نیلوفر آبی

Nympheaceae) علفهایی آبزی و پایا با برگهایی ساده‌اند. گلها از تیپ مارپیچی یا حلقوی و سه پر هستند. برچه‌ها آزاد یا چسبیده بهم و در حالت اخیر تمکن تیغه‌ای دارند. میوه به شکلهای متفاوت برگه ، فندقه یا سته مانند است. در بافتهای درونی این گیاهان معمولا سلولهای شیرابه‌ای وجود دارند. تمام گیاهان این تیره آبزی و دارای 7 جنس و تقریبا 100 گونه در جهان هستند. در ایران سه جنس با 4 گونه از این تیره در آبهای راکد و شیرین شمال و غرب کشور می‌رویند.


مشخصات
اختصاصات دستگاه رویشی

گیاهانی آبزی ، یا ریزومی پایا در لجن کف و بستر مردابها و آبگیرها هستند. برگها و گلها مستقیما از ریزوم پدید می‌آیند. برگها معمولا دوگانه ، عده‌ای از آنها غوطه‌ور و عده‌ای دیگر دارای پهنک مدور و شناورند. پهنک برگ گاهی بسیار بزرگ و غول آساست. در بین گیاهان این تیره فقط نلومبیوم (لاله مردابی) دارای برگهایی با پهنک هوایی در خارج آب است.

 

بقیه متن در ادامه مطلب...

ادامه نوشته

يك پنجم صادرات كشاورزي هلند گل و گياه است

خبرگزاري فارس: رايزن كشاورزي سفارت هلند در ايران گفت: يك پنجم صادرات كشاورزي هلند مربوط به بخش گل و گياه زينتي است.


جرارد دونت در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در مشهد افزود: براساس بررسي‌ها هر خانوار هلندي سالانه 500 شاخه انواع گل را مصرف مي‌كند و رتبه نخست مصرف گل و گياه طبيعي جهان را داراست.
وي با اشاره به تنوع آب و هوايي و موقعيت خاص آن در منطقه اظهار داشت: ايران ظرفيت بالايي در بخش كشاورزي دارد كه به آن اولويت داده نشده است.
دونت ادامه داد: بخش دولتي به اندازه لازم كشاورزي را در ايران جدي نگرفته است و در عين حال بخش خصوصي براي دستيابي به دانش كشاورزي عطش دارد.
وي تأكيد كرد: دولت بايد مسير را براي توليد با كيفيت فراهم آورد و موانع تعرفه‌اي و غيرتعرفه‌اي را از پيش پاي كشاورزان بر دارد.

رايزن كشاورزي سفارت هلند در ايران در پايان گفت: در صورتي كه ايران در بخش كشاورزي موانع ورود به بازارهاي خاورميانه و آسيا را از پيش رو بر ندارد، در آينده تركيه و عربستان اين بازار را به دست خواهند گرفت.



جا داره از وزارت خانه جهاد كشاورزي به خاطر تلاش شبانه روزي تشكر كنيم.

میوه گواوا

استان سیستان و بلوچستان به ویژه جنوب استان دارای ویژگی های آب و هوایی خاصی است که می تواند بسیاری از گیاهان گرمسیری ونیمه گرمسیری نقاط مختلف جهان نظیر موز ,انبه ,گواوا , پاپایا و سیستان و ... را در خود پرورش دهد.

گواوا از مهمترین میوه های مناطق گرمسیری دنیاست که از لحاظ اقتصادی و تغذیه دارای اهمیت ویژه ای می باشد. میوه  آن به صورت تازه خوری و در صنایع تبدیلی به منظور تهیه آب میوه ,کمپوت,اسانس و پودر استفاده می شود. این میوه در منطقه بلوچستان زیتون محلی نامیده می شود و با توجه به ویژگی های خاصی که دارد به عنوان یک پوشش سبز و حافظ خاک توجه زیادی را به خود جلب کرده است و می تواند به عنوان تثبیت کننده خاک جهت جلوگیری از فرسایش بادی و آبی و به صورت کمربند سبز در اطراف شهرهای کویری و گرمسیری  و همچنین در کنار جاده ها مورد استفاده قرار گیرد.

گیاه گواوا درختچه ای همیشه سبز از خانواده Myrtaceae  می باشد.گلهای آن دوجنسی و سفید و معطر است و فصل گلدهی در بهمن و اسفند ماه می باشد. گواوا یک گیاه دگرگشن است ولی نه به طور کامل و با کمک حشرات به خصوص زنبور عسل می توان محصول بیشتری تولید کرد. میوه این گیاه گوشتی است و دانه های آن در گوشت سفید یا قرمز یا زرد قرار دارند.میوه ها به اندازه زیتون مدور و شبیه انار کوچکی است. بالای میوه تاجی از کاسبرگها قرار دارد که تا آخر باقی می ماند.میوه رسیده این گیاه دارای طعم شیرین و یا ترش مزه است. دارای عطری مطبوع است که در مراحل بعدی آن تند می شود .

 میوه گواوا را به صورت خام یا پخته و اصولا به شکل مربا و ژله استفاده می کنند. جوشانده پوست خشک درختچه برای معالجه درد معده به کار می رود و چنانچه غلیظ تر شود برای رفع ناراحتی های پوست چرب و زخم به صورت استعمال خارجی به کار می رود. از برگهای آن به صورت آنتی بیوتیک خفیف استفاده می شود . همچنین دم کرده آن را به عنوان چای می نوشند . آب فشرده میوه آن برای برای دیابت مفید است.

 بهترین زمان کاشت ابتدای فصل بارندگی می باشد. کود دهی , آبیاری و کنترل علفهای هرز این گیاه دقیقا شبیه مرکبات است . در مناطق خشک و نیمه خشک میوه ها به آبیاری نیاز دارند ولی این گیاه نسبت به سایر درختان گرمسیری به آب کمتری احتیاج دارد.

هرس خوب در این گیاه مهم است. پاجوش های به طور طبیعی از ساقه زیر زمینی خارج می شوند که برای نگه داری تنه اصلی از 60 سانتی متری سطح زمین پاجوش ها قطع می گردند.زاویه بین شاخه ها وتنه اصلی باید زیاد باشد به طوری که نور خورشید بتواند بر مرکز درخت نفوذ کند و شاخه های خشکیده باید هرس شوند.

گواوا در مناطق نزدیک استوا هر ماه استعداد گلدهی دارد . در مناطق شمالی هند , دوبار در سال و در مناطق جنوبی سه بار  گل می دهد. میوه ها در فصل خشک به مرحله رسیدن می رسند لذا ضرورت دارد با قطع متناوب آبیاری به گباه نوعی تنش ( استراحت ) بدهیم . به شکوفه نشستن هم زمان درخت موجب تسهیل در کنترل آفات و عملیات برداشت می شود .

 

منبع:نشریه سیمای محیط

گلخانه رباتيك

در آزمايش گاه هوش مصنوعي و علوم كامپيوتر MIT (CSAIL) علفي مصنوعي از گياه گوجه فرنگي درون گلدان هاي سفالي وجود دارد كه زير نور يك خورشيد مصنوعي رشد مي كند. اما اين گل خانه تفاوتي دارد: نگه دارندگان اين گياهان كاملا رباتيك هستند.

به گزارش خبرگزاري برق، الكترونيك و كامپيوتر ايران (الكترونيوز) و به نقل از فيزورگ، ايده ي نگه داري از يك گل خانه بدون دست هاي انسان از يكي از كارهاي نيكلاس كورل، معاونت فوق دكتراي آزمايش گاه ويژه ي رباتيك پروفسور دانيلا روس در MIT، گرفته شده است. كورل كاربردهاي ممكن رباتيك گروهي را در يك محيط زراعي مشاهده كرد و بنابراين اين ايده در قالب يك دوره گسترش يافت و دانش جويان ربات هايي ساختند كه قادرند از يك گل خانه ي گوجه ي فرنگي كوچك نگه داري كنند.

هر ربات به يك بازوي رباتيك و يك پمپ آب پاش مجهز شده است. اين در حالي است كه خود گياهان نيز به دستگاه حسگر خاك، شبكه بندي و محاسبات مجهز شده اند. اين امر به آن ها توانايي برقراري ارتباط را مي دهد: گياهان مي توانند درخواست آب يا مواد غذايي كنند و وضعيت خود را ثبت نمايند. ربات ها مي توانند موقعيت گوجه فرنگي خاصي را شناسايي كنند و حتي عمل گردافشاني را انجام دهند.

ابزاري به نام LCM يا هدايت كننده ي مخابرات سبك، براي فراهم كردن امكان برقراري ارتباط بين واحدهاي رباتيك مختلف به كار گرفته شد؛ مدلي كه در اين پروژه به كار رفت مربوط به آژانس پروژه هاي پژوهشي پيشرفته ي دفاعي امريكا (DARPA) بود. نرم افزار شناسايي هدف بر اساس LabelMe، وسيله ي حاشيه نويسي تصوير ساخته شده توسط برايان راسل، پروفسور آنتونيو تورابلا و پروفسور بيل فريمن، نوشته شده است.

سامانه اي كه روس از آن با عنوان كشاورزي دقيق نام مي برد، مزيت مضاعفي نسبت به شيوه ي كاشت و برداشت محصولات كنوني دارد. نخست اين كه بسته به توانايي هر گياه براي بازبيني و گزارش وضعيت فيزيكي خود، آب، مواد غذايي و مراقبت بر اساس نياز توزيع خواهد شد. اين امر مي تواند امكان كاهش بسيار زياد در استفاده از منابع مصرفي طي فرآيند رشد را فراهم كند و تاثير سنگين كربن را در كشاورزي امروز بهبود بخشد. علاوه بر اين، برداشت مكانيكي كار طاقت فرسايي را كه امروزه در برداشت محصولات خاص مثل ميوه ها و سبزيجات وجود دارد، از بين مي برد.

در آينده، اين پژوهش گران اميدوارند گل خانه اي كاملا خودگردان با ربات ها، گلدان ها و گياهان ايجاد كنند كه از طريق محاسبات، حس كردن و شبكه بندي به هم متصل شده اند.

كورل در مورد كاربردهاي آينده ي اين پروژه و ساير پروژه هاي مشابه خوش بين است. با توجه به كشاورزي گذشته، كورل در انديشه است كه اين سامانه را در كدام يك از زمينه هاي ديگر مي توان به كار برد. زمينه هاي مثل خدمات خودكار براي سال مندان با قابليت حركت پايين در مراكز مراقبت محلي يا نگه داري از گياهان در گل خانه ها يا مزارع هيدروپونيك (پرورش گياهان با راه كاري سرشار از مواد غذايي). به گفته ي كورل، اين فن آوري كه يك بار توسعه يافته است، بي اندازه سازگار است و نويدبخش آينده ي مهيج هم كاري بين انسان ها، جهان طبيعت و دستگاه هاي ما است.

عوامل موثر در انتخاب كودهاي شيميائي

چند عامل وجود دارد كه مي توان در هنگام انتخاب كود شيميائي يا ساير مواد اصلاح كننده خاك از قبيل آهك و كود حيواني در نظر گرفت

1-   دسترسي :دسترسی يكي از مهمترين عوامل در انتخاب كودهاي شيميائي مي باشد. حمل كودهاي شيميائي از مناطق دور و نزديك به منطقه موجب محدوديت در انتخاب كودهاي شيميائي مي شود. مواد آلي اصلاح كننده خاك نظير كودهاي حيواني، خرده هاي چوب و غيره در منطقه به مقدار زياد وجود دارد اما مشكل در تهيه و حمل و توزيع آنها، موجب محدوديت در كاربرد مواد آلي مي گردد.

2-   مقدار عنصر غذايي : انواع زيادي كودهاي شيميايي با مقادير مختلف عنصر غذايي وجود دارد . مقدار عناصر كود شيميايي را آناليز كود مي گويند. روي تمام بسته بندي كودها آناليز كود نوشته شده است و به صورت درصد ازت ( N )، درصد فسفر پنتوكسيد ( P2o5  )،  درصد اكسيد پتاسيم ( K2o  )  نشان داده اند. براي تبديل %P2O5  به %P   ،%P2O5  را در عدد 44/0 ضرب كنيد . براي تبديل %K2o5  به %K  ،%K2o را در عدد 83/0 ضرب كنيد. كارخانه هادر بسياري از كودها ، يك عنصر غذايي را با غلظت بالا مي سازند. به عنوان مثال اوره بطور تقريبي 45% ازت و سوپر فسفات تريپل 46% P2o5  دارد. با اين وجود ساير كودها بيش از يك عنصر غذايي نظير فسفات دامونيوم ( 18% ازت و 46% P205   ) و سولفات آمونيوم ( 21% ازت و 23% گوگرد ) دارند. مخلوط كودها تركيبي از چند منبع عناصر غذايي  هستند كه آناليز مطلوب را توليد مي كنند. براي مثال موز كاران به كودهايي با نسبت بالا پتاسيم نياز دارند و بنابراين يك مخلوط كود براي اين كشاورزان توليد مي شود كه آناليز آن 22-5-10 مي باشد. با توجه به هزينه خريد، نياز گياهان و شرايط محيطي اقدام به انتخاب كودهاي شيميائي مي كنند.

3-   فراهمي عنصر غذايي و واكنش شيميائي : خواص مواد اصلاح كننده خاك و كودها كه بر سرعت فراهمي عناصر غذايي براي گياه و سرعت واكنش ماده اصلاحي در خاك تاثير مي گذارند عبارتند از :

الف- حل پذيري كود- مواد شيميائي كمپلكس مثل مواد اصلاح كننده آلي از تركيبات ساده نظير املاح كود ،كمتر قابل حل هستند و در اثر فعاليت بيولوژيكي تجزيه مي شوند. در پيشرفت هاي اخير كودهاي شيميائي با سرعت رها سازي كند يا كنترل شده نيز توليد گرديد. اين نوع كودها عناصر غذايي را در طول زمان رها مي سازند چون كود را معمولا با ماده اي پوشش مي دهند كه در خاك به آهستگي تجريه مي شود. قابليت حل كود نيز زماني مهم مي باشد كه كود در تركيب با سيستم هاي آبياري يابا كاربرد آفتكش بكار روند. تزريق كود به داخل سيستم هاي آبياري با كودهاي بسيار قابل حل صورت مي گيرد . بسياري از منابع كود فسفاته خيلي قابل حل نيستند و اغلب لازم است از ساير روش هاي مصرف علاوه بر آبياري استفاده شود. سنگ آهك ها نيز خيلي کم قابل حل هستند و واكنش آنها با خاك ممكن است چندين ماه طول بكشد.

ب – اندازه و شكل دانه كود – دانه هاي كوچكتر معمولا سريع تر قابل حل هستند و بنابراين قابليت جذب آنها براي  گياه بيشتر مي باشد. بهر حال اشكال گرانوله ممكن است از اشكال پودري بواسطه اثرات باد و روش مصرف، كاربرد آسانتري داشته باشند. اندازه  متفاوت دانه هاي چند منبع كود در مخلوط كودها مي تواند منجر به مشكل جدا شدن دانه ها در كيسه كود و كاهش يكنواختي كاربرد كود گردد.  براي اجتناب از اين مشكل از گرانول هايي استفاده مي شود كه همه عناصر غذايي كود را با هم دارند.

4- تشكيل اسيد ، باز يا خنثي – كاربرد كودهاي داراي آمونيوم نظير سولفات آمونيوم مي تواند باعث افزايش اسيديته خاك شود. ساير كودها مانند سولفات پتاسيم روي PH   خاك اثري ندارند. كودي مانند نيترات پتاسيم مي تواند اسيديته خاك را كاهش دهد. اختلاف  در اثر اين كودها روي PH خاك ناشي از واكنش هاي شيميايي مختلف مي باشد كه هنگام كاربرد در خاك دستخوش تغيير مي شوند. چند ماده اصلاح كننده خاك در وهله اول جهت تنظيم PH خاك بكار مي روند از قبيل آهك، اكسيد كلسيم براي افزايش PH و از عنصر گوگرد ،سولفات آمونيوم ،سولفات آهن و اسيد سولفوريك براي كاهش PH  خاك استفاده مي كنند.

5- شاخص نمك – كودهاي شيميايي اثرات متفاوتي در افزايش غلظت نمك در محلول خاك دارند. غلظت زياد نمك مي تواند به گياهان آسيب بزند، مخصوصا وقتي كه گياهان در مرحله گياهچه باشند. قرار دادن كود بطور مستقيم نزديك به بذور در هنگام كاشت مي تواند منجر به كاهش جوانه زني يا رشد اوليه شود. با قراردادن كود در فاصله كمي از بذر يا گياهچه مي توان از اين خسارت نمك اجتناب نمود. بطور كلي كودها با آناليز بالا كمتر از كودهايي با آناليز پائين خسارت نمك را دارند چون از اين نوع كودها در هنگام مصرف به مقدار كمتري كه همان مقدار عناصر غدايي را دارد لازم مي باشد. بعلاوه كودهاي ازته و پتاسيم بطور كلي شاخص نمك خيلي بالاتري در مقايسه با كودهاي فسفاته دارند.

6- هزينه و سهولت تهيه – عامل محدود كننده اصلي در استفاده از كودها اغلب هزينه مي باشد. هزينه حمل كودها به مناطق كشاورزي موجب افزايش قيمت كودهاي شيميائي مي شود. بهر حال بسياري از كشاورزان بيشتر در سهولت كاربرد كودها مشكل دارند. بطور كلي كودهاي اختصاصي نظير كودهايي با رها سازي كندو بسيار قابل حل گران تر از ساير كودها هستند.

منبع

1-Motavalli,P.Marler,T.Cruz,F.andMcConnel,J.2004.Factors toConsiderin Choosing afertilizer.college of Agriculture and Life
sciences University of Guam

عزاداریهاتون قبول

دوستان.همکلاسیها.بازدیدکنندگان گرامی ...سلام

امیدوارم حال همتون خوب باشه.

از همینجا از طرف خودم و بقیه اعضای سایت دهه اول محرم و ایام سوگواری آقا امام حسین(ع) و یارانش رو خدمت همه شما تسلیت عرض می کنم.

Imam Hossein - www.baghbani87.ir

فونت نستعلیق

سلام

علاقه به نوشتن با فونت نستعلیق تو ایرانیا خیلی زیاده. دیدم خالی از لطف نیست که این فونت رو برای دانلود شما دوستان تو سایت قرار بدم:

 

 لینک دانلود

حجم فايل: ۱۰۴۸ كيلوبايت!

 توجه: در صورتي كه با نحوه دانلود از سايت آشنايي نداريد از لينك زير كمك بگيريد.

راهنماي دانلود از اين سايت

کشاورزی پایدار - Sustainable agriculture.ppt

سلام

اسلاید پاورپوینت کشاورزی پایدار (کنفرانس اکولوژی خودم) رو براتون گذاشتم امیدوارم استفاده کنید.

 

 لینک دانلود

حجم فايل: ۱۵۵۰ كيلوبايت!

 توجه: در صورتي كه با نحوه دانلود از سايت آشنايي نداريد از لينك زير كمك بگيريد.

راهنماي دانلود از اين سايت

آگلونما-Aglaonema commutatum

www.baghbani87.ir - آگلونما

آگلونما (نام علمی: Aglaonema commutatum) یک گونه گیاه آپارتمانی از تیره گل‌شیپوریان (Araceae) است.

زیستگاه آن جنوب شرقی آسیا (اندونزی و مالزی ) است. گیاهی همیشه سبز و پایا با برگهای زینتی می‌باشد برگهای آن (مستطیلی نیزه‌ای )می باشد اندازه برگها بر حسب گونه بطول 25 سانتیمتر و پهنای 12 سانتیمتر نیز می‌باشد ارتفاع گیاه برحسب گونه تقریباً بین 20تا 40 سانتیمتر در سطح فوقانی خود تغییر می‌کند دارای نقاط و یا لکه‌های سبز تیره می‌باشد. گلهای این گیاه سفید و در تابستان آشکار می‌شود. میوه‌های آن قرمز رنگ می‌باشد.

روش كاشت و نگهداري

این گیاه به خاک غنی و تورب با زهکشی خوب نیاز دارد (شما می‌توانید از خاکهای بسته بندی در گلفروشی که جهت گیاهان آپارتمانی است استفاده نمایید.) درجه حرارت زمستان باید 15-13 درجه سانتیگراد باشد .گیاه به رطوبت جو نیازمند است بنابراین در تابستان گیاه را با آب اسپری نمائید. از آبیاری زیاد بویژه در زمستان خوداری نمائید .از قرار دادن گیاه در مقابل نور مستقیم آفتاب پرهیز کنید. با وجودی که گیاه نسبتاً به مکانهای تاریک مقاوم است از قرار دادن دائمی آن در چنین مکانهایی اجتناب کنید. گیاه در مقابل دود و گاز حاصله از شوفاژ حساس است و به سرعت برگهای پائینی خود را از دست می‌دهد. گلدان گیاه را هر ساله در بهار تعویض کرد. برای پاک کردن برگها هر ماه آنرا با آب ولرم و اسفنج شستشو دهید از مصرف مواد شیمیایی که برگها را براق می‌کند خوداری کنید. در فصل رویش هر پانزده روز یکبار از کود های مایع رقیق به گیاه بدهید.

روش ازدياد

1-به‌وسیله بذر- دانه‌های میوه‌های قرمزخشک ناشکوفائی که پس از گل دادنبر روی گیاه می‌رویند و بدون هیچ نوع زیبائی می‌باشد در حرارت 27 درجه ساتیگراد در بهار بکارید (البته اگر هدف تهیه بذر نباشد گلها را بلافاصله از گیاه جدا نمائید زیرا گیاه بشدت ضعیف می‌شود )

2-بوسیه قلمه –در بهار می‌توان قلمه‌هایی از ساقه گیاه گرفته و در مخلوطی از ماسه، پیت در دمای 21-18 درجه سانتیگراد کاشت .

3-تقسیم ریشه –در بهار می‌توان به تقسیم ریشه مبادرت ورزید (البته این روش آسانتر است )

آفات

شته ها ،کنه ها، شپشکهای آردآلو، تریپس و شپشکهای سپردار این گیاه را مورد حمله قرار می‌دهند.

منبع:

مجله ماهانه باغبان شماره 34

گیاه اسپارمانیا SPARMANNIA

www.baghbani87.ir - گل اسپارمانيا - Sparmania africanna

اسپارمانیا Sparmannia گیاهی است كه باندازه یك درخت رشد میكند با برگهای لطیفی به رنگ سبز روشن . این گیاه ازاوایل زمستان تااردیبهشت گلهای سفید زیبائی میدهد . برای اینكه بحد نامناسبی رشد نكند توصیه میشود پس از اتمام گل ، گیاه را تا نیمه هَرَس نمایند . قبل از این عمل در اردیبهشت ماه باید به آن یك دوره استراحت داده شود . برای اینكار گلدان را به گوشه سایه دار باغچه منتقل نموده از میزان آب میكاهند . پس از هَرَس كردن ، گیاه را به گلدانی كه محتوی خاك تازه باشد منتقل نموده بطور مرتب به آن آب میدهند تا بار دیگر شروع به رشد كند . در پائیز گیاه را به داخل آورده در محل خنكی كه حرارت آن از 10 درجه سانتیگراد بیشتر نباشد قرار میدهند . در غیر اینصورت ( چنانچه محیط گرم باشد ) مرتبأ بر روی برگها آب میپاشند . تكثیر : تكثیر این گیاه به روش قلمه زدن ساقه هائی كه قبلا گل داشته و اكنون چند برگ كوچك در رأس آنهاست صورت میگیرد .

کرفس

خواص کرفس

کرفس منبعی غنی از ویتامین C می‌باشد. موادی که غنی از ویتامین C هستند مانند کرفس به کاهش علائم سرماخوردگی و همچنین .....

 

کرفس مانند هویج، ‌پیاز و گوجه فرنگی یکی از مواد همیشگی در خانه است. بافت سفت و طعم مشخص آن در سالاد و بسیاری از غذاها آن را جزء یکی از غذاهای مطبوع کرده است.

 

بقیه متن در ادامه مطلب...

ادامه نوشته