دچار دردسر نشيد يه برنامه چيدم كه بهتون پيشنهاد مي كنم. البته اين برنامه هفتگي خودمه كه مناسب ديدم.

 

برنامه هفتگي

 

10-8

12-10

15-13

17-15

شنبه

-----

-----

-----

-----

يكشنبه

____

بيوشيمي عمومي

 

ژنتيك

 

فارسي

16-15

ش.كلاس

501

ش.كلاس

422

ش.كلاس

501

دوشنبه

ازديادنباتات

 

 

____

 

فارسي

 

ژنتيك

 

ش.كلاس

414

ش.كلاس

503

ش.كلاس

آز سيتوژنتيك

سه شنبه

ازدياد نباتات

 

اكولوژي

 

اكولوژي

14-13

تاريخ اسلام

 

ش.كلاس

آز باغباني

ش.كلاس

502

ش.كلاس

502

بيوشيمي

15-14

ش.كلاس

621

ش.كلاس

503

چهارشنبه

 

____

 

فيزيولوژي گياهي

 

فيزيولوژي گياهي

15-14

 

 

____

 

ش.كلاس

502

ش.كلاس

502

خربزه

بعد از معرفي خربزه درختي توسط حسين لازم دونستم اطلاعاتي در مورد خربزه معمولي هم براتون بذارم.

 

www.baghbani87.ir - خربزه - Melon

خربزه میوه ای شیرین، لذیذ و گواراست كه انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است.

رسول گرامی اسلام (ص) در بیان خواص خربزه فرموده اند: خربزه از زینت های زمین است، آب آن از رحمت الهی، و شیرینی آن از بهشت است.

از امام علی علیه السلام نقل شده است خوردن خربزه، مثانه را پاك و سنگ مثانه را آب می كند و ادرار را افزایش می دهد.

 ایشان می فرمایند : خربزه  ده خاصیت دارد:

1- خوردنی است.

2- آشامیدنی است، چون آبدار است.

3- میوه است.

4- گل است ( زیرا بویی مطبوع دارد ).

5- شیرینی است ( زیرا دارای قند زیاد است ).

6- روده ها و معده را شستشو می دهد.

7- معده و روده را پاكیزه می كند.

8- سبزی است.

9- دوای درد است.

قسمت هایی از این میوه كه در تغذیه و پزشكی استفاده می شود، عبارت اند از: گوشت، تخم و پوست میوه.

خواص درمانی خربزه

1- خربزه دارای ویتامینA است، از این رو درترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد.

2- خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری های

سنگ كلیه و مثانه مفید است؛ دراین بیماری ها باید نمك و فلفل كمتر خورده شود.

3- خربزه سرشار از ویتامین هایA ،D وC و سلولز است.

4- خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز می شود.

5- اگر گوشت خربزه را له كنید و به صورت

مرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد كرد.

6- تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های شدید مفید است.

7- خربزه باعث

افزایش شیر در زنان شیرده می شود.

8- مغز تخم خربزه ی بو داده طبیعت گرم دارد.

9- مغز تخم خربزه ی بو داده دارای خاصیت

ادرار آور، نرم كنندهو افزایش دهنده میل جنسی است.

www.baghbani87.ir - melon - خربزه

10- خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و كم خونی مفید است.

11- خربزه، رنگ چهره را روشن می كند و بیماری استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) را درمان می نماید.

13- خربزه به

هضم غذا كمك می كند و رودل را برطرف می نماید.

14- خوردن 8 گرم دم كرده ی پوست خشك شده ی خربزه ، سنگ مثانه را دفع می كند.

احتیاط لازم در مصرف خربزه

1- مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد می نماید.

2- باید خربزه را بعد از غذا مصرف نمود، زیرا در غیر این صورت تولید اسهال و ورم روده می كند.

3- خوردن خربزه كال در كسانی كه معده ضعیف دارند، تولید اسهال می كند. همچنین خلط را می افزاید و برای سینه درد و سرماخوردگی مضر است.

 

منبع

پرتقال زينتي

گیاه پرتقال زینتی یکی از شناخته شده ترین انواع سیتروس است که به دلیل رشد متراکم و توانایی میوه دادن در یک ارتفاع کوتاه به عنوان یکی از گیاهان خانگی قابل نگهداری و تکثیر می باشد.
تکثیر این گیاه آسان نیست زیرا به دمای بالا، به مدت طولانی و کنترل محیطی دقیق برای رشد نیاز دارد. بهترین زمان تکثیر اواسط بهار تا اوایل تابستان می باشد. قلمه های ساقه ای به اندازه 15 – 10 سانت را با قیچی باغبانی و یا سرشاخه زنی جداکنید، ابتدا در پودر هورمون ریشه زایی فروبرده و سپس هر قلمه را در گلدان کوچکی حاوی ماسه بادی و یا کمپوست مخصوص قلمه و بذر بکارید. قلمه ها را با کیسه پلاستیکی شفاف بپوشانید و دور از تابش مستقیم خورشید در دمای 21 درجه سانتی گراد به مدت دو ماه یا کمی بیشتر جهت ریشه دهی قرار دهید.
پس از ریشه دهی، کیسه پلاستیکی را بردارید تا گیاه از محیط کنترل شده جدا و در محیط طبیعی به رشد خود ادامه دهد.

www.baghbani87.ir - Citrus - سيتروس زينتي - باغباني 87 دانشگاه كشاورزي ساري

استفاده از نشا در توليد سبزيجات

سبزيجات حاصل از نشا را مي توان زودتر از آنهايي كه از دانه روئيده اند، برداشت نمود. پرورش دهندگاني كه از نشا استفاده مي كنند، مي توانند از بازارهاي اول فصل بهرمند شوند و زمان لازم براي توليد يك محصول را كاهش دهند كه به آن ها اين اجازه را مي دهد تا كشت دوم و سوم را در طي يك فصل رشد توليد نمايند. نشاهايي كه در گلخانه پرورش مي يابند را مي توان بطور موثري در مقابل تنش محيطي، عوامل بيماريزا و آفات حشره اي حفظ نمود. نشاها مي توانند به پرورش دهندگان اجازه دهند تا ملاك هاي نزديك به واقعيت، شكل دهي مطلوب و سن فيزيولوژيكي يكسان گياهان را در داخل بلوك هاي مزرعه ايجاد نمايند.

درصورتيكه قيمت دانه بالا باشد، ممكن است استفاده از نشا، هزينۀ ايجاد يك كشت سبزي را كاهش دهد، چرا كه بذر كمتري استفاده مي شود و نياز به تنك كردن و وجين زودهنگام را برطرف مي كند. همچنين، نشاها اجازه مي دهند تا از كود و آب آبياري استفادۀ موثرتري در طي مراحل اوليۀ رشد شود.

نشاكاري، هم نيروي كار و هم سرمايۀ بيشتري را طلب مي كند. توليد موفق نشا نيازمند ابزار پرورشي ضد عفوني شده، كنترل دما و نور، مديريت كارآمد آفات و امراض، و اقدامات بهداشتي مناسب است.

 

سازگاري گياه

موقعيكه گياهچه ها از گلخانه به مزرعه منتقل مي شوند، دچار "شك نشا" (يك ركود رشد) مي شوند. اينكه، يك گياه با چه سرعتي بر اين شك غلبه كند و خود را با زمين وفق دهد، بستگي دارد به نوع گياه، شرايط محيطي، كيفيت نشاهاي توليد شده، آماده سازي زمين، و رفتاري كه در طي فرآيند نشاكاري با آن مي شود.

انواع گياهان مختلف، تفاوت زيادي در وفق پذيري با نشا كاري دارند. وفق پذيري يك گياه براي نشا كاري با توجه به سرعتي كه ريشه هاي آسيب ديدۀ آن در طي نشا كاري، مجدداً ريشه بزنند و اينكه گياه به رشد متعارف برسد؛ تعيين مي شود. انواع سبزيجاتي كه با نشا كاري بخوبي وفق مي پذيرند از اين قراراند: گوجه فرنگي، كاهو، كلم پيچ، كلم هاي دگمه اي و كلم سياه.

كرفس، پياز، فلفل، بادنجان و گل كلم وفق پذيري متوسطي با نشاكاري دارند. اما نشاكاري آنها موفق است. كدوئيان، لگوم ها و ذرت شيرين ريشه زايي مجدد بسيار كندي دارند اما درصورتيكه مزاحمت ريشه حداقل باشد، نشا كاري موفق است. بعنوان مثال، هندوانۀ بي دانه يكي از كدوئياني است كه سالانه در هزاران ايكر نشا مي شود. محصولات نشايي راست ريشه از قبيل انواع شلغم، چغندر و هويج معمولاً منجر به تغيير شكل طبيعي ريشه و عوارض ناخوشايند گسترش ريشه مي شوند.

 

صدمات ريشه اي نشا

درصورتيكه نشاها در پشته ها، جعبه هاي كاشت، ظروف تخت، يا سيني هاي جداگانه پرورش داده شوند، در طي برداشتن گياهان از ظرف يا خاك، برخي از ريشه ها آسيب مي بينند. نشاهايي كه از طريق اقدامات ذيل توليد مي شوند، شك نشا كمتري را تجربه كرده و سريعتر تثبيت مي شوند:

·       گياهاني كه فاصلۀ زيادي از هم دارند و عميق كشت مي شوند با رقابت كمتري مواجه باشند.

·       گياهان بطور انفرادي پرورش يابند تا از پيچيدن ريشه در گياهان مجاور هم جلوگيري شود.

·       نشاهاي توليدي بايد در موقع نشا كاري با خاك ريشه، تماس داشته باشند.

·       گياهچه ها بايد تا سن مطلوبشان براي نشا كاري، رشد يابند.

·       از هرس نمودن يا خشك كردن اندام هاي هوايي يا ريشه اجتناب شود.

درصورتيكه نشا هاي ريشه- لخت از خاك كشيده شوند و همچنين درصورتيكه ريشه ها عمداً هرس شوند، بيشترين صدمه [به آنها] وارد مي شود. سيستم هاي توليد نشا سيني انفرادي، بهم ريختگي تماس ريشه با خاك را به حداقل مي رساند. اما برخي صدمات در صورتي رخ مي دهند كه گياهان از سيني ها كشيده شوند. كمترين صدمات، با ظروف فشردۀ تورب (گلدان هاي توربي) رخ مي دهد. چراكه ظروف گياهچه هم همراه نشا در زمين كشت مي شود.

 

ادامه نوشته

خربزه درختی

در مناطق استوايي كره زمين، درخت عجيبي مي‌رويد كه «پاپايا» نام دارد. درختي به شكل هويج وارونه اما سبز- خاكستري با ارتفاع حدود 10متر و بدون شاخه كه  برگ‌هاي خيلي بزرگ آن فقط در انتهاي بالايي درخت مي‌رويند.

 درخت پاپايا قبل از كشف قاره آمريكا، فقط در نواحي مركزي اين قاره، خصوصاً در مكان‌هايي كه امروزه مكزيك و هاوايي نام دارند، وجود داشته است. بعد از كشف قاره آمريكا، اين درخت به تمام نواحي روي زمين، كه آب و هواي استوايي دارند مانند فيليپين، هند، سري‌لانكا، برزيل و حتي آفريقاي جنوبي برده شد و امروزه  در حياط بيشتر خانه‌هاي مردم اين كشورها، مي‌توان آن را ديد.

 درخت پاپايا ميوه‌هاي زياد و بزرگي مي‌دهد كه خاصيت غذايي و دارويي دارند. ميوه‌ها آنقدر بزرگند كه در بعضي كشورها، به آن «درخت خربزه» مي‌گويند. پوست ميوه پاپايا قبل از رسيدن سبز است و بعد زرد و نارنجي مي‌شود. ميوه رسيده گوشتي است و گوشت آن شبيه طالبي و به رنگ‌هاي متنوع زرد، نارنجي كمرنگ و حتي صورتي ديده مي‌شود و مزه‌اي شيرين دارد. وسط ميوه حفره‌اي وجود دارد كه پر از دانه‌هايي به رنگ بنفش پررنگ و چسبيده به گوشت ميوه است. اين دانه‌ها مانند فلفل سياه مزه تندي  دارند. در بعضي كشورها اين دانه‌ها را به همراه فلفل سياه مي‌كوبند و در غذا از آنها استفاده مي‌كنند.

مهم‌ترين خاصيت اين گياه وجود ماده‌اي به نام «پاپائين» در شيره تنه درخت و همچنين ميوه كال آن است. پاپائين ماده‌اي شبيه «پپسين» است؛ پپسين آنزيمي است كه از معده انسان براي هضم پروتئين‌ها ترشح مي‌شود. شيره پاپايا همچنين ، ضددرد، ضدعفوني كننده، پائين آورنده فشار خون و آرام‌بخش  است.  جالب است بدانيد در هنگام فيلم‌برداري قسمتي از فيلم ايندياناجونز، يكي از فيلم‌هاي معروف سينماي جهان، هريسون فورد، هنرپيشه معروف فيلم دچار مصدوميت در ستون مهره‌هايش شد و پزشكان با  پاپائين  او را معالجه كردند. ميوه پاپايا خاصيت هاي غذايي زيادي هم دارد. 

 اين ميوه را كه بعد از پوست كندن و جدا كردن دانه‌ها قابل استفاده مي‌شود، به صورت تازه بعد از غذا و يا مخلوط با سالاد مي‌خورند و حتي نوشابه‌هاي مختلفي از آن تهيه مي‌كنند. اين ميوه به صورت كنسرو هم در بسياري از نقاط جهان استفاده مي‌شود. در بعضي كشورها مانند تايلند از ميوه پاپايا، چه خام و چه پخته، غذاهاي مختلفي تهيه مي‌كنند چون حاوي مقدار زيادي از ويتامين‌ها و مواد معدني است و به دليل داشتن پاپائين به هضم غذا كمك مي‌كند.  پس حالا متوجه شديد كه چرا با پيدايش اولين نشانه‌هاي رسيدن ميوه درخت پاپاياي حياط خانه، بچه‌ها براي كندن رسيده‌ترين ميوه‌ها در بالا رفتن از درخت با خواهرها و برادرهاي خود مسابقه مي‌دهند.

لیست دروس ارائه شده در ترم 3

سلام دوستان

لیست دروسی که این ترم تو دانشکده ارائه میشن اعلام شده.

یه توصیه از من:

   زودتر دروسی که می خواید واسه این ترم بردارید رو انتخاب کنید تا ۲۵ و ۲۶ شهریور که نوبت ما هشتادوهفتیاست واسه انتخاب واحد با مشکلی روبه رو نشید.

 

         یاعلی

زعفران

مقدمه

زعفران گیاهی است نیمه گرمسیری و در نقاطی که دارای زمستانهای ملایم و تابستان گرم و خشک باشد بخوبی می‌روید. مقاومت زعفران در مقابل سرما زیاد است و لیکن چون دوران رشد آن مصادف با پائیز و زمستان و اوایل بهار است طبعا در این ایم به هوای مناسب و معتدلی نیاز دارد. در دوره خواب یا استراحت گیاه (تابستان) بارندگی یا آبیاری برای آن مضر است بنابراین کشت و کار آن در مناطق گیلان و مازندران و مناطق گرم جنوب کشور معمول نیست.

اراضی آفتاب گیر و بدون درخت که ضمنا در معرض بادهای سرد نیز نباشد برای رشد زعفران مناسب است. با این وجود در برخی از روستاهای بیرجند و قائن در زیر سایه بوته‌های زرشک و درختان بادام که در تابستان کمتر آبیاری می‌شوند کاشته می‌شود. حداکثر دمای این گیاه بین 40 تا 35 درجه سانتیگراد و در ارتفاع بین 1300 تا 2300 متر از سطح دریا عملکرد خوبی را نشان داده است.

ادامه مطلب...

ادامه نوشته

توانايی تشخيص گلخانه ها و محل مناسب برای احداث گلخانه

مفهوم گلخانه

به ساختماني اطلاق مي شود كه با مواد شفاف براي عبور طبيعي نور جهت رشد و نمو گياهان پوشانده شده است. اين ساختمان بطور مصنوعي گرم مي‌شود و با ديگر ساختمان هاي مناسب پرورش گياه مثل شاسي‌هاي سرد و بسترهاي گرم متفاوت است زيرا ارتفاع و اندازه كافي براي كاركردن فرد در داخل آن وجود دارد .

 

به عوامل متعددي در احداث گلخانه ها بايد توجه شود :

(در ادامه مطلب)

ادامه نوشته

توزيع دروس دوره كارشناسي مهندسي باغباني

   با سلام و خسته نباشيد خدمت تمام دوستان و همكلاسيها و بازديدكنندگان گرامي هر چند ميدونم از اين تعطيليه تابستونه بلند مدت خسته شديد.

   نماز و روزهاتون قبول

 به درخواست يكي از همكلاسيها و احساس ضرورت ليست دروس باغباني رو تايپ كردم و تو اين پست قرار دادم.

   در ضمن باز هم لازم ميدونم از دوستاني كه بعد از فوت مادربزرگم باعث تسلاي خاطرم شدن كمال تشكر رو داشته باشم.

 

كد درس

نام درس

نظري

عملي

پيشنياز

ترم اول

1

انديشه اسلامي

2

-

-

8

زبان خارجي

3

-

-

9

تربيت بدني 1

-

1

-

11

رياضيات عمومي

3

-

-

12

گياهشناسي 1

2

1

-

15

فيزيك عمومي

1

1

-

16

شيمي عمومي

2

1

-

21

ميكروبيولو‍‍ژي عمومي

1

1

-

ترم دوم

2

انسان در اسلام

2

-

-

10

تربيت بدني 2

-

1

-

13

گياهشناسي 2

2

1

-

17

شيمي آلي

2

1

16

19

آمار و احتمالات كشاورزي

2

1

11

27

خاكشناسي عمومي

2

1

16

34

اصول باغباني

2

1

12

ترم سوم

7

فارسي

3

-

-

14

اكولوژي

3

-

-

18

بيوشيمي عمومي

2

1

17

20

ژنتيك

2

1

-

36

ازدياد نباتات

2

1

34

46

فيزيولوژي گياهي

3

-

-

ترم چهارم

3

آيين زندگي

2

-

-

22

طرح و آزمايشات كشاورزي

2

1

19

23

آبياري عمومي

2

1

11 و 27

24

هوا و اقليم شناسي

2

1

15

25

مساحي و نقشه برداري

2

1

11 و 19

33

علفهاي هرز و كنترل آنها

2

1

13

ترم پنجم

4

انقلاب اسلامي

2

-

-

29

بيماري هاي گياهي

2

1

12 و 13

30

ماشينهاي كشاورزي

2

1

27

35

اصول و اصلاح نباتات باغي

2

1

20

45

ميوه هاي گرمسيري و نيمه گرمسيري

3

1

34 و 36

37

سبزيكاري عمومي

2

       -

34

ترم ششم

28

حشره شناسي و دفع آفات

2

1

-

31

عمليات كشاورزي

-

3

-

38

سبزيكاري خصوصي

3

1

37

39

ميوه هاي مناطق معتدله

3

1

34 و 36

50

مباني كشت بافت گياهي و بيوتكنولوژي

2

-

-

-

كنترل جمعيت و تنظيم خانواده

1

-

-

ترم هفتم

5

تاريخ تحليلي صدر اسلام

2

-

-

32

آشنايي با قوانين خوداشتغالي

1

-

-

40

فيزيولوژي پس از برداشت

2

1

46

42

ميوه هاي ريز

2

1

34 و 36

43

پروژه

-

1

-

44

اصلاح و بذرگيري گل و سبزي

2

1

35

48

گياهان دارويي

2

1

-

ترم هشتم

6

تفسير موضوعي

2

-

-

26

اقتصاد كشاورزي

3

-

-

41

گلكاري

3

1

36

49

چمن و گياهان پوششي

1

1

34

-

درس انتخابي

2

1

-

-

درس انتخابي

2

1

-

 

 ياعلي

کشت بدون خاک گلهاي آپارتماني و سبزيجات در منازل  

مزاياي اين روش براي شهروندان :

- اهداف زيست محيطي: افزايش جمعيت و نياز روز افزون جامعه به محصولات خوراکي و انگيزه هاي اقتصادي دست اندرکاران  توليد باعث شده که همه منابع توليد با هرگونه آثاري بکار گرفته شود و توجهي به تبعات زيست محيطي آن نشود. جمعيت زياد و کمبود وقت مناسب و کثرت اطلاعات متاسفانه فرصت لازم را براي افراد جامعه فراهم نمي کند که از نظر زيست محيطي در مصرف محصولات خوراکي خود انديشه کنند که چه بر سر آنها مي آيد، در صورتي که اخيرا تکنولوزي هاي جديد توانايي انسان را در کاهش خسارتهاي زيست محيطي فزوني بخشيده و در نتيجه از اين طريق توانسته آثار زيانبار بر محيط زيست و سلامتي انسانها را کاهش دهد. بدين منظور در چند ساله اخير موضوع تامين نيازهاي جامعه از طريق توسعه پايدار بشدت در حال پيگيري است و طبيعتا کشور ما هم نمي تواند از اين مسئله جدا باشد و بايد روشهاي گونان دفع آثار زيانبار حاصله از توليدات کشاورزي را به هر شکل در دستور کار خود قرار دهد.

در شيوه توليدي که در اين مکتوب بدان اشاره مي گردد، مصرف سموم و کودهاي شيميايي و آب مصرفي بحداقل مي رسد و از مصرف فاضلابهاي شهري و صنعتي و آلودگي هاي فلزات سنگين و ميکروبي در آن خبري نيست. همچنين آثاري از مگسها و پشه هاي خاک گلداني و يا بوي تعفن وجود نخواهد داشت.

2- توسعه علوم نوين کشاورزي در جامعه: آشنايي افراد علاقه مند به کشت بدون خاک و توليد هر نوع سبزيجات خوراکي و يا پرورش گلهاي زينتي در هر زمان و حداقل مکان مورد نياز مي تواند شرايط مناسبي را براي سرگرمي و لذت از زيباييهاي طبيعت در محيط مسکوني بوجود آورد. بخصوص اگر با طرح ساير زيباييها ادغام گردد که مختصرا در مباحث بعدي بدان اشاره خواهد شد.

3- اشتغال زايي و صرفه جويي اقتصادي: حذف زمان لازم براي خريد سبزيجات از بيرون منزل، جنبه اشتغال زايي براي توليد کنندگان دستگاههاي آوند کشت و همچنين آشنايي افراد علاقه مند براي امکان توسعه در سطوح وسيعتر و بالاخره اينکه معادل سطوح توليد گلهاي زينتي و سبزيجات به اراضي زير کشت اينگونه محصولات اضافه خواهد شد.

الف) آوند کشت چيست؟ آوند بمعني ظرف و لوله است و آوند کشت نوعي بستر کشت ظرفي يا لوله اي مي باشد که شامل شبکه اي از لوله هاي مي باشد که شامل شبکه اي از لوله هاي سوراخ دار و يا شکاف دار است

میوه های ریز - دکتر رسول جلیلی مرندی

www.baghbani87.ir - ميوه هاي ريز - باغباني 87 دانشگاه ساري 

نام كتاب: ميوه هاي ريز

مولف: دكتر رسول جليلي مرندي دانشيار گروه باغباني دانشگاه اروميه

ناشر: انتشارات جهاد دانشگاهي اروميه

شابك: 964 – 6032 – 46 – x

نوبت چاپ: پاييز 1384

 

توضيحات:

   در اين كتاب ميوه هاي ريز " انگور ، توت فرنگي ، كيوي فروت ، تمشك ، انگور فرنگي حبه درشت ، انگور فرنگي حبه ريز و ذغال اخته" مورد بررسي قرار گرفته اند.

   نويسنده در اين كتاب به تفصيل در ابتدا به فيزيولوژي تشكيل گل و ميوه ، سپس مواد تنظيم كننده رشد و توضيح ميوه هاي ريز پرداخته است.

   در اين كتاب در مورد هر يك از ميوه ها توضيحات زير را مي خوانيم:

- رده بندي و مشخصات گياهشناسي

- بررسي عوامل موثر گياه (نور ، خاك، آبدهي ، كوددهي ، هرس و ...)

- روشهاي ازدياد گياه

- روشهاي كاشت

- برداشت

- و ...

 

کالادیوم - Caladium

حدود 15 گونه وکتعلق به خانواده گل شیپوری (Araceae)است.این گیاهان مناسب گلخانه وهمچنین آپارتمان هستند.

آن ها گیاهان چند ساله اند لیکن در پاییز از بین می روندودر بهار سال بعد دو مرتبه از ریشه های غده ای خود سبز می شوند.آن ها برای برگ های زینتی ورنگی خود مورد توجه می باشند.گونه Caladium bicolor  دارای برگ های تیر کمانی زیبایی است با نوار های سفید وقرمز ومخلوطی از رنگ ها.برخی از برگ ها کاملا رنگی است لیکن برخی دیگر از برگ ها سبز بالکه هایی از سفید وکرم ویا قرمز وممکن است تنها رگبرگ ها رنگی باشند.در برخی نمونه ها تنها رگبرگ ها رنگی شده وبقیه برگ ها ممکن است سفید باشند.به هر حال جلوه هایی از رنگ های متنوع را می توان در واریته های مختلف مشاهده نمود.چون برگ ها شباهتی به گوش فیل دارند از این جهت نام گوش فیل به آن داه شده است.

Caladium - www.baghbani87.ir - گل كالاديوم

غده های آنها را در ابتدای بهار در گلدان یا جعبه حاوی پیت یا خزه قرار داده آنها را در 20تا25درجه سانتی گراد مرطوب نگهدارید(اسپری نمایید).هنگامی که رشد آنها شروع شد(جوانه ایجاد شد)در گلدان حاوی پیت بکارید.گلدان هایی را انتخاب نمایید که مناسب بزرگی غده وریشه باشند.

گل كالاديوم - Caladium - www.Baghbani87.ir

آنها را آبیاری نمایید لیکن از نشت کامل آب اضافی اطمینان حاصل نمایید.خاک را مرطوب نگهدارید ودر هوای مرطوب با درجه حرارتی حدود20تا25درجه سانتی گراد حفظ نمایید تاریشه ها به خوبی ایجاد شده ونقاط رویشی از سطح خاک پدیدار شوند.پس ازآن آبیاری منظم باشد.هنگامی که گیاه به حد کافی رشد نمودبا کود مایع هر هفته تغذیه نمایید.برگ هارا با اسپری روزانه مرطوب نمایید.نور وروشنایی برای تولید رنگ های متنوع برگ ها لازم است.چنانچه نوربه حد کافی نباشد رنگ های برگ هابه خوبی ایجاد نمی شود.گیاه رادر نور مستقیم آفتاب قرار ندهید.

گیاهان بالغ نبایستی آبیاری زیادی شوند.آن هارا درون ساختمان جایی قرار دهید تادر کوران هوا قرار نگیرند.

در پاییز برگ ها رفت رفته رنگ های خود را از دست داده و می ریزند.در این زمان آبیاری منظم بایستی قطع شود.

در زمستان خاک را تنها به صورت نیمه خشک حفظ نمایید(حدودا یک مرتبه در ماه آبیاری نمایید.).دمای زمستان نبایستی پایین تر از 12تا13 درجه باشد.

هنگام رویش مجدد غده ها در ابتدای بهار گیاهان جدیدی را نیز از جوانه های در حال رشد می توان ایجاد نمود.آنها را بایستی در بستر مناسب قرار داد تا ریشه ایجاد نمایند.گیاهان جدید پس از 2 سال خود غده ایجاد می نمایند.

گیاه کالادیوم معمولا عاری از آفت وبیماری است.

آموزش کاشت خیار در گلخانه  

انتخاب زمان کشت :
قبل از هر اقدامي در مورد کشت خيار ابتدا بهتر است اطلاعاتي از قبيل آمار هواشناسي منطقه نظرات و تجربيات مهندسين کشاورزي و کشاورزان با تجربه و مهمترين مورد قيمت اين محصول در بازار کسب کرده و آنگاه زمان کشت را انتخاب نماييد زيرا زمان کشت در بهره برداري محصول تاثير مستقيم داشته و باعث بالا رفتن روحيه کار و تلاش مي گردد. مثلا در مناطق جنوبي کشور زمان کشت از اوائل مهرماه شروع مي شود و در خرداد ماه سال بعد برداشت محصول پايان مي يابد. و در مناطق شمالي و مرکزي کشور که در آذر ماه و دي ماه داراي هواي ابري و سرد مي باشند زمان کشت را به نحوي انتخاب مي کنند که اين زمان يا آخر فصل برداشت و يا آغاز کشت باشد . به طور کلي زمان هايي که شرايط جوي نامساعد است بايد از دوره کشت حذف گردد و اگر چنين کاري صورت نگيرد و زمانهاي نامساعد در ميان زمان برداشت قرار گيرد کشت با مشکلات عديده اي روبرو مي شود.
انتخاب بذر: بعد از انتخاب زمان کشت بايد بذر مناسب و خوبي انتخاب کنيم که بر اساس تقسيم بندي اقليم هاي مناسب صورت مي گيرد.مثلا براي مناطق جنوبي که زمان کشت از اوائل مهرماه شروع مي شود و تا آخر خرداد سال بعد مي توان برداشت محصول داشت و يا مناطق شمالي و مرکزي که کار کشت از اوائل دي ماه شروع مي شود بذرهاي تک گل پيشنهاد مي شود که داراي برگ هاي کوچک و مقاوم به سرما بوده و جهت دوره هاي طولاني مناسب مي باشد ولي در اقليم هاي که دو فصل کشت دارند بهتر است از واريته هاي پرگل که محصول زيادي در زمان کوتاه دارنداستفاده گردد. شايان ذکر است که بسياري از کشاورزان بدون توجه به نوع واريته و زمان کشت آن و تنها به علت پر گل بودن آن اقدام به کشت در فصولي مي نمايند که مناسب حال آن بذر نيست در نتيجه با مشکلاتي مواجه مي شوند که براي آنها اندکي ناشناخته و غريب مي نمايد.کشاورزاني که آشنايي با خواص واريته هاي مختلف ندارند اشتباه عمده اي را مرتکب مي شوند و آن اين است که واريته هاي پر گلي را که براي فصول بهاره کشت نموده اند و محصول خوب و زيادي برداشت کرده اند مجددا براي کشت پائيزه انتخاب مي کنند. با شروع فصل سرما و کوتاه شدن طول روز تعداد زيادي ميوه هاي کوچک در هر بوته مشاهده مي کنند که به علت ريز ماندن ميوه ها بر روي ساقه محصولي برداشت نمي کنند و با تصوراتي که دارند کود و سم را به گياه تحميل مي کنند در حالي که بذر هاي تک گل بوده و از آن ميوه کمتري مشاهده مي کنند اما محصول بيشتري برداشت مي شود.
نحوه کشت : پس از انتخاب بذر بايد فکر نحوه کشت باشيم به طور کلي در مقابل ما دو راه براي کشت بذر قرار دارد. يکي کشت مستقيم و کشت به صورت خزانه که از اين دو راه به خاطر صرفه جويي در استفاده از امکانات گلخانه اي و مراقبت بيشتر و بهتر تا جوانه زدن? بهتر است از کشت در خزانه بهره گيري کرد. براي کشت مستقيم زمين بايد رطوبت کافي داشته و به اصطلاح گاورو باشد و بهتر است زير و روي بذر به مقدار مورد نياز بيته موس ريخته شود.
بهترين خاک براي کشت در گلدانهاي نشاء ماده اي طبيعي به نام بيته موس مي باشد که در بازار انواع خارجي و ايراني آن يافت مي شود.اگر محل قرار گرفتن سيني نشاء داراي ?? درجه سانتي گراد حرارت بوده و نور و رطوبت کافي وجود داشته باشد پس از ? تا ? روز بذر جوانه مي زند و چنانچه شرايط مناسب نبوده و عوامل نور و گرما و رطوبت به صورت دلخواه نباشد اولا در زمان جوانه زني تاخير ايجاد مي شود و ثانيا در جريان رشد گياه نيز اختلالاتي پديدار خواهد شد. توصيه مي شود اين نوع بذرها را به علت گراني آنها ?? ساعت قبل از کاشت در زمين و يا گلدان در يک پارچه نخي و يا پنبه اي در دماي ?? درجه سانتي گراد نگهداري کرد. بايد دقت کرد قبل از اين کار بذرها ابتدا در آب ولرم خيسانده شوند از طرفي بايد مراقبت هاي لازم را به عمل آورد تا گياه جوان بدون آفت و بيماري به زمين منتقل شود.
انتقال نشاء به زمين اصلي :وقتي بذرها سبز شدند و رشد کافي نمودند بايد آنها را به زمين گلخانه منتقل کنيم.بدين منظور حفره هايي که با فاصله معين و بر اساس تراکم بوته در متر مربع محاسبه شده است بر روي بسترها تعبيه مي کنيم که دقيقا به اندازه حجم خاک گلدانهاي سيني نشاءمي باشد. آنگاه با احتياط کامل نشاء را همراه با خاک گلدان از گلدانها جدا کرده و در حفره ها قرار مي دهيم.در اينجا بايد مراقب باشيم تا به ريشه ها آسيبي وارد نيايد. بعد از انتقال نشاء به زمين آبياري را شروع مي کنيم . به ياد داشته باشيم مدت قرار گرفتن نشاء در گلدان نبايد از حد معمول تجاوز کند زيرا در اين صورت است که ريشه به علت حجم کم خاک دچار مشکل شده و از رشد طبيعي باز مي ماند و در نتيجه گياه از بين مي رود.

چند آدرس خوب اینترنتی در رابطه با رشته های مختلف کشاورزی

http://ieca.org

این سایت به مرکز بین المللی کنترل فرسایش خاک اختصاص دارد. رویدادها، اعضای مؤسسه، آموزش، فصل ها، اطلاعاتی درباره ی روش های کنترل فرسایش، امکانات ثبت نام و عضویت در سایت، امکانات جستجوی مطالب در سایت، آخرین اخبار و فناوری ها را می توان از عناوین مندرج در سایت نام برد.

 

بقیه توضیحات و آدرس ها در ادامه مطلب...

ادامه نوشته